Events — 16 apr 2018, 14 mei 2018

Prijs
Gratis
Locatie
Stedelijk Museum Studio A
Tijd
16 apr 2018, 15.30
14 mei 2018, 15.30
Taal
Engels

De afdeling Educatie van het Stedelijk Museum slaat de handen ineen met het nieuwe Temporary Master Program 'Radical Cut-Up' onder leiding van Lukas Feireiss van het Sandberg Instituut in Amsterdam. 

De twee instellingen zullen de komende twee jaar een creatieve dialoog aangaan in een reeks openbare lezingen, workshops en events in het hart van Amsterdam. Tegen de achtergrond van de steeds snellere groei van digitale technieken en de al maar grotere productie en circulatie van beelden, teksten, geluiden en objecten in het dagelijks leven, omarmt 'Radical Cut-Up' van het Sandberg Instituut de opkomst en ontwikkeling van de cut-up als een bij uitstek eigentijdse vorm van creativiteit en hét model van culturele productie wereldwijd. De deelnemers aan Radical Cut-Up worden aangemoedigd om experimentele vormen van creatieve productie te kopiëren, te combineren, te creëren en te laten schitteren.

PROGRAMMA

02-10-2017, 13.30 / Lukas Feireiss
30-10-2017, 10.00 / The One Minutes (met Goys&Birls)
08-01-2018, 15.30 / Hanne Lippard
16-04-2018, 15.30 / 2A+P/A
14-05-2018, 15.30 / Leonard van Munster

MEER OVER DE GASTSPREKERS

Lukas Feireiss │ Maandag 2 oktober, 13.30 uur
Lukas Feireiss studeerde vergelijkende godsdienstwetenschap, filosofie en etnologie en zet zich als internationaal vermaarde curator, schrijver en kunstenaar in om hedendaagse vormen van culturele reflexiviteit over de grenzen van de verschillende disciplines heen te tillen. In zijn werk als kunstenaar, curator, redacteur en consulent streeft Lukas Feireiss naar een kritisch onderbouwde cut-up en een speelse herziening van theoretische en creatieve productiewijzen en hun verschillende socioculturele en mediale inkadering. Hij is de auteur en curator van een groot aantal boeken en van diverse tentoonstellingen over kunst, architectuur en ontwerp. Hij gaf lezingen en les aan allerlei universiteiten rond de hele wereld en leidt de Radical Cut-Up Master aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.
www.studiolukasfeireiss.com

The One Minutes │ Maandag 30 oktober, 10.00 uur
The One Minutes is een wereldomspannend netwerk dat zich bezighoudt met bewegende beelden. Sinds 1988 heeft The One Minutes meer dan 17.000 videowerken van kunstenaars uit meer dan 120 landen geproduceerd en gedistribueerd. Maandelijks brengt The One Minutes Foundation een nieuwe reeks filmpjes van 60 seconde uit die onderzoeken hoe wij bewegende beelden waarnemen en ervaren. Musea en culturele instellingen wereldwijd hebben een abonnement op de reeks.
www.theoneminutes.org

Hanne Lippard │ Maandag 8 januari, 15.30 uur
De in Groot-Brittannië geboren Noorse kunstenaar Hanne Lippard is een schrijver en beeldend kunstenaar die woont en werkt in Berlijn. Haar teksten vormen het uitgangspunt van haar time-based kunst, waaronder korte films, sound pieces en performances. De afgelopen jaren heeft Lippard zich geconcentreerd op taal die uitsluitend wordt voortgebracht door het gebruik van de stem. In het werk dat ze nu maakt laat ze de stem de discrepantie aan het licht te brengen tussen vorm en inhoud.
www.hannelippard.com

2A+P/A - Gianfranco Bombaci + Matteo Constanzo │ Maandag 16 april, 15.30 uur
2A+P/A is een architectenbureau uit Rome, opgericht door Gianfranco Bombaci en Matteo Constanzo. Het bureau maakt architectonische, stedelijke en landschappelijke ontwerpen en is met name geïnteresseerd in de hoedanigheid en aard van de hedendaagse stad. Hun werk behelst een breed scala aan activiteiten, waaronder openbare en particuliere gebouwen, wooncomplexen, stadsruimtes, paviljoens, tijdelijke installaties en binnenhuisarchitectuur.
www.2ap.it

Leonard van Munster │ Maandag 14 mei, 15:30 uur
De in Amsterdam woonachtige kunstenaar Leonard van Munster maakt bijna altijd werk voor een specifieke plek met een specifiek thema. Van Munsters installaties zijn vooral te vinden in de openbare ruimte, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de directe omgeving en de ervaring van het werk. Onderliggende thema's die steeds weer terugkomen zijn verlangen, heimwee en sentiment: een geïsoleerd geluksmoment of een jeugdherinnering.
www.leonardvanmunster.com