Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Performance — 18 sep 2014

Een nieuw performancewerk van schrijver, theatermaker en kunstenaar Quinsy Gario, waarin de denkstructuur van het kolonialisme met de postkoloniale situatie verweven wordt. 

Prijs
entreeprijs Stedelijk Museum + € 2,50
Locatie
Teijin Auditorium
Tijd
18 sep 2014, 19.00 tot 19.30
Taal
Engels
Toegang
Reserveren is noodzakelijk. Stuur een e-mail naar reservations@stedelijk.nl met daarin uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer en de datum van het programma dat u wilt bijwonen.

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling How Far How Near: De Wereld in het Stedelijk prestenteert het Public Program van het Stedelijk de performance A Village Called Gario van Quinsy Gario i.s.m. het Afrovibes festival. Deze performance is niet zo direct gebaseerd op de persoonlijke ervaring of achtergrond van de kunstenaar als de titel doet vermoeden, maar richt zich eerder op algemene en specifieke migratiepatronen die op allerlei manieren een rol spelen in familiegeschiedenissen.

Met het bestaande dorp Gario in de Centraal-Afrikaanse Republiek als imaginair vertrekpunt vertelt de kunstenaar over een wereldomspannende reis, die deels fictief en deels op feiten gebaseerd is. Reisverslagen van koloniale ontdekkingsreizigers vormden de inspiratiebron voor deze solo-performance. Net als zij combineert Gario lokaal opgedane kennis met bedachte verhalen.
Gario behandelt in zijn werk thema's als migratie en de daaruit voortvloeiende translocaliteit. Dit is ook een aandachtspunt van de tentoonstelling How Far How Near.  Een eerdere performance van Gario, Zwarte Piet is Racisme, had een brede (internationale) maatschappelijke discussie tot gevolg.

Meer informatie over de kunstenaar

Quinsy Gario is geboren op Curaçao en opgegroeid op St. Maarten en in Nederland. Onder het pseudoniem T. Martinus heeft Gario twee dichtbundels in eigen beheer uitgegeven. Hij won in 2011 de Hollandse Nieuwe Theatermakersprijs en kreeg in 2012 zijn eigen radioprogramma Roet in het eten. Zijn videowerk, geproduceerd onder de naam NON EMPLOYEES, was te zien op MTV Nederland, en hij is lid van het pan-Afrikaanse kunstenaarscollectief The State of L3. Gario maakte deel uit van groepstentoonstellingen in Galleri Image (Denemarken), het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen, SMART Project Space en het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, en trad op in het MC Theater (Amsterdam) en Ballhaus Naunynstraße (Berlijn). In juni 2014, was zijn performance A Village Called Gario te zien in het MACBA, Barcelona