workshop

Maak het met kunstenaars: Ton Meijer
11 mrt 2016

Al jaren organiseert het Stedelijk kunstenaarsworkshops voor kinderen, volwassenen jaloers achterlatend. Daar komt nu verandering in. De Friday Night in het Stedelijk biedt eens per maand de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met kunstenaars en te ontdekken hoe zij werken.

Locatie
Audi zaal 0.1
Tijd
19.45 - 21.15 uur
Voertaal
Nederlands
Toegang
Entreebewijs Stedelijk Museum (t/m 18 jaar gratis)
Reserveren

Graag! Stuur een e-mail naar educatie@stedelijk.nl met je volledige naam, en telefoonnummer, en de naam en datum van het betreffende programma. 

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

Deze maand: Speel met Ton Meijer. Geïnspireerd door kunstwerken uit de collectie van het Stedelijk Museum bracht Meijer eerder kinderen in contact met de podiumkunsten. Nu zijn de volwassenen aan de beurt. In een zoektocht naar het verhaal achter een schilderij, beeldhouwwerk of installatie leert Meijer bezoekers op regisserende wijze om te acteren. Daar blijkt geen theaterervaring voor nodig te zijn.

PROGRAMMA

19:45 Inloop (entreehal)
20:00 Workshop theater door Ton Meijer (Audi zaal 0.1)
21.15 Einde workshop, museum open tot 22.00 uur

MEER OVER DE KUNSTENAAR

Acteur Ton Meijer speelt op de meest uiteenlopende locaties, van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag tot een basisschool in Suriname. Maar Meijer heeft ook een voorliefde voor de beeldende kunst en onderzoekt deze kunstvorm vanuit zijn eigen achtergrond: Hoe zouden kunstwerken bewegen als ze dat konden? Als kunstwerken konden praten, waar praatten ze dan over? Bedenk en speel het maar.