app downloaden

Het Stedelijk Museum beschikt over wifi dus het downloaden van de app ter plaatse is mogelijk. Als je met de Tour in de stad begint, of meteen aan de slag wilt in het museum, is het aan te raden om de ARtours app vast thuis te installeren. 

De app is op dit moment geschikt voor iPhone met iOS 5.0 of hoger, voorzien van Locatie voorzieningen (GPS). De app is in het museum en in de stad te gebruiken.

Download de ARtours app

Installeren en beginnen

1. Download en installeer de gratis Stedelijk Museum ARtours app uit de AppStore of gebruik deze link. 

2. Open de app en maak een user account met je email adres en gebruikersnaam. (Of Log in als je al een account hebt)

3. Bekijk de ‘Quick Guide’ in de app voor een korte introductie.

4. Tap op de ‘Discover’ button in de rechter boven hoek om naar het  informatie menu te gaan.

5. Tap op de ‘ARtours’ button in de navigatie balk onderin het scherm.

6. Selecteer een tour voor meer informatie. Lees het verhaal en bekijk waar de tour zich bevind op de kaart. Tap vervolgens op ‘Start’ in de rechter boven hoek om de inhoud te downloaden  en de tour te starten.

7. Na het lezen van de introductie tap je op de  ‘Ga naar de kaart’ of ‘Plekken’. Hier vind je de markers met de verschillende content.

Navigeren

8. Tap op een marker om hem te openen en de content te bekijken, bij de buiten ARtours dien je binnen de straal van de marker te zijn (jij bent de blauwe stip).  Activeer een punt op de kaart door naar de fysieke plek toe te lopen en tap op het icoon om hem te openen. De ARtours in het museum maken gebruik van de plattegrond van het museum. 

9. Zoom in door dubbel te tappen op het scherm of door duim en wijsvinger van elkaar weg te bewegen op het scherm. Plekken die je hebt bezocht worden rood. Klik op het icoon om ze nogmaals te openen. Als je een rood knipperend punt ziet, is dat je volgende plek. 

10. In ARtours met Augmented Reality content kan je switchen naar ‘Layar view’. Hiermee kijk je door de camera van je telefoon en zie je de ‘augmented reality’ content over de werkelijkheid heen. Tap op het ‘Oog’ icoon in de rechter boven hoek van de kaart om deze mogelijkheid te gebruiken.

Acties & Voeg toe

11. Met de ‘acties’ tab uit de navigatie balk kun je zien wat je status is. Afhankelijk van de tour die je volgt kun je scores en opdrachten bekijken. Op elk moment van de tour is het mogelijk om foto’s te uploaden die automatisch aan je huidige locatie te koppelen. Deze foto’s zijn zichtbaar voor de moderator en je kunt hem ook ‘sharen’ met vrienden via Facebook of Twitter.

Review

12. Aan het einde van een tour word je gevraagd om een review en commentaar achter te laten. Als je problemen ondervindt met deze app vertel het ons: SMARapp@stedelijk.nl, als je enthousiast bent vertel het je vrienden!

Disclaimer

Het Stedelijk Museum besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de volledigheid van alle gepubliceerde informatie. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Het Stedelijk Museum alsmede betrokken toeleveranciers van informatie zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door deze app, of inherent aan het verspreiden van de informatie via internet alsmede technische storingen.