baanbrekende tentoonstellingen

Na WOII vestigt het Stedelijk Museum zijn naam als spraakmakend instituut met bijzondere tentoonstellingen. In dit deel van de tour wordt een aantal baanbrekende vormgevingstentoonstellingen uitgelicht.

In de Schiphol lounge, gelegen boven de bibliotheek en het (digitale) archief van het museum worden vijf baanbrekende vormgevingstentoonstellingen uit de geschiedenis van het Stedelijk Museum uitgelicht De tentoonstelling De Stijl (1951) is historisch gezien, de eerste overzichtsexpositie van de Stijl groep. Wonen en Wonen (1954) plaatst nieuwe, moderne woninginrichting naast de traditionele. Vormgevers (1968) geeft een overzicht van industriële vormgeving uit Nederland en Europa. Holland in Vorm (1987) brengt Nederlandse vormgeving van na WOII in kaart. Grayson Perry, Guerilla Tactics (2002) is de eerste museale solo van pottenbakker/ kunstenaar Grayson Perry.

Op basis van het rijke archiefmateriaal wordt je een virtuele tour door deze innovatieve tentoonstellingen geboden. Maak het mee, deze inspirerende reis door de tijd!