stedelijk als opdrachtgever

Rondom de trap in de oudbouw van het museum bevindt zich een uitgebreide selectie affiches die in opdracht van het Stedelijk Museum zijn gemaakt.

Rondom de trap in de oudbouw van het museum bevindt zich een uitgebreide selectie affiches die in opdracht van het Stedelijk Museum zijn gemaakt. Op deze plek kunt u de tour ‘Stedelijk als opdrachtgever’ volgen  waarin de verschillende huisstijlen die het Stedelijk Museum door de tijd heen heeft gehad worden uitgelicht.

Gekozen door de directeur geeft de huisontwerper vorm aan de visuele identiteit van het Stedelijk Museum. Na de Tweede Wereldoorlog vervullen achtereenvolgens Willem Sandberg, Wim Crouwel, Anthon Beeke, Walter Nikkels en momenteel Mevis & van Deursen deze functie. Soms zijn de banden heel nauw, zoals bij Sandberg en Crouwel, dan weer wat losser, zoals in het geval van Beeke en Nikkels. Korte interviews met de diverse vormgevers, afkomstig uit de documentaire De Stijl van het Stedelijk (2012) van Lex Reitsma, worden afgewisseld met uitleg rondom de ontwerpen . 

 Doe de tour en verken de verschillende gezichten van het Stedelijk!