rondleidingen

Kom van alles te weten over de collectie of bekijk de kunstwerken in het Stedelijk Museum vanuit nieuwe, verrassende invalshoeken. Bekijk hier het rijke aanbod rondleidingen van het Stedelijk. Liever zelfstandig het museum door? Kies voor de gratis audiotour.

Rondleidingen bij het Stedelijk

Altijd al meer willen weten over design, een bepaalde stroming of kunstenaar of het gebouw van het Stedelijk? We bieden verschillende rondleidingen aan zoals de highlight tour door de collectie en rondleidingen door tijdelijke tentoonstellingen. Er geldt een maximum van 15 personen per groep. 

Boeken is mogelijk tot twee weken van tevoren, op basis van beschikbaarheid.

highlight tour 1 uur highlight tour 1,5 uur  Ed van der elsken tour  Seth Price tour

Ben je een groep van 15 personen of meer, boek dan een zelfstandig bezoek

Wil je een tour in een andere taal? Boek dan hier een rondleiding.

Onvergetelijk Stedelijk 

Het Stedelijk Museum maakt kunst toegankelijk voor mensen met alzheimer (en andere vormen van dementie) en hun mantelzorgers. Samen bekijk je, in een ontspannen en positieve sfeer, kunstwerken in de collectieopstelling. Je gaat erover met elkaar in gesprek en laat je inspireren door creatieve opdrachten. Het programma Onvergetelijk Stedelijk, maandelijks met een ander thema, wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide museumdocenten.
Tijd: 14.30-16.00 uur
Prijs: €7,50 per deelnemer, inclusief entree

Boeken door te mailen of bellen naar educatie@stedelijk.nl / +31 20 573 27 41

 

Instaprondleiding

Stap in en (her)ontdek het museum, de highlights uit de collectie en het gebouw in een uur samen met een ervaren rondleider. Iedere zondag wordt er één rondleiding in het Nederlands en één in het Engels gegeven. 
Tijdstip: iedere zondag om 14.15 uur (Nederlands) en 15.45 uur (Engels)
Duur: 1 uur.
Deelnemers: maximaal 15 personen
Toegang: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Na binnenkomst kunt u hiervoor bij de informatiebalie in de entreehal reserveren, mits er nog plek beschikbaar is.

Familierondleidingen

Samen naar kunst kijken is niet alleen leerzaam, het is ook heel leuk! In de familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een museumdocent.
Tijd: Iedere zondag van 11.30 tot 13.00 uur.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Toegang: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.
Aanmelden voor de rondleidingen is mogelijk tot de vrijdag 17.00 uur.

aanmelden

Het Stedelijk heeft families nog veel meer te bieden! Bekijk ons familie-aanbod

Stedelijk in gebaren

Iedere eerste zaterdag van de maand is er een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal. Stap met een dove rondleider de badkuip in en ontdek samen het gebouw en de collectie.  
Datum: iedere eerste zaterdag van de maand
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Aantal deelnemers: max. 14 personen
Toegang: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk tot vrijdag 17.00 uur. 

aanmelden

Blikopenertour 

Bekijk kunst door de ogen van de Blikopeners, jongeren tussen 15 en 19 jaar met een bijbaan bij het Stedelijk! Zij leiden rond, organiseren activiteiten en evenementen en geven advies en hun kritische mening. Blikopeners laten de bezoekers graag hun favorieten zien − en gaan er nóg liever met hen over in gesprek. 

aanmelden

Audiotour

Struinen langs hoogtepunten (en verrassingen) in de collectieopstelling? Meer weten over de tentoonstelling Ed van der Elsken? Neem een audiotour! Beschikbaar voor volwassenen aan de entree van de tentoonstelling (in vier talen). 

Voorbeelden audiotours

Gallery Talks & Speciale rondleidingen

Bekijk de agenda voor Gallery Talks en andere speciale rondleidingen.