Ticketinformatie Jean Tinguely - Machinespektakel

 

 

tickets en bezoek

Wat kost een ticket voor het Stedelijk Museum Amsterdam?

Voor volwassenen en Museumkaarthouders geldt tijdens de looptijd van de tentoonstelling Jean Tinguely: Machinespektakel (1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017) een aangepaste toegangsprijs. Wij adviseren u om online alvast een ticket te kopen. U kunt hoeft dan niet langs de kassa en kunt direct doorlopen naar de toegangscontrole. 

koop een e-ticket

Tickets voor Jean Tinguely: Machinespektakel zijn uiteraard ook geldig voor alle andere lopende tentoonstellingen en de vaste collectie van het Stedelijk Museum. 

Waarom is er een aangepaste toegangsprijs?
Voor de Tinguely tentoonstelling zijn veel bijzondere werken naar Amsterdam gereisd, uit musea en particuliere collecties van over de hele wereld. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Hierdoor zijn wij genoodzaakt de toegangsprijs tijdelijk aan te passen. De verhoogde prijs is eenmalig.

Geldt de aangepast toegangsprijs ook voor studenten / kinderen?
Nee, studenten ontvangen een korting van 50% op de aangepaste toegangsprijs. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Wij adviseren wel om online alvast een (gratis) ticket te kopen. U kunt hoeft dan niet langs de kassa en kunt direct doorlopen naar de toegangscontrole.

Ik heb een Museumkaart, moet ik alsnog een ticket kopen?
Ja. Ook voor Museumkaarthouders geldt tijdens Jean Tinguely: Machinespektakel een aangepaste toegangsprijs. Wij adviseren Museumkaarthouders om voorafgaand aan het bezoek online alvast een ticket te kopen. U hoeft dan niet langs de kassa en kunt direct doorlopen naar de toegangscontrole. Houders van een Museumkaart die het museum in de periode 1 oktober t/m 5 maart 2017 voor de tweede keer bezoeken en in het bezit zijn van een herhaalbezoek voucher of sticker, betalen geen aangepaste entreeprijs. U heeft priority lane toegang.

Ik ben pashouder, betaal ik ook de aangepaste toegangsprijs? 
Nee. Op vertoon van onderstaande passen krijgt u gratis en met voorrang toegang ('priority lane') tot de tentoonstelling Jean Tinguely: Machinespektakel.

Priority lane toegang:                                       
E- ticket*
VIP-pas / Vriendenkaart / Jaarkaart
Young Stedelijk Card / Business Card
Audi-pas
Rembrandtkaart
Sotheby's Preferred 
Guggenheim
ICOM / CIMAM
Docentenpas
BankGiro VIP kaart (inclusief introducé)

*Herhaalbezoek met e-ticket: Voor bezoekers met een e-ticket die het museum in de periode 1 oktober t/m 5 maart 2017 voor de tweede keer bezoeken en in het bezit zijn van een herhaalbezoek voucher, geldt de reguliere entreeprijs. Zij hebben priority lane toegang.

Wanneer heb ik toegang via de ‘priority lane’?
Bent u in het bezit van een e-ticket of houder van een van de onderstaande passen? Dan kunt u de ‘priority lane’ gebruiken. U hoeft niet langs de kassa en kunt direct doorlopen naar de toegangscontrole.

Houders van onderstaande passen kunnen bovendien gebruik maken van de speciale Stedelijk Vrienden entree (links van de draaideur). Dit geldt niet voor houders van een e-ticket.

Priority lane toegang & Vrienden Entree:                                                 
VIP-pas / Vriendenkaart / Jaarkaart
Young Stedelijk Card / Business Card
Audi-pas
Rembrandtkaart
Sotheby's Preferred 
Guggenheim
ICOM / CIMAM
Docentenpas
BankGiro VIP kaart (inclusief introducé)

Mindervaliden (en eventuele begeleider), bezoekers met kinderwagens, bezoekers die slecht ter been zijn en bezoekers met een blindengeleidehond hebben eveneens toegang via de ‘priority lane’. Ook kunt u gebruik maken van de Vrienden Entree, links van de draaideur. U heeft wel een ticket nodig. Wij raden u aan om dit online te kopen. Met een e-ticket hoeft u namelijk niet langs de kassa en kunt direct naar de toegangscontrole.

Ik wil de Tinguely tentoonstelling / het museum nogmaals bezoeken, betaal ik dan weer de aangepaste prijs?
Wilt u de tentoonstelling Jean Tinguely: Machinespektakel nogmaals bezoeken? Vraag dan bij de kassa om een herhaalbezoekvoucher. Met deze voucher hoeft u de volgende keren dat u de tentoonstelling bezoekt niet opnieuw de aangepaste prijs te betalen. De voucher is onbeperkt inzetbaar. Voor Museumkaarthouders is een sticker verkrijgbaar om op de pas te plakken.

Betaal ik ook de aangepaste prijs als ik een evenement bezoek (Friday Night of Public Program)?
Voor evenementen en activiteiten betaalt u tijdens uw eerste bezoek de reguliere toegangsprijs (€15,-) plus een bijdrage voor het evenement. U ontvangt een herhaalbezoekvoucher of een sticker (Museumkaart). De reguliere toegangsprijs en de bijdrage voor het evenement geldt wederom als u het museum binnen de periode 1 oktober 2016 t/m 5 maart 2017, nogmaals bezoekt.

Tentoonstelling

Wanneer bewegen de machines?
Er zijn 166 werken in de Tinguely-tentoonstelling, waarvan 62 machines. Maar liefst 46 daarvan bewegen, en dat is behoorlijk uniek. Want hoewel ze er stoer uitzien, zijn de machines van Tinguely uiterst fragiel. De meesten doen het al jaren niet meer. Maar dankzij een intensief restauratieproject het afgelopen anderhalf jaar heeft het Stedelijk er weer veel aan de praat gekregen. Toch zijn ze nog zo fragiel dat ze het niet non-stop kunnen doen. Dan maken ze zichzelf kapot. Daarom doen ze het eens per 5, 10, 15 minuten of een uur. Op de bijschriften kun je zien hoe vaak een werk beweegt. En bij sommige werken is een timer die precies aangeeft wanneer hij het weer doet.

Gismo & Tekenmachine in beweging!
De zeer kwetsbare Gismo en de Tekenmachine worden soms op zaal door een restaurator aangezet. Dat zal gebeuren op maandag 10 oktober, dinsdag 8 november, dinsdag 13 december, woensdag 18 januari en dinsdag 14 februari – steeds rond 11.00, 12.00 en 13.00 uur (wijzigingen voorbehouden).
Verzamelen voor de demo kan bij het boekwinkeltje op de eerste verdieping (trapomloop). Eerst wordt de tekenmachine (Méta-Matic no.10) gedemonstreerd wordt en daarna Gismo