families

Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen! Maak kunstige creaties in de workshops, leef je uit in het Familielab of neem deel aan de rondleidingen en andere activiteiten in het museum. Het Stedelijk is gratis voor jongeren t/m 18 jaar!

Familielab: Henri's tuin 

Henri Matisse was de hele dag aan het knippen. Hij hing de muren van zijn huis vol met vormen en kleuren en zei: ‘Ik heb een kleine tuin om me heen gemaakt waarin ik kan wandelen.’ Het Familielab gaat helemaal over ‘Henri’s Tuin’. Stap binnen, stapels geverfd papier liggen klaar. Kies een kleur, knip je vorm uit, hang het op de magnetische muren en laat ‘Henri’s Tuin’ groeien en bloeien. ‘Henri’s Tuin’ opent 25 maart.

Met de speciale Familierondleiding over Matisse gaan families samen met een rondleider op onderzoek door de tentoonstelling. Nieuwsgierige kinderen kunnen terecht bij de gratis kunstenaarsworkshops op zondag.

Familiesporen

Volgens Piet Mondriaan waren rood, geel en blauw de puurste kleuren. Barnett Newman wilde met rood, geel en blauwe schilderijen gevoelens losmaken. Gerrit Rietveld bedacht zelfs huizen in deze kleuren. En jij?

Ga met de gratis Familiesporen goed voorbereid op ontdekkingstocht en kom bijzondere en grappige dingen te weten over de kunst en het museum.

Bij de Matisse tentoonstelling is er een extra dik (dus extra leuk) Familiespoor. Neem de tijd, pak een regenboogpotlood en kijk rond als een slak met ogen op steeltjes. Bonjour Henri! De Familiesporen liggen klaar in het Familielab.

familierondleiding

Samen naar kunst kijken is niet alleen leerzaam, het is ook heel leuk! In de familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een museumdocent.
Tijd: Iedere zondag van 11.30 tot 13.00 uur, eens per twee weken gaat de rondleiding helemaal over Henri Matisse!
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: gratis op vertoon entreebewijs
Aanmelden voor de rondleidingen is mogelijk tot vrijdag 17.00 uur

Aanmelden

Workshops door kunstenaars

Nieuwsgierige bezoekers van 6 tot 12 jaar gaan zondagmiddag om 14.00 uur naar de studio's. Daar volgen zij een bijzondere workshop bij een kunstenaar of ontwerper en gaan zelf aan de slag met tips uit de eerste hand.
Tijd: Iedere zondag van 14.00 tot 15.45 uur.
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: gratis
Aanmelden voor de workshops is mogelijk tot vrijdag 17.00 uur 

Bekijk de aankomende workshops

Aanmelden

Familie audiotour met beeld

Samen struinen langs hoogtepunten (en verrassingen) in de collectieopstelling met prikkelende informatie voor oor én oog? Neem een tour! Beschikbaar voor families (NL/ENG) en volwassenen (in zes talen).
Duur: 1 uur
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: € 2,50

kinderboeken

De parkiet, de zeemeermin en de slak 

Verkrijgbaar vanaf 27 maart

Monsieur Matisse is een schilder met de zon in zijn buik. Iedereen wordt vrolijk van zijn kleuren. Op een dag wordt hij ziek...Als monsieur Matisse na een zware operatie wakker wordt in een witte kamer, verlangt hij naar kleur. ‘Breng mij kwasten, breng mij verf!’ Maar schilderen op het laken of op de muur lukt niet. Monsieur Matisse kijkt om zich heen. Wat nu?

Annemarie van Haeringen bewonderde als kind al het werk van Matisse. Door hem geïnspireerde knipsels komen regelmatig terug in haar boeken. Annemarie verdiepte zich voor dit verhaal in de vormen, kleuren en materialen van Matisse. Een zoektocht die resulteert in een magisch prentenboek over grenzeloze creativiteit.

Een uitgave van Uitgeverij Leopold | 32 paginas's | € 14,99 | Nederlands en Engels | ISBN 978-90-258-6755-3

De bevrijding van het Stedelijk 

K. Schippers
K. Schippers

Bij de tentoonstelling Het Stedelijk in de oorlog verschijnt het prentenboek 'De bevrijding van het Stedelijk' (6+). K. Schippers vertelt hierin poëtisch hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Een sprookje voor jong en oud. 

Geïllustreerd door Daan Remmerts de Vries.
Een uitgave van uitgeverij Querido kind i.s.m. Stedelijk Museum Amsterdam Verschijning februari 2015 Prijs € 14,99 | 21 x 25 cm | 32 bladzijden | Gebonden | Geheel in kleur

Altijd wat te doen!

Download hier de familiefolder

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor de familie nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er speelt in het Stedelijk

inschrijven nieuwsbrief