families

Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen! Maak kunstige creaties in de workshops, leef je uit in het Familielab of neem deel aan de rondleidingen en andere activiteiten in het museum. Het Stedelijk is gratis voor jongeren t/m 18 jaar!

Altijd wat te doen!

Familielab: Bouw met rood geel blauw

Volgens Piet Mondriaan waren rood, geel en blauw de puurste kleuren. Barnett Newman wilde met rood, geel en blauwe schilderijen gevoelens losmaken. Gerrit Rietveld bedacht zelfs huizen in deze kleuren. En jij?

 
Het Familielab is klaar voor de grote verbouwing; alle wanden zijn bedekt met legoplaten: 141.570 legoblokjes liggen te wachten op jouw handen en creativiteit. Welke kleuren plaats je op welke plek? Denk na over vlakken en verhoudingen zoals Theo van Doesburg. Werk in 3D, zoals Dan Flavin. Begin met een uitspraak van een kunstenaar en bouwen maar!
 

Familie audiotour met beeld

Samen struinen langs hoogtepunten (en verrassingen) in de collectieopstelling met prikkelende informatie voor oor én oog? Neem een tour! Beschikbaar voor families (NL/ENG) en volwassenen (in zes talen).
Tijd: 1 uur
Prijs: € 2,50

workshops door kunstenaars

Nieuwsgierige bezoekers van 6 tot 12 jaar gaan zondagmiddag om 14.00 uur naar de studio's. Daar volgen zij een bijzondere workshop bij een kunstenaar of ontwerper en gaan zelf aan de slag met tips uit de eerste hand. Gedurende de looptijd van de tentoonstelling staan alle workshops in het teken van Malevich.

Bekijk de aankomende workshops

Download hier de familiefolder