families

Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen! Maak kunstige creaties in de workshops, leef je uit in het Familielab of neem deel aan de rondleidingen en andere activiteiten in het museum. Het Stedelijk is gratis voor jongeren t/m 18 jaar!

Altijd wat te doen!

Download hier de familiefolder

Familielab: Bouw met rood geel blauw

Volgens Piet Mondriaan waren rood, geel en blauw de puurste kleuren. Barnett Newman wilde met rood, geel en blauwe schilderijen gevoelens losmaken. Gerrit Rietveld bedacht zelfs huizen in deze kleuren. En jij?

 
Het Familielab is klaar voor de grote verbouwing; alle wanden zijn bedekt met legoplaten: 141.570 legoblokjes liggen te wachten op jouw handen en creativiteit. Welke kleuren plaats je op welke plek? Denk na over vlakken en verhoudingen zoals Theo van Doesburg. Werk in 3D, zoals Dan Flavin. Begin met een uitspraak van een kunstenaar en bouwen maar!

Familiesporen

Waarom droeg de vrouw van Gerrit Rietveld zo vaak een zonnebril? En wat doen die strepen in de schilderijen van Barnett Newman? Ga met de gratis Familiesporen goed voorbereid op ontdekkingstocht en kom bijzondere en grappige dingen te weten over de kunst en het museum.

Workshops door kunstenaars

Nieuwsgierige bezoekers van 6 tot 12 jaar gaan zondagmiddag om 14.00 uur naar de studio's. Daar volgen zij een bijzondere workshop bij een kunstenaar of ontwerper en gaan zelf aan de slag met tips uit de eerste hand.
Tijd: Iedere zondag van 14.00 tot 15.45 uur.
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: gratis
Aanmelden voor de workshops is mogelijk tot vrijdag 17.00 uur 

Bekijk de aankomende workshops

Aanmelden

Familierondleiding

Samen naar kunst kijken is niet alleen leerzaam, het is ook heel leuk! In de familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een museumdocent.
Tijd: Iedere zondag van 11.30 tot 13.00 uur.
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: gratis op vertoon entreebewijs
Aanmelden voor de rondleidingen is mogelijk tot vrijdag 17.00 uur 

Aanmelden

Familie audiotour met beeld

Samen struinen langs hoogtepunten (en verrassingen) in de collectieopstelling met prikkelende informatie voor oor én oog? Neem een tour! Beschikbaar voor families (NL/ENG) en volwassenen (in zes talen).
Duur: 1 uur
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: € 2,50

Publicaties 

K. Schippers
K. Schippers

Bij de tentoonstelling Het Stedelijk in de oorlog verschijnt het prentenboek 'De bevrijding van het Stedelijk' (6+). K. Schippers vertelt hierin poëtisch hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Een sprookje voor jong en oud. 

Geïllustreerd door Daan Remmerts de Vries.
Een uitgave van uitgeverij Querido kind i.s.m. Stedelijk Museum Amsterdam Verschijning februari 2015 Prijs € 14,99 | 21 x 25 cm | 32 bladzijden | Gebonden | Geheel in kleur

Matisse
Matisse

Schetsboekje Matisse 

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor de familie nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er speelt in het Stedelijk

inschrijven nieuwsbrief