families

Voor families en kinderen is er in het Stedelijk altijd wat te doen! Maak kunstige creaties in de workshops, leef je uit in het Familielab of neem deel aan de rondleidingen en andere activiteiten in het museum. Het Stedelijk is gratis voor jongeren t/m 18 jaar!


Familielab beestachtig tekenen

Kunstenaar Rop van Mierlo heeft het Familielab overgenomen. Vijf vogels zijn het lab binnengevlogen en staan nu klaar om beestachtig nagetekend te worden. Mislukking bestaat hier niet, want iedereen kan tekenen met de speciaal voor dit lab gemaakte krijtrotsen. Ga aan de slag en laat je tekening pronken aan de muren van het Familielab!

Tekenkaarten: Ontspoor met Rop

Kunstenaar Rop van Mierlo houdt niet op bij het Familielab, hij bedacht ook vier tekenideeën in het museum. Kijk door zijn ogen en ontdek de kunstwerken terwijl je tekent. En dat is anders dan je gewend bent. Neem de tekenkaarten mee uit het Familielab en ontspoor met Rop. 

Familiespoor

Volgens Piet Mondriaan waren rood, geel en blauw de puurste kleuren. Barnett Newman wilde met rood, geel en blauwe schilderijen gevoelens losmaken. Gerrit Rietveld bedacht zelfs huizen in deze kleuren. En jij?

Ga met de gratis Familiesporen goed voorbereid op ontdekkingstocht en kom bijzondere en grappige dingen te weten over de kunst en het museum.

Familie audiotour met beeld

Ogen uitkijken in het Stedelijk? Neem een familietour! Ontdek welke kunstwerken nog geschilderd moeten worden of waarvan de lampen uitstaan.
Een tour vol luisteren, kijken én doen.
Beschikbaar voor families (NL/ENG).
Duur: 1 uur
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: € 2,50 

familierondleiding

Samen naar kunst kijken is niet alleen leerzaam, het is ook heel leuk! In de familierondleiding beleef je het museum en de kunstwerken met elkaar, onder begeleiding van een museumdocent.
Tijd: Iedere zondag van 11.30 tot 13.00 uur.
Leeftijd: families met kinderen tussen 6 en 12 jaar 
Prijs: gratis op vertoon entreebewijs
Aanmelden voor de rondleidingen is mogelijk tot vrijdag 17.00 uur

Aanmelden

Workshops door kunstenaars

Nieuwsgierige bezoekers van 6 tot 12 jaar gaan zondagmiddag om 14.00 uur naar de studio's. Daar volgen zij een bijzondere workshop bij een kunstenaar of ontwerper en gaan zelf aan de slag met tips uit de eerste hand.
Tijd: Iedere zondag van 14.00 tot 15.45 uur.
Leeftijd: 6-12 jaar
Prijs: gratis
Aanmelden voor de workshops is mogelijk tot vrijdag 17.00 uur 

Bekijk de aankomende workshops

Aanmelden

kinderboeken

De parkiet, de zeemeermin en de slak 

Annemarie van Haeringen bewonderde als kind al het werk van Matisse. Door hem geïnspireerde knipsels komen regelmatig terug in haar boeken. Annemarie verdiepte zich voor dit verhaal in de vormen, kleuren en materialen van Matisse. Een zoektocht die resulteert in een magisch prentenboek over grenzeloze creativiteit.

Een uitgave van Uitgeverij Leopold | 32 paginas's | € 14,99 | Nederlands en Engels | ISBN 978-90-258-6755-3

 

De bevrijding van het Stedelijk

 K. Schippers
K. Schippers
 

Bij de tentoonstelling Het Stedelijk in de oorlog verscheen het prentenboek 'De bevrijding van het Stedelijk' (6+). K. Schippers vertelt hierin poëtisch hoe hij als 8-jarige voor het eerst het museum binnen stapte. Een sprookje voor jong en oud. 

Geïllustreerd door Daan Remmerts de Vries.
Een uitgave van uitgeverij Querido kind i.s.m. Stedelijk Museum Amsterdam Verschijning februari 2015 Prijs € 14,99 | 21 x 25 cm | 32 bladzijden | Gebonden | Geheel in kleur

 

Houtje en blauwtje

Joke van Leeuwen stelt je voor aan Houtje. Hij woont in het Stedelijk, in een schilderij van Karel Appel. Elke dag ziet hij mensen die naar hem kijken. Op een dag besluit hij zelf op onderzoek te gaan.
Tekst en illustraties door Joke van Leeuwen.

Een uitgave van Rubinstein Publishing i.s.m. Stedelijk Museum Amsterdam. Prijs: €6,95

 

 


Altijd wat te doen!

Download hier de familiefolder

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in voor de familie nieuwsbrief en blijf op de hoogte van wat er speelt in het Stedelijk

inschrijven nieuwsbrief