event

6 april: playtime
6 Apr 2006

In deze SMCS op 11 presenteren studenten van de Rietveld Academie Amsterdam hun 'games'. Dit in verband met de tentoonstelling 'Next Level. Art, Games & Reality'. 

Aanvang: 20:00 uur
Voertaal: Engels
Entree gratis, reserveren verplicht: desk@stedelijk.nl

Ringmaster:
Klaas Kuitenbrouwer

EXTRA! GAME BAG voor € 3,-

Studenten, 2e vakjaar Grafisch Ontwerpen:
Bianca De Augustin, Johanna Bayerlein , Dag Brandsater, Robin Ekemark, Linn Eriksen, Jaan Evart, Xavier Fernandez Fuentes, Ludvig Gustafsson, Jul Hagen, Eva Heisterkamp, Christian Koch, Fanny Kriek, Sanja Kuzmanovic, Tobias Krasenberg, Nina Larsen, Brita Lindvall, Daniel Maarleveld, Kalle Mattsson, Noa Segal, Indrek Sirkel, Claus Sorensen, Alexa Tang, Anette Tibud, Aleksandar Todorovic, Tunc Topcuoglu, Dirk Vis, Lucas Zimmer.

Georganiseerd door:
Roel Wouters, Luna Maurer
______________________________

Playtime is een avond waarop design studenten van de Rietveld Academie door hen zelf ontworpen speelgoed en manieren van spelen presenteren.
De ontwerpers zijn vertrokken vanuit het idee dat speelmogelijkheden zijn te vinden in elke sociale situatie, elke taak, elke plek met een bestemming en elk voorwerp met een specifieke bedoeling.

Wat maakt van een voetgangerskruispunt een speelveld?
Met welke spelregels maak je van een staafmixer een goed stuk speelgoed?
Welk speldoel maakt dat een autorit niet lag genoeg kan duren?

Door alledaagse plekken en stiuaties allereerst te benaderen als een combinatie  van speelveld, spelregels, speelmateriaal en spelers, transformeren ze onmiddelijk in potentiele spelsituaties.
De volgende stap is de ingreep van de ontwerper:  het aanpassen of vervangen van de speelelementen om het spelen af te bakenen en te verhevigen.

Het resultaat is een verzameling van 21 curieuze spelletjes, onverwachte stukken speelgoed en getransformeerde situaties, die in anderhalf uur de revue passeren.
______________________________

SMCS op 11
SMCS op 11 is het programma van lezingen, debatten, film- en videovertoningen van Stedelijk Museum CS. De ‘11’ verwijst naar de 11de verdieping van het Post CS-gebouw, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.