film

14 december: presentatie butt book (filmprogramma)
14 Dec 2006

Aanvang 19.30 uur. Duurt ca. 80 minuten. Toegang gratis. Reserveren via desk@stedelijk.nl

BUTT magazine, in 2001 opgericht in Amsterdam en al vijf jaar wereldwijd succesvol, geeft een bevrijdende blik op homoseksualiteit in de 21ste eeuw. Met openhartige interviews en expliciete fotografie laat BUTT zien hoe sexy en opwindend homoseksualiteit werkelijk is.

Het materiaal uit de inmiddels zeldzame oudere nummers van BUTT is nu opnieuw beschikbaar in deze smakelijke anthologie die de hoogtepunten van vijf jaar BUTT bundelt. Met dikwijls absurde gesprekken met en bijdragen van onder andere Michael Stipe, Gus Van Sant, Rufus Wainwright, Viktor & Rolf, Marc Jacobs, Wolfgang Tillmans, Terry Richardson, Hedi Slimane, Asianpunkboy en Helmut Lang.

BUTT BOOK, verschenen bij Taschen, is nu verkrijgbaar in de boekhandel (Euro 25) en wordt, na eerdere presentaties in Londen en New York, nu officieel gepresenteerd met het filmprogramma ’BUTT FILM SCREENING’ in SMCS in 11. Ook verschijnt deze week het nieuwste nummer van BUTT (#18, winter 2007).

Het filmprogramma, met films en filmfragmenten die in BUTT aan de orde zijn gekomen of er een link mee hebben, is samengesteld door Stuart Comer, curator van Tate Modern, Londen. Onder andere te zien: Wolfgang Tillmans, assume vivid astro focus, Jan van Munster, General Idea, The Hidden Cameras, Walter Pfeiffer en David Wojnarowicz.

De avond wordt kort ingeleid door de samenstellers van BUTT, Jop van Bennekom en Gert Jonkers, die voor liefhebbers na afloop ook zullen signeren.

De presentatie valt samen met de opening van de Rozefilmdagen. De openingsfilm Quinceañera wordt om 21.00 uur vertoond in City. Vanaf 22.30 uur is het openingsfeest in Club 11, met optredens van vj en aroma-jockey. Voor meer informatie en voorverkoop, zie www.rozefilmdagen.nl
 
SMCS op 11
SMCS op 11 is het programma van lezingen, debatten, film- en videovertoningen van Stedelijk Museum CS. De ‘11’ verwijst naar de 11de verdieping van het Post CS-gebouw, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van SMCS op 11? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.