film

21 december: girls like us - filmprogramma & party
21 Dec 2006

Girls Like Us – filmprogramma & party, aanvang 20.30 uur, tot ca. 2.00 uur. Gratis entree

Girls Like Us (GLU) is een nieuw lesbisch tijdschrift, gemaakt door Jessica Gysel en Kathrin Hero. De makers herkenden zichzelf niet in het aanbod van bestaande lesbische bladen en besloten dan maar zelf een magazine te maken. GLU biedt een mix van persoonlijke interviews met bekende en minder bekende lesbische vrouwen, fotoseries met een knipoog naar lesbische cliché's en een archief sectie, waar een loopje met het verleden wordt genomen. Het tijdschrift verschijnt driemaandelijks, in januari 2007 wordt het vierde nummer verwacht.

In samenwerking met ‘If I Can’t Dance…’ en op uitnodiging van het Stedelijk Museum, presenteert GLU een avond vol verfrissend vrouwelijk vertier. 

De avond begint met een programma van korte films ‘The fantasy of failed utopias and a girl’s daydream’, samengesteld door Susanne Winterling, met wie een interview wordt afgedrukt in het aankomende nummer 4 van Girls Like Us. Haar programma bevat werk van onder anderen  Emily Roysdon, E.E. Cassidy, Erika Vogt, Kat Ross, Kaucyila Brooke, Margo Victor, Lynn Chan en Eve Fowler. 

Verder zijn er dj sets door Melanie Bonajo en Ingie Pop (NYC). Het vj-werk is in handen van Kinga (Berlijn/Warschau). Live optredens door Shedney (16 jarig raptalent uit  Osdorp) en Anat Ben-David. Deze Londense performer uit de Chicks on Speed-stal staat bekend om haar hysterische live optredens. 

Deze avond maakt deel uit van het programma  “Feminist Legacies and Potentials in Contemporary Art Practice”, in he tkader van 'If I Can't Dance, I Don't Want To Be Part Of Your Revolution’. Partners van  IICD zijn Huis aan de Werf, Utrecht; De Appel, Amsterdam; MuHKA, Antwerp. een tentoonstelling is momenteel te zien in De Appel. Meer informatie: www.ificantdance.org 

Girls Like Us, lesbisch kwartaalblad: www.glumagazine.com

SMCS op 11

SMCS op 11 is het programma van lezingen, debatten, film- en videovertoningen van Stedelijk Museum CS. De ‘11’ verwijst naar de 11de verdieping van het Post CS-gebouw, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van SMCS op 11? Meld u zich dan hier aan voor de nieuwsbrief.