gallery talks

16 februari: photoq live met rineke dijkstra (volgeboekt)
16 Feb 2006

Te gast zijn onder anderen Rineke Dijkstra, Frits Gierstberg, de band Bauer en de redactie van Volkskrant Magazine.

Aanvang 20.00 uur
Entree € 10,-, te voldoen in de zaal
Reserveren verplicht via info@photoq.nl

Samen met de redactie van website PhotoQ en Volkskrant Magazine organiseert SMCS op 11 een talkshow-avond onder de naam PhotoQ Live.

Kern van het programma is een gesprek dat Hripsimé Visser, conservator fotografie van het Stedelijk, voert met Rineke Dijkstra. De expositie ‘Rineke Dijkstra - Portretten’ in Stedelijk Museum CS is wegens succes verlengd tot en met 26 februari. De tentoonstelling - eerder te zien in Parijs, Winterthur en Barcelona - en de bijbehorende catalogus zijn in nauwe samenwerking tussen Visser en Dijkstra tot stand gekomen. In het gesprek gaan beiden in op de portretten waarmee Dijkstra wereldwijd is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke fotografen. Aan bod komen onder meer Dijkstra’s overstap van portretfotografie in opdracht naar autonome fotografie en de verschuivingen daarvan ten aanzien van de intenties van haar werk.

Daarna verdiept PhotoQ Live zich in de fotografie van het Volkskrant Magazine. In een gesprek met fotoredacteur Theo Audenaerd en art director Heike Gülker trekt Edie Peters van PhotoQ lijnen tussen het autonome werk van Rineke Dijkstra en de nieuwe wegen die de fotografie in deze voor traditionele media onzekere tijden zoekt. Is er eigenlijk nog wel toekomst voor de fotojournalistiek zoals die in de twintigste eeuw werd bedreven? Welke richting gaat het dan op? Een aantal aan het magazine verbonden fotografen verzorgt een extra toelichting.
Frits Gierstberg, de kersverse bijzonder hoogleraar fotografie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, geeft zijn visie op de ontwikkelingen.

Tussendoor verzorgt de band Bauer een optreden. De muziek gaat vergezeld van een projectie met foto’s van Eddo Hartmann.

SMCS op 11
SMCS op 11 is het programma van lezingen, debatten, film- en videovertoningen van Stedelijk Museum CS. De ‘11’ verwijst naar de 11de verdieping van het Post CS-gebouw, waar de meeste activiteiten plaatsvinden.

Nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van SMCS op 11?
Meld u dan <hier> aan voor de gratis e-nieuwsbrief.