bankgiro loterij

BankGiro Loterij doneert tijdens Goed Geld Gala in totaal ruim 62,5 miljoen euro aan cultuur

Maudy van Ommen (hoofd development Stedelijk Museum), Michiel Verboven (managing director BankGiro Loterij) en Karin van Gilst  (zakelijk directeur Stedelijk Museum)  tijdens het Goed Geld Gala
Maudy van Ommen (hoofd development Stedelijk Museum), Michiel Verboven (managing director BankGiro Loterij) en Karin van Gilst (zakelijk directeur Stedelijk Museum) tijdens het Goed Geld Gala

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam reikte de BankGiro Loterij gisteravond de bedragen uit aan 66 culturele organisaties uit heel Nederland. Het Stedelijk Museum Amsterdam is de aankomende vijf jaar opnieuw begunstigde van de BankGiro Loterij en wordt ondersteund met een schenking van 300.000 euro per jaar. 

Het Stedelijk trok vorig jaar meer dan 810.000 bezoekers, meer dan ooit in de geschiedenis van het museum. Na een driejarige bijdrage van 200.000 euro moedigt de BankGiro Loterij het museum aan om de succesvolle koers voort te zetten. De jaarlijkse vaste bijdrage is met 100.000 euro verhoogd naar 300.000 euro. 

Karin van Gilst, zakelijk directeur Stedelijk Museum: “Dit is geweldig nieuws voor ons. Het gaat beter dan ooit met het Stedelijk. We genieten van de positiviteit om ons heen en zijn heel erg blij met de steun van onze partner de BankGiro Loterij. Deze donatie is een belangrijke stap om onze ambities voor aankopen in onze collectie waar te kunnen gaan maken. Net als in het verleden wil het Stedelijk vandaag aankopen wat morgen tot ons erfgoed zal gaan behoren. Deze donatie stelt ons in staat dit te blijven doen, ter ondersteuning van de kunstwereld, maar bovenal ter inspiratie van het publiek.” 

Over de BankGiro Loterij

Dankzij bijna 600.000 deelnemers kan de BankGiro Loterij dit jaar ruim 62,5 miljoen euro schenken aan cultuur in Nederland. Door mee te spelen met de BankGiro Loterij steunen deelnemers alle vormen van cultuur in Nederland en maken zij kans op prijzen. In 2014 heeft de BankGiro Loterij dankzij de lotverkoop een totaalopbrengst van 125,1 miljoen euro gerealiseerd. De helft hiervan komt direct ten goede aan organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland.