young stedelijk

Het Stedelijk Museum lanceerde op 24 januari 2014 Young Stedelijk, een initiatief dat een nieuwe generatie cultuurliefhebbers (25-40) de mogelijkheid biedt zich te verbinden aan het Stedelijk. Young Stedelijk wordt geleid door Katrien van de Linde van het Stedelijk Museum en zes comitéleden. Daarnaast telt de circle dertig ambassadeursOp deze pagina stellen we de comitéleden van Young Stedelijk aan je voor:

Young Stedelijk geeft jonge cultuurliefhebbers de kans meer te leren over moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Daarnaast levert het de leden een interessant netwerk op; het is een ontmoetingsplaats voor een mix van jonge cultuurliefhebbers met verschillende professionele achtergronden.

De ambassadeurs van Young Stedelijk hebben verschillende achtergronden maar delen de liefde voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Middels hun contributie dragen de Young Stedelijk leden bij aan speciale projecten van het Stedelijk Museum.

Karin van Gilst, algemeen directeur Stedelijk Museum:
“Het Stedelijk Museum wil dé ontmoetingsplek voor jonge cultuurliefhebbers worden. Of ze nu op de kunstacademie zitten, in de reclame werken of bij een kantoor aan de Zuidas. Met Young Stedelijk geven we onze leden de kans dicht bij de wereld van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving te komen, en tegelijk deel uit te maken van een inspirerende groep gelijkgestemden.” 

Het comité van Young Stedelijk zal vijf evenementen per jaar organiseren die de groep een exclusieve ervaring bieden. De evenementen variëren van lezingen en private views in het museum tot het bezoeken van kunstbeurzen, ateliers van kunstenaars en verzamelaars.

Onder de ambassadeurs zijn Mirik Milan (Nachtburgemeester), Freddy Tratlehner (De Jeugd van Tegenwoordig / ontwerper), Hanna Bervoets (schrijver), Ernst-Jan Pfauth (uitgever van De Correspondent), Borre Akkersdijk (modeontwerper), Friso Feilzer en Thalita van Ogtrop (ondernemers) en young professionals die werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Gezamenlijk dragen zij bij aan de ontwikkeling van Young Stedelijk en betrekken zij hun netwerk bij het initiatief.

Maak kennis met de Young Stedelijk ambassadeurs.

Aanmelden

Young Stedelijk-leden dragen met een contributie bij aan speciale projecten van het Stedelijk Museum Amsterdam. Lidmaatschap begint bij €300 per jaar.

Aanmelden via het aanmeldformulier

Volg Young Stedelijk op Facebook https://www.facebook.com/youngstedelijk en Twitter: @youngstedelijk

Young Stedelijk Partners: