young stedelijk comité

Het Stedelijk Museum lanceerde begin 2014 Young Stedelijk (YS), een initiatief dat een nieuwe generatie cultuurliefhebbers (25-40) de mogelijkheid biedt zich te verbinden aan het Stedelijk. Young Stedelijk wordt aangestuurd door Fleur Schoonhoven van het Stedelijk Museum en zes comitéleden. Daarnaast telt YS een aantal ambassadeurs die het initiatief ondersteunen. 

Young Stedelijk geeft jonge cultuurliefhebbers de kans meer te leren over moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Daarnaast is het een ontmoetingsplaats voor een mix van jonge cultuurliefhebbers met verschillende professionele achtergronden. Middels hun contributie dragen de Young Stedelijk leden bij aan speciale projecten van het Stedelijk Museum.

Karin van Gilst, algemeen directeur Stedelijk Museum:
“Het Stedelijk Museum wil dé ontmoetingsplek voor jonge cultuurliefhebbers worden. Of ze nu op de kunstacademie zitten, in de reclame werken of bij een kantoor aan de Zuidas. Met Young Stedelijk geven we onze leden de kans dicht bij de wereld van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving te komen, en tegelijk deel uit te maken van een inspirerende groep gelijkgestemden.” 

Het comité van Young Stedelijk organiseert verschillende evenementen die de groep een exclusieve ervaring bieden. De evenementen variëren van lezingen en private views in het museum tot het bezoeken van kunstbeurzen, ateliers van kunstenaars en verzamelaars.

ambassadeurs

Naast de comitéleden wordt YS ondersteund door een aantal ambassadeurs. Maak hier kennis met de Young Stedelijk ambassadeurs.

Inschrijven?

Aanmelden 

Young Stedelijk Partners:

                    

Volg Young Stedelijk op Facebook https://www.facebook.com/youngstedelijk en Twitter: @youngstedelijk