Marc Roig Blesa en Rogier Delfos

Marc Roig Blesa (Madrid, ES, 1981) is kunstenaar en werkt en woont in Amsterdam en Barcelona. Rogier Delfos (Amsterdam, NL, 1981) is vormgever en woont en werkt in Amsterdam.
Geselecteerd voor On the Move: Werker 7

Over Werker Magazine

Hoe dragen fotografie en massamedia bij aan een revolutie? Met de activistische krant Werker 7 gaan beeldend kunstenaar Marc Roig Blesa en grafisch vormgever Rogier Delfos deze discussie aan. Naar aanleiding van Ariella Azoulays lezing The Language of Revolution – Tidings from the East (2011), waarin zij de Egyptische revolutie analyseert aan de hand van nieuwsfoto’s, maakten Roig Blesa en Delfos dit ‘visuele alfabet van revolutie’. Iedere letter van het alfabet, aangevuld door een trefwoord uit Azoulays verhaal, wordt geïllustreerd met paginagrote foto’s van protestacties, geweld tegen betogers en andere herkenbare beelden van revoluties die Roig Blesa en Delfos op het internet verzamelden. Sinds 2009 maken Roig Blesa en Delfos Werker Magazine, een reeks geëngageerde publicaties over arbeid en de sociale functie van fotografie. De vorm van elke editie is afhankelijk van de institutionele context waarin de publicatie wordt gedistribueerd of geëxposeerd. In On the Move is Werker 7 te zien als typografische installatie aan de wand; alle foto’s uit de krant zijn vervangen door beschrijvingen van de beelden.

Werker 7 (2013). Credits Courtesy van de kunstenaars. Foto: Robert Ruiz; courtesy van Galería, Madrid
Werker 7 (2013). Credits Courtesy van de kunstenaars. Foto: Robert Ruiz; courtesy van Galería, Madrid

 

Meer On the Move

Club Donny │ Marc Roig Blesa en Rogier Delfos│ Verena Blok │ Sara Blokland │ Olivier van Breugel en Simone Mudde │ Persijn Broersen en Margit Lukács │ Sarah Carlier │ Elspeth Diederix │ Meike Eggers en Michael Anhalt │ Ringel Goslinga │Rob Hornstra en Arnold van Bruggen │ Robert Knoth en Antoinette de Jong │ Thomas Kuijpers │Kadir van Lohuizen │ Anaïs Lopez, Eva Smallegange en Linda Braber | Hans van der Meer │ Theo Niekus │ Gábor Õsz │ Rune Peitersen │ Ahmet Polat │ Johannes Schwartz │ Petra Stavast │ Anoek Steketee en Eefje Blankevoort │ Martine Stig │ Nadine Stijns │ Andrea Stultiens │ Elisabeth Tonnard │ Witho Worms en Hans Gremmen