Kijk hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over je bezoek, (online) tickets, het tentoonstellingsprogramma, en onze actuele veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Openingstijden en Prijzen

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur en 365 dagen per jaar, ook tijdens de feestdagen. Tickets zijn de hele dag geldig en je mag op elk gewenst moment binnenkomen tussen 10:00 en 17:45 uur.

Het museum heeft geen priority lane. Wel kunnen Stedelijk Members, museumkaart of andere kortingskaarthouders direct naar de toegangscontrole doorlopen. Vergeet niet je kortingskaart mee te nemen naar het museum.

Studenten ontvangen een korting van ca. 50% op de toegangsprijs. Op vertoon van een Nederlandse of internationale studentenkaart.

Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een (gratis) entreebewijs . Selecteer daarvoor de optie ‘entree t/m 18 jaar’, 'Entree CJP' of 'Entree Student' in onze ticketshop. Kinderen t/m 18 jaar mogen alleen naar binnen in gezelschap van (een) volwassene(n) in het bezit van een geldig entreebewijs.  

De hoge inflatie en stijgende energiekosten raken veel bedrijven, ook het museum. Om de impact daarvan op te vangen, is het Stedelijk genoodzaakt de prijs te verhogen. Zo kunnen we het publiek een waardevol en gevarieerd programma blijven aanbieden met een grote vaste collectieopstelling, verschillende internationale tentoonstellingen en een divers publieksprogramma. 

We vinden het belangrijk dat jongeren en mensen met een kleinere beurs op een betaalbare manier toegang houden tot cultuur. Jongeren t/m 18 jaar en mensen met een Stadspas houden dan ook gratis toegang. Studenten, CJP-kaarthouders en kaarthouders van de European Youth Card Association betalen minder dan de helft: € 10. 

Tickets

Heb je een Museumkaart of andere kortingskaart* dan kun je online een gratis dagticket boeken. Kies daarvoor de optie "ander geldig toegangsbewijs'. Museumkaart of kortingskaarthouders kunnen ook direct naar de toegangscontrole doorlopen. Vergeet niet je kortingskaart mee te nemen naar het museum.

*Kinderen en jongeren t/m 18 jaar (obg volwassene), Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, VriendenLoterij VIP-KAART

Voor meer informatie, klik hier

Het is voor Members niet nodig om een tijdslot te reserveren. Met je membership kaart (Vriend, Familievriend, Donateur, Young Stedelijk of Stedelijk Circle) van het Stedelijk Museum) kun je op dit moment niet direct doorlopen naar de toegangscontrole. Vergeet niet je kaart mee te nemen naar het museum.

We geven geen geld terug voor aangeschafte tickets. Tickets zijn na aankoop een jaar geldig. Mocht je niet kunnen komen op de dag waarvoor je een ticket hebt gekocht, laat het dan weten via reserveringen@stedelijk.nl of laat de datum van je ticket(s) wijzigen aan de kassa.

De Museumkaart is te koop aan de kassa van het Stedelijk Museum. Je kunt de kaart dan meteen gebruiken. Je kunt ook via de website van Museumkaart een lidmaatschap afsluiten (let op: een aankoopbewijs geeft geen toegang tot het museum). Neem je kaart mee als je het museum bezoekt.

Het is mogelijk online een ticket voor een specifieke dag te boeken. Dat kan hier. Je kunt ook direct bij de kassa een ticket kopen. Museumkaart- en andere kortingskaarthouders kunnen meteen doorlopen naar de toegangscontrole.

Bezoek, Veiligheid & Hygiëne

Met een online ticket of ander geldig entreebewijs* kun je meteen doorlopen naar de toegangscontrole. Meestal is het 's ochtends doordeweeks minder druk in het museum.

*Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, VriendenLoterij VIP-KAART.

Ja. Er is een bewaakte garderobe en er zijn kluisjes beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Handtassen zijn toegestaan op de museumzalen (max. A5-formaat). Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Accu’s van e-bikes mogen zowel niet in de garderobe als in de kluisjes bewaard worden in verband met brandveiligheid. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Sommige kunstwerken in de het Stedelijk Museum Amsterdam bevatten expliciete beelden en kunnen als aanstootgevend worden ervaren. Hoewel een bepaalde mate van provocatie inherent is aan hedendaagse kunst, zal het museum waar nodig en indien gepast een waarschuwing plaatsen bij deze werken.

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen Handtassen zijn toegestaan op de museumzalen (maximaal A5-formaat). Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Accu’s van e-bikes mogen zowel niet in de garderobe als in de kluisjes bewaard worden in verband met brandveiligheid.

Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn ook kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Het museum wordt frequent en grondig gereinigd volgens de richtlijnen van het RIVM. Met name de toiletten en veel aangeraakte objecten als leuningen en liftknoppen worden regelmatig schoongemaakt. In het entreegebied staan zeepdispensers waar je je handen kunt reinigen voor je bezoek aan het museum. 

De museumshop is open en hanteert dezelfde openingstijden als het museum (dagelijks van 10.00-18.00 uur). Om de shop te bezoeken heb je geen entreebewijs nodig.

(School)groepen zijn van harte welkom het museum te bezoeken. Er gelden voor schoolgroepen geen speciale maatregelen meer. Je hoeft dus geen QR-code te laten zien. Dit geldt ook voor begeleiders en docenten.  Een mondkapje is niet verplicht in het museum maar mag natuurlijk wel als je je daar prettig bij voelt. 

Bekijk onze Veelgestelde Vragen Onderwiis voor uitgebreide informatie voor scholen en onderwijsgroepen.

Service en huisregels

Bij de vaste collectie en de tentoonstellingen is een gratis audiotour beschikbaar, samengesteld door het museum. De audiotour is beschikbaar in twee talen (NL, EN).

Je kunt zelf een audiotour meenemen vanaf een aantal prominente plaatsen in het museum. Vergeet niet de audiotour na je bezoek weer in te leveren op dezelfde plaats.

De audiotours zijn ook te beluisteren via je eigen telefoon. Een QR-code met link en instructies hangt op de kast waar je de audiotour uit kunt pakken, of download de app alvast.

Toegankelijkheid

Het museum beschikt over liften en toiletten die toegankelijk zijn voor rolstoelen. Verder zijn er bij de ingang voldoende medewerkers om bezoekers met een fysieke beperking of in een rolstoel indien nodig te begeleiden naar de tentoonstellingszalen. Verlaat je het museum en heb je hulp nodig? Spreek dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen je graag. Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum vind je hier. Voor personen met een fysieke beperking is er een speciale toiletroute beschikbaar.

Tentoonstellingen, events en collectie

In sommige gevallen wordt een toeslag voor een evenement gerekend. In dat geval wordt dat vermeld op de pagina.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van aankomende evenementen. 

Jazeker. In Tomorrow is a Different Day en Everyday, Someday and Other Stories, en in Yesterday Today, zijn ca. 325 publiekslievelingen te zien. Sommige kwetsbare materialen kunnen niet langer dan 3 maanden achtereen worden getoond, zoals fotografie, textiel en werken op papier. Bekende namen zijn vrijwel altijd op zaal te zien. Het museum heeft een grote collectie, dus mocht er een werk op reis gaan, dan kan het een ander werk van dat kaliber in de plaats stellen.

Het museum biedt een rijk programma voor iedereen – van (familie)rondleidingen, voor kinderen tot een breed Public Program van lezingen, performances, discussies en symposia, boekpresentaties en thematische avonden. 

Bekijk hier ons aanbod voor Families

Bekijk hier alle evenementen

Schoolbezoeken