Kijk hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over je bezoek, (online) tickets, het tentoonstellingsprogramma, en onze actuele veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Openingstijden en Prijzen

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur en 365 dagen per jaar, ook tijdens de feestdagen. 

Ja, de priority lane is toegankelijk voor Stedelijk Vrienden, Stedelijk VIP-kaarthouders, en Stedelijk Jaarkaarthouders. Wij doen ons uiterste best de doorstroming van bezoekers zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Studenten ontvangen een korting van ca. 50% op de toegangsprijs.  

Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een (gratis) entreebewijs . Selecteer daarvoor de optie ‘entree t/m 18 jaar’, 'Entree CJP' of 'Entree Student' in onze ticketshop. Kinderen t/m 18 jaar mogen alleen naar binnen in gezelschap van (een) volwassene(n) in het bezit van een geldig entreebewijs.  

Tickets

Heb je een Museumkaart of andere kortingskaart dan kun je online een gratis dagticket boeken. Kies daarvoor de optie "ander geldig toegangsbewijs'. Museumkaart of kortingskaarthouders kunnen ook direct naar de toegangscontrole doorlopen. Vergeet niet je kortingskaart mee te nemen naar het museum.

*Kinderen en jongeren t/m 18 jaar (obg volwassene), Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, VriendenLoterij VIP-KAART

Voor meer informatie, klik hier

Het is voor Members niet nodig om een tijdslot te reserveren. Met je membership kaart (Vriend, Familievriend, Donateur, Young Stedelijk of Stedelijk Circle) van het Stedelijk Museum) kun je op dit moment niet direct doorlopen naar de toegangscontrole. Vergeet niet je kaart mee te nemen naar het museum.

De Museumkaart is te koop aan de kassa van het Stedelijk Museum. Je kunt de kaart dan meteen gebruiken. Je kunt ook via de website van Museumkaart een lidmaatschap afsluiten (let op: een aankoopbewijs geeft geen toegang tot het museum). Neem je kaart mee als je het museum bezoekt.

Het is mogelijk online een ticket voor een specifieke dag te boeken. Dat kan hier. Je kunt ook direct bij de kassa een ticket kopen. Museumkaart- en andere kortingskaarthouders kunnen meteen doorlopen naar de toegangscontrole.

Bezoek, Veiligheid & Hygiëne

Met een online ticket of ander geldig entreebewijs* kun je meteen doorlopen naar de toegangscontrole. Meestal is het 's ochtends doordeweeks minder druk in het museum.

*Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, BankGiro Loterij VIP-kaart

Restaurant TEN is dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur. De openingstijden van het Zadelhoff Café (in het museum) zijn 11:00 – 15:00 uur. Je hebt geen coronatoegangsbewijs meer nodig om het Zadelhoff Café en Restaurant TEN te bezoeken. Dit geldt ook voor het buitenterras.

Ja. Er is een bewaakte garderobe en er zijn kluisjes beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen.  Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Sommige kunstwerken in de het Stedelijk Museum Amsterdam bevatten expliciete beelden en kunnen als aanstootgevend worden ervaren. Hoewel een bepaalde mate van provocatie inherent is aan hedendaagse kunst, zal het museum waar nodig en indien gepast een waarschuwing plaatsen bij deze werken.

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Helaas zijn de kluisjes in het museum momenteel niet beschikbaar vanwege de actuele veiligheidsmaatregelen. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Het museum wordt frequent en grondig gereinigd volgens de richtlijnen van het RIVM. Met name de toiletten en veel aangeraakte objecten als leuningen en liftknoppen worden regelmatig schoongemaakt. In het entreegebied staan zeepdispensers waar je je handen kunt reinigen voor je bezoek aan het museum. 

De museumshop is open en hanteert dezelfde openingstijden als het museum (dagelijks van 10.00-18.00 uur). Om de shop te bezoeken heb je geen entreebewijs nodig.

(School)groepen zijn van harte welkom het museum te bezoeken. Er gelden voor schoolgroepen geen speciale maatregelen meer. Je hoeft dus geen QR-code te laten zien. Dit geldt ook voor begeleiders en docenten.  Een mondkapje is niet verplicht in het museum maar mag natuurlijk wel als je je daar prettig bij voelt. 

 Bekijk onze Veelgestelde Vragen Onderwiis voor uitgebreide informatie voor scholen en onderwijsgroepen.

Service en huisregels

Bij de vaste collectie en de tentoonstellingen is een gratis audiotour beschikbaar, samengesteld door het museum. De audiotour is beschikbaar in twee talen (NL, EN).

Je kunt zelf een audiotour meenemen vanaf een aantal prominente plaatsen in het museum. Vergeet niet de audiotour na je bezoek weer in te leveren op dezelfde plaats.

De audiotours zijn ook te beluisteren via je eigen telefoon. Een QR-code met link en instructies hangt op de kast waar je de audiotour uit kunt pakken, of download de app alvast.

Toegankelijkheid

Het museum beschikt over liften en toiletten die toegankelijk zijn voor rolstoelen. Verder zijn er bij de ingang voldoende medewerkers om bezoekers met een fysieke beperking of in een rolstoel indien nodig te begeleiden naar de tentoonstellingszalen. Verlaat je het museum en heb je hulp nodig? Spreek dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen je graag. Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum vind je hier. Voor personen met een fysieke beperking is er een speciale toiletroute beschikbaar.

Tentoonstellingen, events en collectie

In sommige gevallen wordt een toeslag voor een evenement gerekend In dat geval wordt dat vermeld op de pagina.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van aankomende evenementen. 

Jazeker. In STEDELIJK BASE zijn ca. 400 hoogtepunten uit de collectie voor een groot deel permanent te zien. En in Tomorrow is a Different Day en Everyday, Someday and Other Stories  ca. 325. Sommige kwetsbare materialen kunnen niet langer dan 3 maanden achtereen worden getoond, zoals fotografie, textiel en werken op papier. Bekende namen zijn vrijwel altijd op zaal te zien. Het museum heeft een grote collectie, dus mocht er een werk op reis gaan, dan kan het een ander werk van dat kaliber in de plaats stellen.

Het museum biedt een rijk programma voor iedereen – van (familie)rondleidingen, voor kinderen tot een breed Public Program van lezingen, performances, discussies en symposia, boekpresentaties en thematische avonden. 

Bekijk hier ons aanbod voor Families

Bekijk hier alle evenementen

Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor uw evenement? Het Stedelijk Museum biedt u de mogelijkheid uw gasten te ontvangen in een exclusieve, sfeervolle én inspirerende omgeving met de internationaal befaamde kunstcollectie binnen handbereik.

Wij kunnen samen met u kijken naar de mogelijkheden voor een online event, meeting, rondleiding of ander kleinschaliger evenement. Heeft u een idee of vraag? Neem contact met ons op. Mail naar evenementen@stedelijk.nl

Schoolbezoeken

Voor schoolbezoeken werken we met vaste tijdsloten op dinsdagen en donderdagen (vanaf feb 2022 ook op maandagen). Je kunt kiezen uit de volgende tijdsloten:  

  • 10.15-11.45 

  • 12.00-13.30

  • 14.15-15.45 

  • 16.00-17.30 

De tijden die je ziet  als je gaat boeken, zijn de beschikbare tijden. Bij onvoldoende beschikbaarheid kun je je groep verdelen over verschillende tijdsloten. 

Ja, je kunt dan een zelfstandig groepsbezoek boeken. Zelfstandig groepsbezoeken zijn mogelijk op dinsdag en donderdag en op de tijdsloten dat wij geen andere groepsbezoeken aanbieden. Deze tijdsloten verschijnen automatisch beschikbaar in het boekingssysteem op het moment dat we de boekingen voor onderwijsprogramma’s sluiten. Dat gebeurt altijd na de 1e van de maand. Vanaf 1 oktober kun je dus een zelfstandig groepsbezoek boeken op de dinsdagen en donderdagen in november voor de nog beschikbare tijdsloten. Zelfstandige groepsbezoeken kun je – bij voldoende beschikbaarheid – boeken tot 24 uur voor je bezoek.

Een verkorte rondleiding is mogelijk, maar je betaald altijd voor 1,5 uur. Als je een verkorte rondleiding wil boeken, doorloop dan eerst het boekingsproces. Stuur daarna een mail naar educatie@stedelijk.nl om de start- en eindtijd van je voorkeur door te geven.  

Je kunt een rondleiding annuleren of verplaatsen tot de eerste dag van de maand voorafgaand aan de maand van bezoek. Bijvoorbeeld: je hebt een rondleiding geboekt voor 14 juni, dan kun je tot 1 mei de rondleiding verplaatsen of annuleren.

Een groepsrondleiding van 1,5 uur kost € 82,50 ( inclusief entree). Bij zelfstandig groepsbezoek betaal je per persoon de toegangsprijs. Het Stedelijk Museum is t/m 18 jaar gratis, studenten betalen 10 euro. Begeleiders kunnen gratis naar binnen. Wij bieden geen groepskorting.

De Museumpleinbus brengt groepen van scholen uit het Primair Onderwijs gratis, veilig en snel naar het Stedelijk Museum. De Museumpleinbus is bedoeld voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 die het programma De stijl, mijn stijl hebben geboekt en voor scholen uit het primair onderwijs die binnen een straal van 60 kilometer vanaf de ring A10 zijn gehuisvest.

Meer info Museumpleinbus  

Je kunt voor maximaal 4 groepen een rondleiding boeken per tijdslot van 1,5 uur. Een groep kan uit maximaal 15 leerlingen bestaan (11 leerlingen voor groep 1 t/m 3). Per groep verwachten we minimaal 1 en maximaal 2 begeleiders vanuit de school.

Je kunt met je groep afspreken op de volgende verzamelpunten in het museum:

  • Onder de trap in Stedelijk Base (benedenverdieping / -1)

  • Bij het kunstwerk Woven Into The Fabric van Petro Blaisse en Desso. Dit bevindt 

  • Bij het kunstwerk van Tahiri (het standbeeld met de grote 'knoop' naast de museumwinkel)

  • Bij het kunstwerk van Barbara Kruger (1e verdieping)

  • Bij de Paulus Potter entree (ovb)

Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café. Het is niet mogelijk om hier je zelf meegebrachte lunch op te eten. 

In het geval van vertraging vragen we je direct contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij alle betrokken partijen op de hoogte stellen.
Het Stedelijk Museum is tijdens kantooruren bereikbaar via het telefoonnummer: 020-5732911
Helaas kan de rondleiding niet verlengd worden met de tijd van vertraging.

Je boekt het programma van je voorkeur via de webpagina. Bovenaan de pagina met het programma vind je de verschillende ticket buttons waarmee je kunt doorklikken naar het ticketsysteem. Kies de button met het niveau van je klas en/of de cultuurkaart. Alle programma's zijn geordend op In het museum en Online programma's. Dit geldt voor PO, VO en het hoger onderwijs.