Kijk hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over je bezoek, (online) tickets, het tentoonstellingsprogramma, en onze actuele veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Openingstijden en Prijzen

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur en op vrijdag tot 20.00 uur Het museum is 365 dagen per jaar open, ook tijdens de feestdagen. 

Ja, de priority lane is toegankelijk voor Stedelijk Vrienden, Stedelijk VIP-kaarthouders, en Stedelijk Jaarkaarthouders. Wij doen ons uiterste best de doorstroming van bezoekers zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Studenten ontvangen een korting van ca. 50% op de toegangsprijs.  

Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een (gratis) entreebewijs . Selecteer daarvoor de optie ‘entree t/m 18 jaar’, 'Entree CJP' of 'Entree Student' in onze ticketshop. Kinderen t/m 18 jaar mogen alleen naar binnen in gezelschap van (een) volwassene(n) in het bezit van een geldig entreebewijs.  

Tickets

Ook voor Museumkaarthouders en houders van andere kortingskaarten* is het nodig om vooraf een (gratis) ticket en tijdslot te boeken. 

*Kinderen en jongeren t/m 18 jaar (obg volwassene), Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, VriendenLoterij VIP-KAART

Bezoek, Veiligheid & Hygiëne

Met een online ticket of ander geldig entreebewijs* kun je meteen doorlopen naar de toegangscontrole. Meestal is het 's ochtends doordeweeks minder druk in het museum.

*Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, BankGiro Loterij VIP-kaart

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Helaas zijn de kluisjes in het museum momenteel niet beschikbaar vanwege de actuele veiligheidsmaatregelen. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Sommige kunstwerken in de het Stedelijk Museum Amsterdam bevatten expliciete beelden en kunnen als aanstootgevend worden ervaren. Hoewel een bepaalde mate van provocatie inherent is aan hedendaagse kunst, zal het museum waar nodig en indien gepast een waarschuwing plaatsen bij deze werken.

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Helaas zijn de kluisjes in het museum momenteel niet beschikbaar vanwege de actuele veiligheidsmaatregelen. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Het museum wordt frequent en grondig gereinigd volgens de richtlijnen van het RIVM. Met name de toiletten en veel aangeraakte objecten als leuningen en liftknoppen worden regelmatig schoongemaakt. In het entreegebied staan zeepdispensers waar je je handen kunt reinigen voor je bezoek aan het museum. 

Je bent welkom om met een groep te komen. Houd wel afstand tot andere bezoekers. Als groep van maximaal 15 volwassenen kunnen alle tentoonstellingen, met uitzondering van Kirchner en Nolde: Expressionisme. Kolonialisme, bezocht worden. Kom je met een groep van 15 personen of meer? Boek dan een zelfstandig groepsbezoek. Ook van kleinere groepen weten we graag vooraf dat je komt. Geef dat door via educatie@stedelijk.nl

Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig om het museum of de museumshop te bezoeken. Dit is afgekondigd door de overheid en geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar. Een QR-code kun je krijgen na vaccinatie, genezing van corona of met een negatieve test van maximaal 24 uur oud. Bezoekers uit landen waar geen EU Digitaal Corona Certificaat wordt gebruikt, moeten zich vooraf testen via Testen voor Toegang en hun resultaat in CoronaCheck omzetten in een coronabewijs. Wij scannen je QR-code bij aankomst en checken die met je identiteitsbewijs. Houd beide zaken svp. gereed bij de ingang. Verder blijven de basismaatregelen gelden: houd afstand, desinfecteer je handen en blijf thuis bij klachten.

Schoolbezoek
Schoolklassen met leerlingen tot 18 jaar zijn vrijgesteld van de corona check. Dit geldt ook voor begeleiders en docenten. Bekijk onze Veelgestelde Vragen Onderwijs voor meer informatie

We checken je QR-code bij de ingang van het museum. Gelieve je QR-code bij de hand te hebben als je het museum binnenkomt, en ook je ID. Je ID hebben we nodig om te kunnen controleren of de gegevens van je QR-code overeenkomen met je identiteitsbewijs. Dit kan je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn.

Je ID hebben we nodig om te kunnen controleren of de gegevens van je QR-code overeenkomen met je identiteitsbewijs. Dit kan je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn.

(School)groepen zijn van harte welkom het museum te bezoeken. Schoolklassen met leerlingen tot 18 jaar zijn vrijgesteld van de corona check. Dit geldt ook voor begeleiders en docenten. Je hoeft dus geen QR-code te laten zien. Wel is het dragen van een mondkapje weer verplicht in het museum. Dit geldt voor bezoekers vanaf groep 6. 

 Bekijk onze Veelgestelde Vragen Onderwiis voor uitgebreide informatie voor scholen en onderwijsgroepen.

Service en huisregels

Bij de vaste collectie en de tentoonstellingen is een gratis audiotour beschikbaar, samengesteld door het museum. De audiotour bij STEDELIJK BASE - Collectie voor 1980 is beschikbaar in zes talen (NL, EN, DE, FR, ES, IT) en de audiotours bij TOMORROW IS A DIFFERENT DAY: Collectie 1980-nu en de tijdelijke tentoonstellingen zijn beschikbaar in twee talen (NL, EN).

Je kunt zelf een audiotour meenemen vanaf een aantal prominente plaatsen in het museum. Vergeet niet de audiotour na je bezoek weer in te leveren op dezelfde plaats.

De audiotours kun je ook beluisteren op je eigen mobiele telefoon via Soundcloud. Een QR-code met link en instructies hangt op de kast waar je de audiotour uit kunt pakken.

Toegankelijkheid

Het museum beschikt over liften die geschikt zijn voor rolstoelen en over invalidentoiletten. Verder zijn er bij de ingang voldoende medewerkers om bezoekers in een rolstoel te begeleiden naar de tentoonstellingszalen. Verlaat u het museum, spreekt u dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen u graag. Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum vind je hier. Voor personen met een fysieke beperking is er een speciale toiletroute beschikbaar.

Tentoonstellingen, events en collectie

In sommige gevallen wordt daar een kleine toeslag voor een evenement gevraagd. In dat geval wordt dat vermeld op de pagina.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van aankomende evenementen.

Jazeker. In STEDELIJK BASE zijn ca. 400 hoogtepunten uit de collectie voor een groot deel permanent te zien. En in Tomorrow is a Different Day ca. 125. Sommige kwetsbare materialen kunnen niet langer dan 3 maanden achtereen worden getoond, zoals fotografie, textiel en werken op papier. Bekende namen zijn vrijwel altijd op zaal te zien. Het museum heeft een grote collectie, dus mocht er een werk op reis gaan, dan kan het een ander werk van dat kaliber in de plaats stellen.

Het museum biedt een rijk programma voor iedereen – van (familie)rondleidingen, voor kinderen tot een breed Public Program van lezingen, performances, discussies en symposia, boekpresentaties en thematische avonden. 

Bekijk hier ons aanbod voor Families

Bekijk hier alle evenementen

Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor uw evenement? Het Stedelijk Museum biedt u de mogelijkheid uw gasten te ontvangen in een exclusieve, sfeervolle én inspirerende omgeving met de internationaal befaamde kunstcollectie binnen handbereik.

Grote evenementen zijn helaas nog niet toegestaan, maar wij kunnen wel samen met u kijken naar de mogelijkheden voor een online event, meeting, rondleiding of ander kleinschaliger evenement. Heeft u een idee of vraag? Neem contact met ons op. Mail naar evenementen@stedelijk.nl

Schoolbezoeken

Voor schoolbezoeken werken we met vaste tijdsloten op dinsdagen en donderdagen (vanaf feb 2022 ook op maandagen). Je kunt kiezen uit de volgende tijdsloten:  

  • 10.15-11.45 

  • 12.00-13.30

  • 14.15-15.45 

  • 16.00-17.30 

De tijden die je ziet  als je gaat boeken, zijn de beschikbare tijden. Bij onvoldoende beschikbaarheid kun je je groep verdelen over verschillende tijdsloten. 

Ja, je kunt dan een zelfstandig groepsbezoek boeken. Zelfstandig groepsbezoeken zijn mogelijk op dinsdag en donderdag en op de tijdsloten dat wij geen andere groepsbezoeken aanbieden. Deze tijdsloten verschijnen automatisch beschikbaar in het boekingssysteem op het moment dat we de boekingen voor onderwijsprogramma’s sluiten. Dat gebeurt altijd na de 1e van de maand. Vanaf 1 oktober kun je dus een zelfstandig groepsbezoek boeken op de dinsdagen en donderdagen in november voor de nog beschikbare tijdsloten. Zelfstandige groepsbezoeken kun je – bij voldoende beschikbaarheid – boeken tot 24 uur voor je bezoek.

Een verkorte rondleiding is mogelijk, maar je betaald altijd voor 1,5 uur. Als je een verkorte rondleiding wil boeken, doorloop dan eerst het boekingsproces. Stuur daarna een mail naar educatie@stedelijk.nl om de start- en eindtijd van je voorkeur door te geven.  

Je kunt een rondleiding annuleren of verplaatsen tot de eerste dag van de maand voorafgaand aan de maand van bezoek. Bijvoorbeeld: je hebt een rondleiding geboekt voor 14 juni, dan kun je tot 1 mei de rondleiding verplaatsen of annuleren.

Een groepsrondleiding van 1,5 uur kost € 82,50 ( inclusief entree). Bij zelfstandig groepsbezoek betaal je per persoon de toegangsprijs. Het Stedelijk Museum is t/m 18 jaar gratis, studenten betalen 10 euro. Begeleiders kunnen gratis naar binnen. Wij bieden geen groepskorting.

De Museumpleinbus brengt groepen van scholen uit het Primair Onderwijs gratis, veilig en snel naar het Stedelijk Museum. De Museumpleinbus is bedoeld voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 die het programma De stijl, mijn stijl hebben geboekt en voor scholen uit het primair onderwijs die binnen een straal van 60 kilometer vanaf de ring A10 zijn gehuisvest.

Meer info Museumpleinbus  

Je kunt voor maximaal 4 groepen een rondleiding boeken per tijdslot van 1,5 uur. Een groep kan uit maximaal 15 leerlingen bestaan (11 leerlingen voor groep 1 t/m 3). Per groep verwachten we minimaal 1 en maximaal 2 begeleiders vanuit de school.

Je kunt met je groep afspreken op de volgende verzamelpunten in het museum:

  • Onder de trap in Stedelijk Base (benedenverdieping / -1)

  • Bij het kunstwerk Woven Into The Fabric van Petro Blaisse en Desso. Dit bevindt 

  • Bij het kunstwerk van Tahiri (het standbeeld met de grote 'knoop' naast de museumwinkel)

  • Bij het kunstwerk van Barbara Kruger (1e verdieping)

  • Bij de Paulus Potter entree (ovb)

Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en TEN Good Food Café. Het is niet mogelijk om hier je zelf meegebrachte lunch op te eten. 

In het geval van vertraging vragen we je direct contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij alle betrokken partijen op de hoogte stellen.
Het Stedelijk Museum is tijdens kantooruren bereikbaar via het telefoonnummer: 020-5732911
Helaas kan de rondleiding niet verlengd worden met de tijd van vertraging.