Kijk hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over je bezoek, (online) tickets, het tentoonstellingsprogramma, en onze actuele veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Openingstijden en Prijzen

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. Het museum is 365 dagen per jaar open, ook tijdens de feestdagen. 

Nee, iedereen met geldig entreebewijs en tijdslot kan direct doorlopen naar de kassa. Dit geldt ook voor pashouders (Vrienden, leden Young Stedelijk, VIPS, ICOM etc.) en personen met een fysieke beperking. Wij doen ons uiterste best de doorstroming van bezoekers zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Het is noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek via de website een datum en tijdslot te reserveren. Dit geldt ook voor mensen met een Museumkaart en andere kortingskaarten. Neem je Museumkaart mee tijdens je bezoek aan het museum.

Let op! Gedurende de looptijd van de tentoonstelling Bruce Nauman (t/m 24 oktober 2021) geldt een toeslag van € 3, ook voor Museumkaart en andere kortingskaarthouders. Meer info: stedelijk.nl/toeslag

Kun je door ziekte of een andere reden toch niet komen? Mail dan naar reserveringen@stedelijk.nl om je tijdslot om te boeken naar een andere datum en tijd. Op deze manier kunnen we een andere bezoeker blij maken met jouw tijdslot.

Studenten ontvangen een korting van ca. 50% op de toegangsprijs. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een (gratis) entreebewijs en tijdslot. Selecteer daarvoor de optie ‘entree t/m 18 jaar’, 'Entree CJP' of 'Entree Student' in het ticketsysteem. Kinderen t/m 18 jaar mogen alleen naar binnen in gezelschap van (een) volwassene(n) in het bezit van een geldig entreebewijs. 

Let op! Gedurende de looptijd van de tentoonstelling Bruce Nauman (t/m 24 oktober 2021) geldt ook voor studenten en CJP een toeslag van € 3. Meer info: stedelijk.nl/toeslag

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling Bruce Nauman (t/m 24 oktober 2021) geldt een toeslag van € 3, ook voor Museumkaart andere andere kortingskaarthouders.

Waarom een toeslag? Het Stedelijk Museum vraagt incidenteel een tijdelijke toeslag voor een tentoonstelling. Tentoonstellingen als die van Bruce Nauman zijn uniek vanwege de vele internationale bruiklenen, en daardoor zeer kostbaar om te maken. Toch vinden we het belangrijk om zulke grote, internationale tentoonstellingen te kunnen brengen aan het Nederlandse publiek. Met deze toeslag maken we zulke tentoonstellingen mede mogelijk. De toeslag is eenmalig. Kom je tijdens de looptijd van Bruce Nauman nog een keer, dan hoeft dit niet. Ook niet als je voor 24 oktober een andere tentoonstelling bij ons bezoekt. 

Meer info: www.stedelijk.nl/toeslag

Tickets & Tijdsloten

Ook bezoekers met een Museumkaart, kortingskaart of ander geldig entreebewijs* dienen voorafgaand aan het bezoek een (gratis) ticket met tijdslot kopen via de website. Dit is nodig vanwege de geldende veiligheidsmaatregelen in het 1.5m Museumprotocol

Let op! Gedurende de looptijd van de tentoonstelling Bruce Nauman (t/m 24 oktober 2021) geldt een toeslag van € 3, ook voor Museumkaart andere andere kortingskaarthouders. Meer info: stedelijk.nl/toeslag

Museumkaarthouders en houders van andere kortingskaarten kunnen een tijdslot + toeslag te bestellen via het ticketsysteem. Selecteer daarvoor de optie 'in bezit van ander geldig entreebewijs'. Kies in stap twee van het bestlproces de toeslag. Neem naast je ticket ook je Museumkaart mee naar het museum.

*Kinderen en jongeren t/m 18 jaar**, Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, BankGiro Loterij VIP-kaart
** o.b.v. volwassene met geldig entreebewijs

Ook voor Members (Vriend, Familievriend, Donateur, Young Stedelijk of Stedelijk Circle) van het Stedelijk Museum geldt dat zij het Stedelijk alleen kunnen bezoeken in het bezit van een tijdslot. Members kunnen gratis een tijdslot boeken door 'ander geldig toegangsbewijs' te selecteren in de ticketshop. Dit ticket is alleen geldig bij het tonen van je persoonlijke membership pas.

Bezoek, Veiligheid & Hygiëne

De bibliotheek kan momenteel helaas alleen plaats bieden aan onderzoekers en studenten voor wie het noodzakelijk is om de collectie van de bibliotheek te raadplegen. In verband met het beperkte aantal plaatsen is het nodig om een afspraak te maken als je de bibliotheek wilt bezoeken. Vrije studieplaatsen zijn helaas tijdelijk niet beschikbaar. 

Openingstijden bibliotheek: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur. Voor afspraken: bibliotheek@stedelijk.nl, tel. 020 – 573 26 50.

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Helaas zijn de kluisjes in het museum momenteel niet beschikbaar vanwege de actuele veiligheidsmaatregelen. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Sommige kunstwerken in de het Stedelijk Museum Amsterdam bevatten expliciete beelden en kunnen als aanstootgevend worden ervaren. Hoewel een bepaalde mate van provocatie inherent is aan hedendaagse kunst, zal het museum waar nodig en indien gepast een waarschuwing plaatsen bij deze werken.

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Helaas zijn de kluisjes in het museum momenteel niet beschikbaar vanwege de actuele veiligheidsmaatregelen. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Momenteel mogen maximaal 2 personen in groepsverband samen zijn. Per 5 juni wordt dit verruimd naar maximaal 4 personen. Dit houdt in dat je met 3 andere personen in groepsverband ergens heen kan gaan of een activiteit kan ondernemen op 1,5 meter afstand.

In verband met de geldende veiligheidsmaatregelen zijn er vaste routes door het museum uitgestippeld. Deze routes worden aangegeven met een lijn op de grond, die onderbroken wordt in ruimtes waar je vrij kunt rondlopen. We vragen je altijd 1,5 meter afstand te houden en eventuele instructies van onze publieksmedewerkers op te volgen.

Het museum wordt frequent en grondig gereinigd volgens de richtlijnen van het RIVM. Met name de toiletten en veel aangeraakte objecten als leuningen en liftknoppen worden regelmatig schoongemaakt. In het entreegebied staan zeepdispensers waar je je handen kunt reinigen voor je bezoek aan het museum. 

De museumshop is open en heeft bredere gangpaden om de veiligheid te waarborgen. Je kunt de shop momenteel alleen bezoeken volgens een vaste route en met een winkelmadnje. De museumshop hanteert dezelfde openingstijden als het museum. Je hebt geen tijdslot nodig.

Service en huisregels

Er is bij de vaste collectie en de tentoonstellingen een gratis audiotour beschikbaar, samengesteld door het museum.  De audiotour bij de vaste collectie is beschikbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans en Italiaans. De audiotour bij tijdelijke tentoonstellingen is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Audiotours kun je afhalen bij de kluisjes. Neem je eigen koptelefoontje mee (ingang mini jack)! De audiotours worden na elk gebruik schoongemaakt en gestopt in een plastic wegwerphoesje. Lever na je bezoek de audiotour in bij de kluisjes in het entreegebied. 

De audiotours kun je ook beluisteren op je eigen mobiele telefoon via Soundcloud.

Toegankelijkheid

Het museum beschikt over liften die geschikt zijn voor rolstoelen en over invalidentoiletten. Verder zijn er bij de ingang voldoende medewerkers om bezoekers in een rolstoel te begeleiden naar de tentoonstellingszalen. Verlaat u het museum, spreekt u dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen u graag. Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum. Voor personen met een fysieke beperking is er een speciale toiletroute beschikbaar.

Tentoonstellingen, events en collectie

Momenteel vinden er alleen kleinschalige evenementen plaats in het museum. In sommmige gevallen wordt daar een kleine toeslag voor gevraagd. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven.

Jazeker. In STEDELIJK BASE zijn bijna 700 hoogtepunten uit de collectie voor een groot deel permanent te zien. Sommige kwetsbare materialen kunnen niet langer dan 3 maanden achtereen worden getoond, zoals fotografie, textiel en werken op papier, Bekende namen zijn vrijwel altijd op zaal te zien. Het museum heeft een grote collectie, dus mocht er een werk op reis gaan, dan kan het een ander werk van dat kaliber in de plaats stellen.