Kijk hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over je bezoek, veiligheids- en hygiënemaatregelen, het tentoonstellingsprogramma en de toegankelijkheid van de bibliotheek, het restaurant en de museumshop.

Openingstijden en Prijzen

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. Het museum is 365 dagen per jaar open, ook tijdens de feestdagen. Op vrijdagavond is het museum voorlopig helaas gesloten.

Studenten ontvangen een korting van ca. 50% op de aangepaste toegangsprijs. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een (gratis) entreebewijs en tijdslot. Selecteer daarvoor de optie ‘entree t/m 18 jaar’, 'Entree CJP' of 'Entree Student' in het ticketsysteem. Kinderen t/m 18 jaar mogen alleen naar binnen in gezelschap van (een) volwassene(n) in het bezit van een geldig entreebewijs. 

Tickets & Tijdsloten

Ja, ook bezoekers met een Museumkaart, kortingskaart of ander geldig entreebewijs* dienen voorafgaand aan hun bezoek een ticket met tijdslot kopen via de website. Dit is nodig vanwege de geldende veiligheidsmaatregelen in het 1.5m Museumprotocol. Museumkaarthouders kunnen een gratis ticket bestellen via het ticketsysteem. Selecteer daarvoor de optie 'in bezit van ander geldig entreebewijs'. Neem naast je ticket ook je Museumkaart mee naar het museum.

*Kinderen en jongeren t/m 18 jaar, Museumkaart, Vrienden Stedelijk Museum, Leden Vereniging Rembrandt, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Holland Pass, Lerarenpas Stedelijk Museum, BankGiro Loterij VIP-kaart, Young Stedelijk.

Ook voor Members (Vriend, Familievriend, Donateur, Young Stedelijk of Stedelijk Circle) van het Stedelijk Museum geldt dat zij het Stedelijk alleen kunnen bezoeken in het bezit van een tijdslot. Members kunnen gratis een tijdslot boeken door 'ander geldig toegangsbewijs' te selecteren in de ticketshop. Dit ticket is alleen geldig bij het tonen van je persoonlijke membership pas.

Bezoek, Veiligheid & Hygiëne

Voor horeca gelden andere voorzorgsmaatregelen. Restaurant TEN is vanaf 1 juni weer geopend. Bekijk de website van TEN restaurant voor de maatregelen. Het Zadelhoff café is gesloten. In het museum is niet toegestaan om te eten en drinken. 

Je kunt je spullen ophangen in de (onbewaakte) garderobe. Het gebruik van de onbewaakte garderobe is kosteloos en voor risico van de bezoeker. Deze garderobe is enkel geschikt voor kleine bagage. In de garderobe zijn ook paraplubakken aanwezig. Kluisjes zijn helaas niet beschikbaar. Handtassen (max. ‘A3’ formaat) zijn toegstaan in de museumzalen. Voor grotere bagagestukken zoals rolkoffers en weekendtassen verwijzen we je door naar het Lockerpoint op het Museumplein.

Het gebruik van de onbewaakte garderobe is kosteloos en voor risico van de bezoeker. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage aannemen. Op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

In verband met de geldende veiligheidsmaatregelen zijn er vaste routes door het museum uitgestippeld. Deze routes worden aangegeven met een lijn op de grond, die onderbroken wordt in ruimtes waar je vrij kunt rondlopen. We vragen je altijd 1,5 meter afstand te houden en eventuele instructies van onze publieksmedewerkers op te volgen.

Het museum wordt frequent en grondig gereinigd volgens de richtlijnen van het RIVM. Met name de toiletten en veel aangeraakte objecten als leuningen en liftknoppen worden regelmatig schoongemaakt. In het entreegebied staan zeepdispensers waar je je handen kunt reinigen voor je bezoek aan het museum. 

De museumshop is open en heeft bredere gangpaden om de veiligheid te waarborgen. Je kunt de shop momenteel alleen bezoeken volgens een vaste route. De museumshop hanteert dezelfde openingstijden als het museum. Wil je alleen de museumshop bezoeken? Dat kan door een gratis ticket te bestellen via het ticketsysteem. Selecteer de optie 'ander geldig toegangsbewijs'. 

Service en huisregels

Vanwege de veiligheidsmaatregelen is het maken van foto’s tijdelijk niet toegestaan. Op deze manier zorgen we samen voor een veilige situatie waarin we 1,5 meter afstand houden van elkaar.

Heeft u voor professioneel gebruik beeld nodig, dan kunt u een mail sturen naar repro@stedelijk.nl

Er is bij de vaste collectie en de tentoonstellingen een gratis audiotour beschikbaar, samengesteld door het museum.  De audiotour bij de vaste collectie is beschikbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans en Italiaans. De audiotour bij tijdelijke tentoonstellingen is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Audiotours kun je afhalen bij de kluisjes. Neem je eigen koptelefoontje mee (ingang mini jack)! De audiotours worden na elk gebruik schoongemaakt en gestopt in een plastic wegwerphoesje. Lever na je bezoek de audiotour in bij de kluisjes in het entreegebied. 

De audiotours kun je ook beluisteren op je eigen mobiele telefoon via Soundcloud.

Toegankelijkheid

Het museum beschikt over liften die geschikt zijn voor rolstoelen en over invalidentoiletten. Verder zijn er bij de ingang voldoende medewerkers om bezoekers in een rolstoel te begeleiden naar de tentoonstellingszalen. Verlaat u het museum, spreekt u dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen u graag. Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum. Voor personen met een fysieke beperking is er een speciale toiletroute beschikbaar.

Tentoonstellingen, events en collectie

Voorlopig vinden er in het Stedelijk geen evenementen plaats. Wanneer dat wel weer het geval is zullen we dat aankondigen via onze website en nieuwsbrief. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven.

Jazeker. In STEDELIJK BASE zijn bijna 700 hoogtepunten uit de collectie voor een groot deel permanent te zien. Sommige kwetsbare materialen kunnen niet langer dan 3 maanden achtereen worden getoond, zoals fotografie, textiel en werken op papier, Bekende namen zijn vrijwel altijd op zaal te zien. Het museum heeft een grote collectie, dus mocht er een werk op reis gaan, dan kan het een ander werk van dat kaliber in de plaats stellen.