Kijk hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over je bezoek, (online) tickets, het tentoonstellingsprogramma, en onze actuele veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Openingstijden en Prijzen

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur en 365 dagen per jaar, ook tijdens de feestdagen. Tickets zijn de hele dag geldig en je mag op elk gewenst moment binnenkomen tussen 10:00 en 17:45 uur.

De toegangsprijs voor studenten en CJP is € 10,- op vertoon van een studentenkaart (Nederlands en buitenlands zijn beide geldig).

Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een (gratis) entreebewijs. Selecteer daarvoor de optie ‘entree t/m 18 jaar'. Kinderen t/m 18 jaar mogen alleen naar binnen in gezelschap van (een) volwassene(n) in het bezit van een geldig entreebewijs.

Het museum heeft geen priority lane. Heb je een Museumkaart of andere kortingskaart*? Dan kan je zonder reservering naar de toegangscontrole doorlopen, tenzij een starttijd verplicht is. Tickets (met of zonder starttijd) zijn uitsluitend online verkrijgbaar via onze website. Enkel Stedelijk Members hoeven geen starttijd te boeken. Vergeet niet je kortingskaart mee te nemen naar het museum.

*Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, VriendenLoterij VIP-KAART.

We verwachten bij sommige tentoonstellingen dat deze erg populair zullen zijn en willen iedereen een goede ervaring bieden. Daarom zijn er voor deze tentoonstellingen alleen tickets met starttijden. Je starttijd geeft aan wanneer je de tentoonstelling mag binnen mag gaan. Vervolgens kun je zo lang blijven als je wilt. Je kunt ook buiten je tijdslot om de rest van het museum bezoeken.

Sommige tentoonstellingen zijn voor het museum een extra kostbare aangelegenheid. Het museum is daarom genoodzaakt een toeslag te vragen tijdens de looptijd van die tentoonstellingen. Dit geldt in deze periodes voor bezoek aan het hele museum. Let wel: de toeslag betaal je maar één keer. Je ontvangt een bewijs waardoor je een volgende keer de toeslag niet meer hoeft te betalen.

Tickets

We verwelkomen je graag in het Stedelijk Museum! Om je bezoek soepel te laten verlopen, willen we je informeren dat tickets uitsluitend online verkrijgbaar zijn via onze website. Dat kan via de groene knop bovenaan de pagina.

Heb je een Museumkaart of andere kortingskaart*? Dan kun je online een gratis ticket boeken. Kies daarvoor de optie 'Entree Museumkaart' of 'Ander geldig toegangsbewijs'. Museumkaart of kortingskaarthouders kunnen ook direct naar de toegangscontrole doorlopen, tenzij een starttijd verplicht is. Enkel Stedelijk Members hoeven geen starttijd te reserveren. Vergeet niet je kortingskaart mee te nemen naar het museum.

*Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, VriendenLoterij VIP-KAART.

De Museumkaart is te koop in het museum. Je kunt de kaart meteen gebruiken. De kaart kan ook gekocht worden via de website van Museumkaart (let op: een aankoopbewijs geeft geen toegang tot het museum). Neem je kaart mee als je het museum bezoekt.

Het is voor Members niet nodig om een ticket (of starttijd) te reserveren. Met je membership kaart van het Stedelijk (Vriend, Familievriend, Donateur, Young Stedelijk of Stedelijk Circle) kun je direct doorlopen naar de toegangscontrole. Members van het Stedelijk hoeven ook nooit een toeslag te betalen. Vergeet niet je kaart mee te nemen naar het museum.

Marina Abramović

Het is een tentoonstelling van het werk van Marina Abramović, zij is zelf niet persoonlijk aanwezig. Alleen tijdens de opening, en die is alleen op uitnodiging. In de tentoonstelling zitten veel performances die zij eerder heeft uitgevoerd, die worden nu uitgevoerd door mensen die zij heeft opgeleid. Marina Abramović komt wel veel in beeld in het werk dat in de tentoonstelling te zien is.

Dit is een uniek momentum want het is het grootse overzicht van Marina Abramović in Nederland tot nu toe, bovendien zijn er performances die nog nooit eerder hier getoond zijn. Deze tentoonstelling is voor het museum een kostbare aangelegenheid, ook omdat er elke dag live performances zijn. Het museum is daarom genoodzaakt een toeslag te vragen voor deze periode. Dit geldt in deze periode voor bezoek aan het hele museum. Let wel: de toeslag betaalt u maar één keer. U ontvangt een bewijs waardoor u een volgende keer de toeslag niet meer hoeft te betalen.

Ja, in principe wel, maar er zijn uitzonderingen. De toeslag van 10 euro geldt voor volwassenen en Museumkaarthouders, en voor bezoekers met bepaalde kaarten, zoals een I Amsterdam City Card en GoCity Pass. Studenten en CJP-kaarthouders betalen de helft van de toeslag: 5 euro. Er is geen toeslag voor iedereen t/m 18 jaar, voor mensen met een Stadspas, voor Vrienden en Members van het Stedelijk, en een aantal andere specifieke kaarten. Begeleiders van bezoekers met een beperking betalen de toeslag ook niet. Het complete overzicht kun je hier vinden.

Dit is een uniek momentum want het is het grootse overzicht van Marina Abramović in Nederland tot nu toe, bovendien zijn er performances die nog nooit eerder hier getoond zijn. Deze tentoonstelling is voor het museum een kostbare aangelegenheid, ook omdat er elke dag live performances zijn. Het museum is daarom genoodzaakt een toeslag te vragen voor deze periode. Dit geldt in deze periode voor bezoek aan het hele museum, ook als u voor iets anders komt. Let wel: de toeslag betaalt u maar één keer. U ontvangt een bewijs waardoor u een volgende keer de toeslag niet meer hoeft te betalen.

Alle bezoekers zijn welkom in de tentoonstelling van Marina Abramović. Dit is een uniek momentum want het is het grootse overzicht in Nederland tot nu toe, bovendien zijn performances die nog nooit eerder hier getoond zijn. We verwachten dat de tentoonstelling erg populair zal zijn en willen iedereen een goede ervaring bieden. Daarom zijn er voor deze tentoonstelling alleen tickets met starttijden. Je starttijd geeft aan wanneer je de tentoonstelling mag binnen mag gaan. Vervolgens kun je zo lang blijven als je wilt. Je kunt ook buiten je tijdslot om de rest van het museum bezoeken.

Bezoek en service

Meestal is het 's ochtends doordeweeks minder druk in het museum. Museumkaart of andere kortingskaarthouders* kunnen direct naar de toegangscontrole doorlopen, tenzij een starttijd verplicht is. Enkel Stedelijk Members hoeven geen starttijd te reserveren. Vergeet niet je kortingskaart mee te nemen naar het museum.

*Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, VriendenLoterij VIP-KAART.

Ja. Er is een bewaakte garderobe en er zijn kluisjes beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Handtassen zijn toegestaan op de museumzalen (max. A5-formaat). Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Accu’s van e-bikes mogen niet in de garderobe of kluisjes bewaard worden in verband met brandveiligheid. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Sommige kunstwerken in de het Stedelijk Museum Amsterdam bevatten expliciete beelden en kunnen als aanstootgevend worden ervaren. Hoewel een bepaalde mate van provocatie inherent is aan hedendaagse kunst, zal het museum waar nodig en indien gepast een waarschuwing plaatsen bij deze werken.

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen Handtassen zijn toegestaan op de museumzalen (maximaal A5-formaat). Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Accu’s van e-bikes mogen zowel niet in de garderobe als in de kluisjes bewaard worden in verband met brandveiligheid.

Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn ook kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

De museumshop is open en hanteert dezelfde openingstijden als het museum (dagelijks van 10.00-18.00 uur). Om de shop te bezoeken heb je geen entreebewijs nodig.

Het Stedelijk accepteert alleen cashloos betalingen met pinpas, creditcard of andere elektronische betaalmethoden. In de museumwinkel kan er wel met contant geld worden betaald.

Veiligheid en huisregels

Bij de vaste collectie en de tentoonstellingen is een gratis audiotour beschikbaar, samengesteld door het museum. De audiotour is beschikbaar in twee talen (NL, EN).

Je kunt zelf een audiotour meenemen vanaf een aantal prominente plaatsen in het museum. Vergeet niet de audiotour na je bezoek weer in te leveren op dezelfde plaats.

De audiotours zijn ook te beluisteren via je eigen telefoon. Een QR-code met link en instructies hangt op de kast waar je de audiotour uit kunt pakken, of download de app alvast.

Toegankelijkheid

Het museum heeft liften en toiletten die rolstoeltoegankelijk zijn. Bij de informatiebalie kan je gratis een rolstoel, museumstoeltje of Alinker (speciale loopfiets) lenen. Heb je ergens hulp bij nodig? Spreek een medewerker aan – we helpen je graag.

Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum vind je hier.

Tentoonstellingen, events en collectie

In sommige gevallen wordt een toeslag voor een evenement gerekend. In dat geval wordt dat vermeld op de pagina.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van aankomende evenementen. 

Jazeker. In de collectiepresentaties zijn ongeveer 850 werken te zien. Sommige kwetsbare materialen kunnen niet langer dan 3 maanden achtereen worden getoond, zoals fotografie, textiel en werken op papier. Bekende namen zijn vrijwel altijd op zaal te zien. Het museum heeft een grote collectie, dus mocht er een werk op reis gaan, dan kan het een ander werk van dat kaliber in de plaats stellen.

Het museum biedt een rijk programma voor iedereen – van (familie)rondleidingen, voor kinderen tot een breed Public Program van lezingen, performances, discussies en symposia, boekpresentaties en thematische avonden. 

Bekijk hier ons aanbod voor Families

Bekijk hier alle evenementen

Schoolbezoeken