Meer informatie over de sluiting van het museum ivm de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus en antwoorden op veelgestelde vragen is hier te vinden

Openingstijden en tickets

Het Stedelijk Museum is dagelijks open van 10.00 – 18.00 uur. Op vrijdag is het Stedelijk geopend tot 22.00 uur. Het museum is 365 dagen per jaar open, inclusief feestdagen.

De wachttijden zijn niet exact te voorspellen. Wanneer het erg druk is, en dat is meestal in de weekeinden en in de vakanties, stelt het museum het maximale aantal kassa’s open. Desondanks kan de wachttijd oplopen tot maximaal een uur. De maandag en de vrijdagavond zijn veel rustiger dan het weekend.  Wij raden u aan alvast online een ticket aan te schaffen. U hoeft dan niet langs de kassa en kunt direct doorlopen naar de toegangscontrole.

Iedereen met een e-ticket kan direct doorlopen naar de toegangscontrole. Daar wordt uw ticket gescand. Dit geldt ook voor pashouders (Vrienden, leden Young Stedelijk, VIPS, ICOM etc.) en mindervaliden.

Wij doen ons uiterste best de doorstroming van bezoekers zo soepel mogelijk te laten verlopen. Tijdens uitzonderlijke drukte kan het echter soms voorkomen dat ook bezoekers met een e-tickets of ander geldig toegangsbewijs niet meteen kunnen doorlopen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn tijdens schoolvakanties en in de laatste weken of weekenden dat een tentoonstelling is te zien. 

Jazeker, aan de kassa kunt u de kaart aanschaffen. U kunt de kaart direct gebruiken. Let op, Museumkaart heeft onlangs haar gebruikersvoorwaarden gewijzigd. Woont u niet in Nederland? Dan is de Museumkaart nog maar een maand geldig. Voor meer informatie en de voorwaarden over de Museumkaart kunt u terecht bij www.museumvereniging.nl. De kassa sluit een half uur voor sluitingstijd.

Studenten ontvangen een korting van ca. 50% op de aangepaste toegangsprijs. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Kinderen t/m 18 jaar hebben geen ticket nodig en kunnen naar binnen in gezelschap van (een) volwassene(n) in het bezit van een geldig entreebewijs. U hoeft dan niet langs de kassa en kunt direct doorlopen naar de toegangscontrole.

De winkel heeft dezelfde openingstijden als het museum, en is ook zonder entreebewijs toegankelijk.Restaurant Stedelijk op de begane grond is geopend van 8.30 – 24 uur, alle dagen van de week, en eveneens zonder entreebewijs toegankelijk.

Café Zadelhoff, op de eerste verdieping heeft dezelfde openingstijden als het museum. Hiervoor is wel een entreebewijs nodig.

Het museum biedt een rijk programma voor iedereen – van (familie)rondleidingen, cursussen en workshops voor kinderen tot een breed Public Program van lezingen, performances, discussies en symposia, boekpresentaties en thematische avonden. 

Er zijn iedere weekend rondleidingen, zowel in het Nederlands als het Engels. Op zondag verzorgen de Blikopeners speedtours langs de vaste collectie. Op zaterdag zijn ze in STEDELIJK BASE te vinden om alle vragen te beantwoorden. Groepsrondleidingen zijn te boeken in verschillende talen.

Van alles! Voor families, kinderen en idereen die zin heeft creatief te zijn, is er een lab. Het lab verandert een paar keer per jaar met telkens weer een nieuw aanbod van activiteiten. Zeker even checken dus! Daarnaast zijn er verschillende Familiesporen die je meenemen door het museum, een familie audiotour, familierondleidingen en workshops voor kinderen, gegeven door kunstenaars. Bekijk aanbod.

Tentoonstellingen, events en collectie

Jazeker. In STEDELIJK BASE zijn bijna 700 hoogtepunten uit de collectie voor een groot deel permanent te zien. Sommige kwetsbare materialen kunnen niet langer dan 3 maanden achtereen worden getoond, zoals fotografie, textiel en werken op papier, Bekende namen zijn vrijwel altijd op zaal te zien. Het museum heeft een grote collectie, dus mocht er een werk op reis gaan, dan kan het een ander werk van dat kaliber in de plaats stellen. 

Service en huisregels

Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

Toegankelijkheid

Het museum beschikt over liften die geschikt zijn voor rolstoelen en over invalidentoiletten. Verder zijn er bij de ingang voldoende medewerkers om bezoekers in een rolstoel te begeleiden naar de tentoonstellingszalen. Verlaat u het museum, spreekt u dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen u graag. Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum.