Kijk hier voor antwoorden op veelgestelde vragen over je bezoek, (online) tickets, het tentoonstellingsprogramma, en onze actuele veiligheids- en hygiënemaatregelen.

Openingstijden en Prijzen

Het Stedelijk Museum is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur, op vrijdag van 10.00 – 20.00 uur. Het museum is 365 dagen per jaar open, ook tijdens de feestdagen. 

Ja, de priority lane is toegankelijk voor Stedelijk Vrienden, Stedelijk VIP-kaarthouders, en Stedelijk Jaarkaarthouders. Wij doen ons uiterste best de doorstroming van bezoekers zo soepel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Om controle te houden over de maximale bezoekerscapaciteit en de veiligheid van bezoekers blijft het de komende tijd gewenst om een tijdslot te reserveren als je het Stedelijk Museum wilt bezoeken. Dit geldt ook als je een Museumkaart, Memberpas of andere kortingskaart hebt. Het is ook mogelijk om bij spontaan bezoek een ticket aan de kassa te kopen, mits het aantal tijdsloten dat toelaat.

Let op! Gedurende de looptijd van de tentoonstellingen Bruce Nauman en Kirchner en Nolde (t/m 5 dec 2021) geldt een toeslag van € 3, ook voor Museumkaart- en andere kortingskaarthouders. Meer info: stedelijk.nl/toeslag

Kun je door ziekte of een andere reden toch niet komen? Mail dan naar reserveringen@stedelijk.nl om je tijdslot om te boeken naar een andere datum en tijd. Op deze manier kunnen we een andere bezoeker blij maken met jouw tijdslot.

Studenten ontvangen een korting van ca. 50% op de toegangsprijs. Kinderen en jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het Stedelijk. Zij dienen wel in het bezit te zijn van een (gratis) entreebewijs en tijdslot. Selecteer daarvoor de optie ‘entree t/m 18 jaar’, 'Entree CJP' of 'Entree Student' in het ticketsysteem. Kinderen t/m 18 jaar mogen alleen naar binnen in gezelschap van (een) volwassene(n) in het bezit van een geldig entreebewijs. 

Let op! Gedurende de looptijd van de tentoonstellingen Bruce Nauman en Kirchner en Nolde (t/m 5 dec 2021) geldt ook voor studenten en CJP een toeslag van € 3. Meer info: stedelijk.nl/toeslag

Gedurende de looptijd van de tentoonstellingen Bruce Nauman en Kirchner en Nolde (t/m 5 dec 2021) geldt een toeslag van € 3, ook voor Museumkaart andere andere kortingskaarthouders.

Het Stedelijk Museum vraagt incidenteel een toeslag. Tentoonstellingen als die van Bruce Nauman zijn uniek vanwege de vele internationale bruiklenen, en daardoor zeer kostbaar om te maken. Toch vinden we het belangrijk om zulke grote, internationale tentoonstellingen te kunnen brengen aan het Nederlandse publiek. Met deze toeslag maken we zulke tentoonstellingen mede mogelijk. De toeslag is eenmalig. Kom je tijdens de looptijd van Bruce Nauman (t/m 24 okt) of Kirchner en Nolde (t/m 5 dec) nog een keer, dan hoeft je niet nogmaals de toeslag te betalen. Neem daarvoor de voucher mee die je ontvangt bij de ticketcontrole. Meer info: www.stedelijk.nl/toeslag

Tickets & Tijdsloten

Om controle te houden over de maximale bezoekerscapaciteit en de veiligheid van bezoekers blijft het de komende tijd gewenst om een tijdslot te reserveren als je het Stedelijk Museum wilt bezoeken. Dit geldt ook als je een Museumkaart, Memberpas of andere kortingskaart hebt. Het is ook mogelijk om bij spontaan bezoek een tijdslot aan de kassa te reserveren, mits het aantal tijdsloten dat toelaat. Dit is nodig vanwege de geldende veiligheidsmaatregelen in het 1.5m Museumprotocol

Let op! Gedurende de looptijd van de tentoonstelling Bruce Nauman en Kirchner en Nolde (t/m 5 dec 2021) geldt een toeslag van € 3, voor alle bezoekers ouder dan 18 jaar, en ook voor Museumkaarthouders. Meer info en uitzonderingen: stedelijk.nl/toeslag

Museumkaarthouders en houders van andere kortingskaarten kunnen een tijdslot + toeslag te bestellen via het ticketsysteem. Selecteer daarvoor de optie 'in bezit van ander geldig entreebewijs'. Kies in stap twee van het bestelproces de toeslag. Neem naast je ticket ook je Museumkaart mee naar het museum.

*Kinderen en jongeren t/m 18 jaar**, Museumkaart, Stedelijk Vriendenpas, Young Stedelijk pas, Stedelijk Circle pas, Stedelijk Jaarkaart, Stedelijk VIP-kaart, Rembrandtkaart, ICOM, Stadspas, Iamsterdam City Card, Amsterdam Pass, Holland Pass, Stedelijk Lerarenpas, BankGiro Loterij VIP-kaart
** o.b.v. volwassene met geldig entreebewijs

Om controle te houden over de maximale bezoekerscapaciteit en de veiligheid van bezoekers blijft het de komende tijd gewenst om een tijdslot te reserveren als je het Stedelijk Museum wilt bezoeken. Het is ook mogelijk om bij spontaan bezoek een ticket aan de kassa te kopen, mits het aantal tijdsloten dat toelaat.

Tijdsloten zijn ingedeeld per kwartier. Tickets en tijdsloten kunnen worden gereserveerd via de website. Lees hier over de geldende veiligheidsmaatregelen.

Om controle te houden over de maximale bezoekerscapaciteit en de veiligheid van bezoekers blijft het de komende tijd gewenst om een tijdslot te reserveren als je het Stedelijk Museum wilt bezoeken. Dit geldt ook voor Members (Vriend, Familievriend, Donateur, Young Stedelijk of Stedelijk Circle) van het Stedelijk Museum. Kies in dat geval de optie 'Ik heb al een geldig ticket' in het bestelproces. Het is ook mogelijk om bij spontaan bezoek een tijdslot aan de kassa te reserveren, mits het aantal tijdsloten dat toelaat. Het ticket is alleen geldig bij het tonen van je persoonlijke membership pas.

Bezoek, Veiligheid & Hygiëne

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Helaas zijn de kluisjes in het museum momenteel niet beschikbaar vanwege de actuele veiligheidsmaatregelen. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

Sommige kunstwerken in de het Stedelijk Museum Amsterdam bevatten expliciete beelden en kunnen als aanstootgevend worden ervaren. Hoewel een bepaalde mate van provocatie inherent is aan hedendaagse kunst, zal het museum waar nodig en indien gepast een waarschuwing plaatsen bij deze werken.

Er is een bewaakte garderobe beschikbaar voor jassen en/of kleine tassen. Om veiligheidsredenen kunnen wij geen grote stukken bagage zoals (rol)koffers en weekendtassen aannemen. Helaas zijn de kluisjes in het museum momenteel niet beschikbaar vanwege de actuele veiligheidsmaatregelen. Bij Lockerpoint op het Museumplein zijn kluisjes beschikbaar. Deze zijn te vinden in de parkeergarage van Q-Park. Meer info is te vinden via de website van Lockerpoint.

In verband met de geldende veiligheidsmaatregelen zijn er vaste routes door het museum uitgestippeld. Deze routes worden aangegeven met een lijn op de grond, die onderbroken wordt in ruimtes waar je vrij kunt rondlopen. We vragen je altijd 1,5 meter afstand te houden en eventuele instructies van onze publieksmedewerkers op te volgen.

In het museum is het dragen van een mondkapje niet verplicht voor bezoekers. Het mag natuurlijk wel als bezoekers zich daar prettig bij voelen. Met het vriendelijke verzoek om rekening te houden met andere bezoekers en medewerkers van het Stedelijk.

Het museum wordt frequent en grondig gereinigd volgens de richtlijnen van het RIVM. Met name de toiletten en veel aangeraakte objecten als leuningen en liftknoppen worden regelmatig schoongemaakt. In het entreegebied staan zeepdispensers waar je je handen kunt reinigen voor je bezoek aan het museum. 

De museumshop is open en heeft bredere gangpaden om de veiligheid te waarborgen. Je kunt de shop momenteel alleen bezoeken volgens een vaste route en met een winkelmandje. De museumshop hanteert dezelfde openingstijden als het museum. Je hebt geen tijdslot nodig.

Service en huisregels

Bij de vaste collectie en de tentoonstellingen is een gratis audiotour beschikbaar, samengesteld door het museum. De audiotour bij STEDELIJK BASE - Collectie voor 1980 is beschikbaar in zes talen (NL, EN, DE, FR, ES, IT) en de audiotours bij TOMORROW IS A DIFFERENT DAY: Collectie 1980-nu en de tijdelijke tentoonstellingen zijn beschikbaar in twee talen (NL, EN).

Je kunt zelf een audiotour meenemen vanaf een aantal prominente plaatsen in het museum. Vergeet niet de audiotour na je bezoek weer in te leveren op dezelfde plaats.

De audiotours kun je ook beluisteren op je eigen mobiele telefoon via Soundcloud. Een QR code met link en instructies hangt op de kast waar je de audiotour uit kunt pakken.

Toegankelijkheid

Het museum beschikt over liften die geschikt zijn voor rolstoelen en over invalidentoiletten. Verder zijn er bij de ingang voldoende medewerkers om bezoekers in een rolstoel te begeleiden naar de tentoonstellingszalen. Verlaat u het museum, spreekt u dan een medewerker van het museum aan voor ondersteuning – zij helpen u graag. Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum. Voor personen met een fysieke beperking is er een speciale toiletroute beschikbaar.

Tentoonstellingen, events en collectie

Momenteel vinden er alleen kleinschalige evenementen plaats in het museum. In sommmige gevallen wordt daar een kleine toeslag voor gevraagd. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven.

Jazeker. In STEDELIJK BASE zijn ca. 400 hoogtepunten uit de collectie voor een groot deel permanent te zien. En in Tomorrow is a Different Day ca. 125. Sommige kwetsbare materialen kunnen niet langer dan 3 maanden achtereen worden getoond, zoals fotografie, textiel en werken op papier. Bekende namen zijn vrijwel altijd op zaal te zien. Het museum heeft een grote collectie, dus mocht er een werk op reis gaan, dan kan het een ander werk van dat kaliber in de plaats stellen.