WELKOM IN HET STEDELIJK MUSEUM

Het Stedelijk Museum bewaart, beheert, conserveert en presenteert moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Om deze taken goed te kunnen uitvoeren heeft het museum een aantal huisregels opgesteld. Wij vragen iedereen vriendelijk zich hieraan te houden.

WAT MAG JE MEENEMEN IN HET MUSEUM

Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe of in de gratis kluisjes in de entreehal van het museum. Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en Restaurant Stedelijk. Leerlingen van het primair- en voortgezet onderwijs kunnen op afspraak meegebrachte lunch opeten/drinken in Studio A en B. Fotograferen mag, mits alleen voor eigen gebruik en niet met flits of statief.

ROLSTOELEN EN KINDERWAGENS

Het gebouw is toegankelijk voor minder validen. Op verzoek kan met rolstoelen en kinderwagens gebruik gemaakt worden van de lift.

AFSTAND TOT DE KUNSTWERKEN

Kunstwerken beschadigen bij iedere aanraking, ook al is dat niet altijd direct te zien. Het aanraken van de kunstwerken is dan ook niet toegestaan.

SCHRIJVEN EN TEKENEN

Voor wie wil schrijven of tekenen tijdens het museumbezoek zijn bij de informatiebalie potloden en klemborden te leen. Het is niet toegestaan tentoonstellingsmateriaal of muren als ondergrond te gebruiken.

GELUID

Het museum nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan over kunst. Houd daarbij rekening met andere bezoekers en beperk harde of storende geluiden. In de publieksruimtes is telefoneren toegestaan. Mobiel telefoneren op zaal is niet toegestaan.

HUISDIEREN

Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

BEGELEIDING GROEPSBEZOEK

Rondleidingen en educatieve programma’s zijn afgestemd op maximaal 15 bezoekers. Om de communicatie met groepen te vergemakkelijken, is het noodzakelijk dat per groep één persoon het aanspreekpunt is. Van scholen verwacht het museum minimaal 1 persoon als begeleider van maximaal 15 leerlingen.

TOT SLOT

Naast deze huisregels zijn de bezoekvoorwaarden van toepassing. Deze zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie. Wie vragen heeft over de regels en voorwaarden kan zich richten tot één van de publieksmedewerkers. De aanwijzingen van publieksmedewerkers en beveiliging dienen te allen tijde te worden opgevolgd.  Bij het betreden of verlaten van het museum kunnen bezoekers verzocht worden mee te werken aan een veiligheidsfouillering door speciaal hiervoor opgeleid personeel.

Een fijn bezoek gewenst!