De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Door middel van onze veiligheids- en hygiënemaatregelen en die van het RIVM, zorgen wij ervoor dat je je zo fijn en prettig mogelijk door het museum kunt bewegen. Je hebt voor een bezoek aan het museum geen coronapas nodig. Lees hier de meest actuele info over de veiligheidsmaatregelen voor en tijdens je museumbezoek. Alvast bedankt!

In het museum is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Als je je daar prettig bij voelt kun je natuurlijk wel een mondkapje dragen.

De bezoek en veiligheidsmaatregelen van het Stedelijk gelden tijdelijk als aanvulling op de bezoekersvoorwaarden. Je vindt onze richtlijnen hier en op verschillende plekken in het museum. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur. Op vrijdagen tot 20.00 uur.

Het museumprotocol luidt als volgt;

Wat doen wij om jouw bezoek zo prettig en veilig mogelijk te maken?

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

 • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om het bezoekers en medewerkers zo prettig en comfortabel mogelijk te maken. Bezoekers wordt verzocht gebruik te maken van de desinfecterende middelen die in het entreegebied en op centrale plekken worden aangeboden. Daarnaast hanteren we een intensiever schoonmaakprotocol.
 • We bieden geen kluisjes aan en de garderobe is alleen geschikt voor kleine bagage.
 • Betalen in de museumwinkel kan met pin, cash of contactloos.
 • Het maken van foto’s en/of video-opnames voor eigen gebruik in het museum is toegestaan.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

Voorafgaand aan je bezoek

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Bezoek het museum niet als jij of iemand uit je huishouden (verkoudheids-)klachten heeft. Via deze link kun je bij het RIVM zien om welke klachten het gaat. Je bent weer welkom als jij en je huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Je ticket blijft een jaar geldig en kun je eenvoudig naar een andere datum omboeken via onze ticketshop. Kies daarvoor de optie "Ik heb al een geldig toegangsbewijs".
 • Neem zo min mogelijk spullen mee. Het is niet toegestaan om rugtassen en/of weekendtassen mee te nemen in het museum. De garderobe is alleen geschikt voor kleine bagage. Handtassen zijn wel toegestaan op zaal in het museum (max. A3 formaat). We bieden op dit moment geen kluisjes aan. 

In het museum

 • Houd afstand van bezoekers die niet behoren tot uw gezelschap, voor en in het museum. Volg altijd de looproutes in het museum.
 • Raak zo min mogelijk aan en vermijd handen schudden.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je ellenboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg.
 • Volg altijd de hygiënemaatregelen op en de aanwijzingen van de medewerkers in het museum.
 • Betaal met pin of contactloos.
 • Wees lief voor elkaar en heb begrip voor de situatie.

Door het bezoeken van het Stedelijk Museum Amsterdam ga je akkoord met de aangepaste maatregelen als aanvulling op onze bezoekersvoorwaarden. De tijdelijke maatregelen en bezoekersvoorwaarden kunnen tussentijds wijzigen. Deze wijzigingen zullen wij op deze pagina melden en in de (online) bezoekersvoorwaarden. Heb je nog vragen? Mail dan naar reserveringen@stedelijk.nl.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe je museumbezoek. Op onze pagina met Veelgestelde Vragen hebben we de antwoorden voor je op een rijtje gezet.
Bekijk

Stedelijk at Home

Kun je ons nog niet bezoeken? Wij blijven een online programma aanbieden – kijk op onze Stedelijk at Home-pagina voor online rondleidingen, workshops, mini-documentaires en meer.