De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Door middel van onze veiligheids- en hygiënemaatregelen en die van het RIVM, zorgen wij ervoor dat je je zo fijn en prettig mogelijk door het museum kunt bewegen. Lees hier de meest actuele info over de veiligheidsmaatregelen voor en tijdens je museumbezoek. 

Voor je bezoek aan het museum heb je geen coronatoegangsbewijs meer nodig. Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht, maar mag natuurlijk wel als je dat prettig vindt. Alvast bedankt en we hopen je snel te zien!

De bezoek en veiligheidsmaatregelen van het Stedelijk gelden tijdelijk als aanvulling op de bezoekersvoorwaarden. Je vindt onze richtlijnen hier en op verschillende plekken in het museum. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. 

Wat doen wij om jouw bezoek zo prettig en veilig mogelijk te maken?

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

  • Er zijn diverse hygiënemaatregelen om het bezoekers en medewerkers zo prettig en comfortabel mogelijk te maken. Bezoekers wordt verzocht gebruik te maken van de desinfecterende middelen die in het entreegebied en op centrale plekken worden aangeboden. Daarnaast hanteren we een intensiever schoonmaakprotocol.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

Voorafgaand aan je bezoek

  • Bezoek het museum niet als jij of iemand uit je gezelschap positief is getest op corona. Je bent weer welkom als je tenminste 24 uur klachtenvrij bent. Je ticket blijft een jaar geldig en kun je eenvoudig naar een andere datum omboeken via onze ticketshop. Kies daarvoor de optie "Ik heb al een geldig toegangsbewijs".
  • Neem zo min mogelijk spullen mee. Het is niet toegestaan om rugtassen en/of weekendtassen mee te nemen in het museum. De garderobe is alleen geschikt voor kleine bagage. Handtassen zijn wel toegestaan op zaal in het museum (max. A3 formaat). We bieden ook kluisjes aan.

In het museum

  • Volg altijd de hygiënemaatregelen op en de aanwijzingen van de medewerkers in het museum.
  • Wees lief voor elkaar en heb begrip voor de situatie.
     

Door het bezoeken van het Stedelijk Museum Amsterdam ga je akkoord met de aangepaste maatregelen als aanvulling op onze bezoekersvoorwaarden. De tijdelijke maatregelen en bezoekersvoorwaarden kunnen tussentijds wijzigen. Deze wijzigingen zullen wij op deze pagina melden en in de (online) bezoekersvoorwaarden. Heb je nog vragen? Mail dan naar reserveringen@stedelijk.nl.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe je museumbezoek. Op onze pagina met Veelgestelde Vragen hebben we de antwoorden voor je op een rijtje gezet.
Bekijk

Stedelijk at Home

Kun je ons nog niet bezoeken? Wij blijven een online programma aanbieden – kijk op onze Stedelijk at Home-pagina voor online rondleidingen, workshops, mini-documentaires en meer.