Op dit moment vinden er geen rondleidingen plaats in het Stedelijk Museum in verband met de maatregelen omtrent het Corona-virus. Alle rondleidingen die al geboekt zijn tot 1 juni zullen worden geannuleerd. Voorlopig is het helaas niet mogelijk om nieuwe rondleidingen te boeken. Zodra dit wel weer kan, wordt het op deze pagina vermeld. 

Kunst kijken doe je met veel meer dan alleen je ogen. Het aanbod van het Stedelijk voor het primair onderwijs nodigt leerlingen van 4 tot 12 jaar uit om kennis te maken met kunst. Ze worden geprikkeld om creatief, onderzoekend en kritisch te leren kijken.

Kunst in je kop

Groep 1 – 3

Wat onthoud je van een bezoek aan het Stedelijk? De allerkleinsten leren in het museum beter kijken door al hun zintuigen te gebruiken. Ze maken én verzamelen herinneringen.

Beatboxen in de Badkuip. Foto: Tomek Dersu Aaron

Ik zie, ik zie...

Groep 4 – 5

Wat is nieuwe kunst eigenlijk? Op een onderzoekende manier leren leerlingen bestaande dingen met nieuwe ogen te bekijken.

De Stijl - mijn stijl

Groep 6 – 8

De kunstenaars van de groep De Stijl gebruikten vaak rechte lijnen en de kleuren rood, geel en blauw. Maar waarom eigenlijk?

Workshop De Stijl - Mijn Stijl. Foto: Tomek Dersu Aaron