Hoe klinkt vrolijke kunst, of juist heel verdrietige? Bestaat er zoiets als een zielig schilderij of een boos beeld? Tijdens deze rondleiding gaan leerlingen op zoek naar emoties en geluid in het museum. Dit doen ze door écht goed te leren kijken. Bijvoorbeeld naar Houtje en Blauwtje, twee figuren die in het museum wonen, uit het Gouden Boekje van Joke van Leeuwen. Met Houtje en Blauwtje maken ze al kennis in de klas. De leerlingen ontmoeten deze figuren in het museum natuurlijk in het echt.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Aslan Muziekcentrum Amsterdam.

Het onderwijsprogramma Beatboxen in de Badkuip komt vanaf 31 oktober te vervallen. Vanaf 1 november is er een nieuw programma beschikbaar. Informatie hierover volgt binnenkort. 

Beatboxen in de Badkuip. Foto: Tomek Dersu Aaron
Beatboxen in de Badkuip. Foto: Tomek Dersu Aaron
Voor wie
Groep 1, 2 en 3
Duur
1 uur
Prijs
€ 55 per 11 leerlingen plus max. 2 begeleiders

IN DE KLAS

VIDEO HOUTJE EN BLAUWTJE

Het museumbezoek begint in de klas! Voordat je naar het Stedelijk komt met de leerlingen verzoeken wij je het bezoek voor te bereiden. Kijk daarvoor samen met de leerlingen het voorbereidende filmpje in de klas. In het filmpje wordt het Gouden Boekje van Joke van Leeuwen, Houtje en Blauwtje, voorgelezen. Heb je het toevallig in je bezit? Dan kun je natuurlijk ook het echte boekje voorlezen in de klas. Eenmaal in het museum komen de leerlingen oog in oog te staan met Houtje en Blauwtje. Het wordt een feest van herkenning als de leerlingen al bekend zijn met het verhaaltje.

BLAUWTJEGEELTJEHOUTJE RAP

Tijdens de rondleiding spelen de primaire kleuren rood, geel en blauw een belangrijke rol. Oefen deze rap alvast in de klas. De rondleiders maken de rap met de leerlingen af tijdens het museumbezoek. Samen voeren ze een rap uit voor Houtje en Blauwtje.

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.

Goed om te weten

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe of in de gratis kluisjes. 
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en Restaurant Stedelijk. Schoolgroepen kunnen op afspraak meegebrachte lunch opeten/drinken in Studio A en B. Voor een afspraak neem contact op via educatie@stedelijk.nl

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Meer info