Denk aan een beeldje van een varken. Zet er nu drie allerschattigste engeltjes omheen. Blaas het beeld dan op tot het minstens 100 keer zo groot is! Is dat kunst?
Of stel je een eenvoudige stoel voor. Zet hem vervolgens in gedachte in brand. Wat houd je over? En is dat nou kunst?

Dit programma schud de filosoof, kunstenaar en professor wakker in de leerlingen. Op een speelse, creatieve en onderzoekende manier leren ze bestaande dingen met nieuwe ogen te bekijken. Ze gaan op zoek naar antwoorden op de vragen: Wat is nieuwe kunst eigenlijk? Kan iets ooit echt nieuw zijn, nog nooit eerder gedaan? Of zit het (ver)nieuwe(nde) vooral in verrassende combinaties van materialen, functies, perspectieven of vormen. Ik zie, ik zie, … vertel het maar!

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron
Voor wie
Groep 4 en 5
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 per 15 leerlingen plus max. 2 begeleiders per rondleiding

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.

Meer info

Goed om te weten

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe of in de gratis kluisjes. 
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en Restaurant Stedelijk. Schoolgroepen kunnen op afspraak meegebrachte lunch opeten/drinken in Studio A en B. Voor een afspraak neem contact op via educatie@stedelijk.nl 

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.