Het Stedelijk draagt bij aan de vernieuwing van het kunstonderwijs. Vind inspiratie en verdieping in lesmateriaal en tijdens studiedagen. 

Lerarenpas

Laat je inspireren in het Stedelijk. Leraren krijgen de kans om het hele jaar gratis het museum te bezoeken met de RABO Lerarenpas. Vraag de pas aan door onderstaand formulier in te vullen. Per school worden twee lerarenpassen verstrekt die onbeperkt geldig zijn. Zo kan het hele schoolteam genieten van kunst in het Stedelijk.
Vraag aan 

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

STUDIEDAGEN PO & VO

Tijdens deze studiedag willen we inspireren en praktische tips uitwisselen om de beeldtraditie van naakt in de klas te behandelen. In de ochtend zijn er lezingen van conservatoren, kunstenaars en verschillende experts. ’s Middags zijn er rondleidingen en workshops in de musea aan het Museumplein.
Meer info

ONDERWIJSPOSTER

Ook een icoon van het Stedelijk in de klas? Peinture À Haute Tension van kunstenaar Martial Rayssee staat afgebeeld op onze onderwijsposter. In 1969 reproduceerde Elaine Sturtevant het werk van Raysse. Dat deed ze uit haar geheugen. Bekijk en vergelijk het hier: stedelijkmuseum.nl/kijkenvergelijk. Vraag de onderwijsposter nu aan via educatie@stedelijk.nl en vermeld hierbij het postadres.

Tijdlijn Kunststromingen

Van Zero tot Fluxus en van Pop Art tot postmodernisme: hoe zat het ook al weer met al die kunststromingen? Met de Stedelijk tijdlijn weet je het precies. Niet ontvangen? Vraag de tijdlijn dan nu aan via educatie@stedelijk.nl en vermeld hierbij het postadres. Hang 'em op in de klas! 
Download de tijdlijn