Het Stedelijk draagt bij aan de vernieuwing van het kunstonderwijs. Vind inspiratie en verdieping in lesmateriaal en tijdens studiedagen. 

Lerarenpas

Laat je inspireren in het Stedelijk. Leraren krijgen de kans om het hele jaar gratis het museum te bezoeken met de RABO Lerarenpas. Vraag de pas aan door onderstaand formulier in te vullen. Per school worden twee lerarenpassen verstrekt die onbeperkt geldig zijn. Zo kan het hele schoolteam genieten van kunst in het Stedelijk.
Vraag aan 

Foto: Tomek Dersu Aaron
Foto: Tomek Dersu Aaron

STUDIEDAG

Tijdens deze studiedag bieden we nieuwe perspectieven op de beroemdste kunstenaars aan het Museumplein: Rembrandt, Van Gogh en Mondriaan. Hoe kijken bevlogen kunstenaars van nu naar de drie grootheden van toen? Raak geïnspireerd door de Hollandse Meesters en maak hun iconische kunstwerken relevant voor in de klas. 

Meer info studiedag PO
Meer info studiedag VO

Tijdlijn Kunststromingen

Van Zero tot Fluxus en van Pop Art tot postmodernisme: hoe zat het ook al weer met al die kunststromingen? Met de Stedelijk tijdlijn weet je het precies. Niet ontvangen? Vraag de tijdlijn dan nu aan via educatie@stedelijk.nl en vermeld hierbij het postadres. Hang 'em op in de klas! 
Download de tijdlijn