Het museum is momenteel gesloten. Wij hopen je snel weer te kunnen ontvangen. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Deze examentraining geeft leerlingen inzicht in hoe kunst ons confronteert met onze eigen denkbeelden. Een ervaren rondleider daagt de leerlingen uit om hun denkbeelden opnieuw tegen het licht te houden. Helpt kunst om ergens op een andere manier tegenaan te kijken? Het programma helpt hen op weg bij het vormen van een onderzoekende en kritische houding. Kies een training Kunst Algemeen of boek één van de TeHaTex thema’s: Tijd, De verruimde blik en Voorbeeldig.

Voor wie
VMBO, HAVO, VWO
Duur
1,5 uur
Prijs
€ 82,50 voor een groep van max. 15 leerlingen plus 1 begeleider
Boeken
Rondleidingen zijn te boeken tot de 1e dag van de maand ervoor. Bijvoorbeeld: een rondleiding in januari is te boeken tot 1 december.

TOUR DOOR STEDELIJK BASE

In deze video geeft Blikopener Amine een preview van hoe een rondleiding in het Stedelijk Museum Amsterdam er uitziet. Hij neemt je mee naar Stedelijk BASE, de collectiepresentatie van het Stedelijk en vertelt wat over de kunstwerken die daar te zien zijn.
Blikopeners zijn de jongste medewerkers van het museum. Meer informatie over hen vind je hier.

VOORDELIG NAAR HET STEDELIJK MUSEUM?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.
Meer info

Goed om te weten

Zorgeloos museumbezoek

In het museum is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder. Jongeren van 12 t/m 18 jaar dienen afstand te houden ten opzichte van volwassenen. Wij vragen de groepsbegeleiders om (pro)actief mee te helpen met het garanderen van afstand ten opzichte van andere museumbezoekers en de rondleider.
Lees voor je komt ons 1.5.m museumprotocol.

Praktische info

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe of in de gratis kluisjes.
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en Restaurant Stedelijk. Helaas is het vanwege de geldende veiligheidsmaatregelen rondom het Coronavirus momenteel niet mogelijk zelf meegebrachte lunch te nuttigen in het museum.

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.