De rondleiding door STEDELIJK BASE is de ideale manier voor leerlingen om kennis te maken met het Stedelijk zelf én met de iconen in kunst en design. Het stellen van vragen en de eigen creativiteit staan daarbij centraal. De klas gaat naar huis met nieuwe inzichten en favorieten. Speciaal voor leerlingen van de bovenbouw sluiten we tijdens dit programma aan bij het vernieuwde CKV.

Voor wie
Speciaal Onderwijs, VMBO, HAVO, VWO
Duur
1 uur (, Speciaal Onderwijs, VMBO) 1,5 uur (HAVO, VWO)
Prijs
Speciaal Onderwijs, VMBO: € 55 voor een groep van maximaal 13 leerlingen, plus 1 begeleider. HAVO, VWO: € 82,50 voor een groep van maximaal 15 leerlingen, plus 1 begeleider.
Taal
Nederlands. Rondleiding in een andere taal, klik dan hier.

Tour door Stedelijk BASE

In deze video geeft Blikopener Amine een preview van hoe een rondleiding in het Stedelijk Museum Amsterdam er uitziet. Hij neemt je mee naar Stedelijk BASE, de collectiepresentatie van het Stedelijk en vertelt wat over de kunstwerken die daar te zien zijn.

Blikopeners zijn de jongste medewerkers van het museum. Meer informatie over hen vind je hier

Voordelig naar het Stedelijk museum?

Voordelig naar het museum reizen of geld besparen op het bezoek zelf? Bekijk hier de mogelijkheden.
Meer info

Goed om te weten

Kom je met de klas naar het Stedelijk? Dan zijn de volgende dingen goed om te weten:

  • Als de leerlingen een opdracht van school meekrijgen, zijn alleen potlood en pen toegestaan in het museum, geen stiften of verf.
  • De begeleidende leraar (minimaal één begeleider op 15 leerlingen) is te allen tijden verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en de gedragsregels t.a.v. zijn/haar groep. Dit betekent dat er altijd een begeleider vanuit school bij de leerlingen aanwezig is.
  • Voorwerpen als grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen niet mee op zaal. Deze kunnen worden achtergelaten in de gratis bemande garderobe of in de gratis kluisjes. 
  • Eten en drinken is alleen toegestaan in het Zadelhoff Café en Restaurant Stedelijk. Schoolgroepen kunnen op afspraak meegebrachte lunch opeten/drinken in Studio A en B. Voor een afspraak neem contact op via educatie@stedelijk.nl 

Bekijk de huisregels van het Stedelijk Museum Amsterdam.