Restaurant Stedelijk wordt vernieuwd en zal daarom van 10-19 september niet toegankelijk zijn. Gedurende deze periode kunnen bezoekers bij de Espressobar in het Entreegebied terecht voor een uitgebreid assortiment van broodjes, koeken, frisdranken etc. Het Zadelhoff Café is iedere dag geopend vanaf 10.30 uur. Vanaf 20 september kan iedereen het nieuwe restaurant concept komen ontdekken. Hopelijk tot dan!

Openingstijden

Dagelijks geopend voor ontbijt lunch en borrel.

Maandag tot en met vrijdag vanaf 8.30

 Vrijdag en zaterdag vanaf 9.00

Adres en contact

Museumplein 10, 1071 DJ, Amsterdam
Telefoon: 020 5732651
E-mail: restaurant@stedelijk.nl

Het bijzondere ontwerp

Het bijzondere ontwerp van Restaurant Stedelijk is een verhaal apart. Het is gevestigd op de begane grond van de nieuwe witte vleugel van het Stedelijk Museum; onder de Amsterdammers ook wel de ‘badkuip’ genoemd. Het restaurant wordt gezien als een stedelijk plein waarbij de glazen muur het uitgangspunt was. De tafels lopen van het interieur door naar het exterieur. Ook de vloeren buiten op het plein en binnen in het restaurant zijn identiek. Hierdoor ontstaat een bijna afwezige afscheiding tussen binnen en buiten. Het veertien meter hoge akoestische wandkleed ontworpen door Petra Blaisse, is vervaardigd met nieuwe weeftechnieken en verbeeldt de oorsprong van de grond waarop men staat. Tevens zijn de plattegronden van het oude Stedelijk en de planten welke hier oorspronkelijk groeiden terug te zien. Het wandkleed loopt uiteindelijk door in het Stedelijk Museum en is een bezienswaardigheid an sich!

Terras

Wanneer het weer zich van zijn zonnige kant laat zien, is het goed toeven op ons ruime terras met uitzicht op het reilen en zeilen in de straten van Amsterdam!