Het Stedelijk restaurant ligt in het hart van het museumkwartier in Amsterdam en serveert de hele dag door heerlijke internationale gerechten. Bezoekers van jong tot oud kunnen hier terecht voor ontbijt, lunch en diner.

om deze content te zien of boek direct via Resengo.com.

Openingstijden

Dagelijks geopend voor ontbijt lunch en diner.

Maandag tot en met vrijdag vanaf 9.30

 Vrijdag en zaterdag vanaf 10.00

Adres en contact

Museumplein 10, 1071 DJ, Amsterdam
Telefoon: 020 5732651
E-mail: restaurant@stedelijk.nl

Bij ons kunt u dagelijks genieten van een smakelijke lunch, een verrassend diner, een goede kop koffie en een mooi glas wijn. De unieke locatie gelegen aan de Van Baerlestraat en naast het Stedelijk Museum, brengt u altijd een dynamische sfeer. Met de combinatie van warme gastvrijheid, de sublieme keuken en het trendy interieur, prikkelen gastheer Reinier Timmerman en zijn enthousiaste team met gemak al uw zintuigen!

Uitgebreide kaart

Op onze uitgebreide kaart vindt u een grote variëteit van buitengewone gerechten voor lunch en diner, vele drinks & bites en seizoensspecials. Onze chefs koken vanuit de internationale gedachte, waardoor u bij ons de keuze heeft uit een grote variatie lunch-, vis- en vleesgerechten uit vele windstreken. Voortdurend staan hun zintuigen op scherp om u te kunnen verrassen met smakelijke noviteiten. Uiteraard werken zij met verse en duurzame ingrediënten en onze connecties uit de buurt voorzien ons van de lekkerste streekproducten. U bent hierdoor verzekerd van puur en eerlijk eten.

Wijnen

De wijnbar biedt een mooi assortiment wijnen welke per glas worden geschonken. Hierbij kunt u heerlijke kleine gerechten bestellen, speciaal afgestemd op de ultieme smaakbeleving!

Het bijzondere ontwerp

Het bijzondere ontwerp van Restaurant Stedelijk is een verhaal apart. Het is gevestigd op de begane grond van de nieuwe witte vleugel van het Stedelijk Museum; onder de Amsterdammers ook wel de ‘badkuip’ genoemd. Het restaurant wordt gezien als een stedelijk plein waarbij de glazen muur het uitgangspunt was. De tafels lopen van het interieur door naar het exterieur. Ook de vloeren buiten op het plein en binnen in het restaurant zijn identiek. Hierdoor ontstaat een bijna afwezige afscheiding tussen binnen en buiten. Het veertien meter hoge akoestische wandkleed ontworpen door Petra Blaisse, is vervaardigd met nieuwe weeftechnieken en verbeeldt de oorsprong van de grond waarop men staat. Tevens zijn de plattegronden van het oude Stedelijk en de planten welke hier oorspronkelijk groeiden terug te zien. Het wandkleed loopt uiteindelijk door in het Stedelijk Museum en is een bezienswaardigheid an sich!

Terras

Wanneer het weer zich van zijn zonnige kant laat zien, is het goed toeven op ons ruime terras met uitzicht op het reilen en zeilen in de straten van Amsterdam!