Voor wie
Iedereen, groepen
Duur
1 uur
Prijs
€90 Prijs per 15 personen (excl. toegang museum)
Ticket
Tickets
*Deze rondleiding is uiterlijk 3 weken van tevoren te boeken.

Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw, om uiteenlopende redenen, naar hét kunstcentrum van de wereld: Parijs. Zij moeten er hun weg vinden in een gepolariseerde samenleving, vol nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme. Dit is het verhaal van kunstenaars die moedige beslissingen nemen en in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen. De tentoonstelling is een uitgelezen kans om het werk van de grote moderne meesters in een ander licht te zien, én om nieuwe kunstenaars te ontdekken.

Deze tentoonstelling bevat werk uit de rijke collectie van het Stedelijk, en toont meer dan 50 verschillende kunstenaars, fotografen en grafisch vormgevers. Ook werd een aantal schilderijen van Chagall speciaal voor de tentoonstelling gerestaureerd, waarna zij met meer dan 30 andere werken te zien zullen zijn.

 Stap samen met een rondleider in de wereld van Chagall, Picasso en Mondriaan en ontdek ook het werk van hun minder bekende stad- en tijdgenoten.

Marc Chagall, ‘Zelfportret met zeven vingers’, 1912-13
Marc Chagall, ‘Zelfportret met zeven vingers’, 1912-13

CHAGALL, PICASSO, MONDRIAAN E.A. MIGRANTEN IN PARIJS