Op dit moment vinden er geen rondleidingen plaats in het Stedelijk Museum in verband met de maatregelen omtrent het Corona-virus. Alle rondleidingen die al geboekt zijn 1 juni zullen worden geannuleerd. Voorlopig is het helaas niet mogelijk om nieuwe rondleidingen te boeken. Zodra dit wel weer kan, wordt het op deze pagina vermeld.

In 2019 heeft Nederland 100 jaar actief vrouwenkiesrecht, en in het Stedelijk vieren we dat met een speciale rondleiding. Deze thema-rondleiding staat in het teken van vrouwelijke perspectieven in de kunst. Naast een bezoek aan Stedelijk BASE kan een uitstapje worden gemaakt naar een van de actuele tentoonstellingen.

Voor wie
groepen, volwassenen
Duur
1 uur of 1,5 uur
Taal
Nederlands
Click here if you wish to book this tour in a different language.
Prijs
1 uur: €90
1,5 uur: €135
Prijs per groep, max. 15 personen (excl. toegang museum)
Boeken
Op dit moment is deze rondleiding niet te boeken.

Stedelijk BASE beslaat de gehele nieuwe vleugel van het museum en toont een selectie van bijna 700 werken, gegroepeerd rond historische bewegingen, maatschappelijke thema's en invloedrijke kunstenaars. Een van de onderliggende thema's is de invloed van vrouwelijke kunstenaars.

Charley Toorop had bijvoorbeeld een belangrijke positie binnen de Nederlandse kunstwereld, die voornamelijk gedomineerd werd door mannelijke kunstenaars. In Stedelijk BASE hangt onder andere haar werk Arbeidersvrouw uit 1943. Op de achtergrond zijn de ruïnes van Rotterdam na het bombardement in 1940 te zien.