Deze thema-rondleiding staat in het teken van vrouwelijke perspectieven in de kunst.

Voor wie
groepen, volwassenen
Duur
1,5 uur
Taal
Nederlands
Click here if you wish to book this tour in a different language.
Prijs
€150
Prijs per groep, max. 15 personen (excl. toegang museum)
Boeken
Boek nu
Rondleidingen zijn te boeken tot de 1e dag van de maand ervoor. Bijvoorbeeld: een rondleiding in januari is te boeken tot 1 december.

Stedelijk BASE beslaat de gehele nieuwe vleugel van het museum en toont een selectie van bijna 700 werken, gegroepeerd rond historische bewegingen, maatschappelijke thema's en invloedrijke kunstenaars. Een van de onderliggende thema's is de invloed van vrouwelijke kunstenaars.

Charley Toorop had bijvoorbeeld een belangrijke positie binnen de Nederlandse kunstwereld, die voornamelijk gedomineerd werd door mannelijke kunstenaars. In Stedelijk BASE hangt onder andere haar werk Arbeidersvrouw uit 1943. Op de achtergrond zijn de ruïnes van Rotterdam na het bombardement in 1940 te zien.

Geen zin in een rondleiding, maar kom je wel met een groep? Boek dan een zelfstandig bezoek.

Bij groepen van 5 personen is het verplicht een groepsbezoek te boeken, maar ook van kleinere groepen weten we graag vooraf dat je komt. Als groep van maximaal 5 volwassenen kan alleen de Stedelijk Base bezocht worden. 

Rondleidingen voor groepen groter dan 5 personen kunnen niet plaatsvinden in BASE en helemaal niet in de tijdelijke tentoonstellingen. Als alternatief kunnen bezoekers daarom in het weekend gratis aansluiten bij introductielezingen op tentoonstellingen.

Een zelfstandig bezoek is tot 24 uur van tevoren te boeken.