Tot 2023 vinden er helaas geen Onvergetelijk-rondleidingen plaats in het Stedelijk Museum. Ga voor meer informatie naar onvergetelijkmuseum.nl

Een inspirerende, gezellige middag uit voor mensen met dementie en hun dierbaren: dat is Onvergetelijk Stedelijk.

Tijdstip
14.30 - 16.00 uur of datum en tijdstip naar keuze (vooraf boeken)
Duur
1,5 uur
Deelnemers
Maximaal 14 personen
Prijs
€82,50 voor een groep van maximaal 14 personen, inclusief entree
Boeken
Zodra deze rondleiding weer wordt gegeven, melden we dat op deze pagina.

Het Stedelijk Museum maakt sinds 2013 in samenwerking met het Van Abbemuseum in Eindhoven kunst toegankelijk voor mensen met dementie en hun dierbaren. Tijdens een Onvergetelijk rondleiding bekijk je samen een aantal werken waarover je met elkaar in gesprek gaat.

Kennis van kunst is daarvoor geen vereiste: tijdens Onvergetelijk staat het genieten van kunst centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, breng je met elkaar de kunstwerken tot leven. De rondleider helpt je op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten. Elke maand is er een ander thema. 

Foto: Tomek Dersu Aaron

Waarom dit programma?

Onvergetelijk is geïnspireerd op het ‘Meet Me at MoMA’-programma van het Museum of Modern Art in New York. Steeds meer mensen krijgen direct of indirect te maken met dementie, een syndroom waar nog altijd geen geneesmiddelen voor zijn. Er is bovendien weinig specifiek aanbod voor mensen met dementie en hun dierbaren in de vrijetijdssector in het algemeen en de culturele sector in het bijzonder. Met Onvergetelijk voorziet het museum in deze behoefte.

In je eentje loop je alleen maar met je eigen indruk rond in het museum. Zo samen zie je zoveel meer.

— deelnemer rondleiding Onvergetelijk Stedelijk