OPEN CALL

Recent kondigde het nieuw gevormde Buro Stedelijk Rita Ouédraogo en Azu Nwagbogu aan als oprichtende curatoren. Buro Stedelijk is een initiatief van het Stedelijk Museum in nauwe samenwerking met de Rijksakademie en De Ateliers, met als doel de ontbrekende schakel tussen het atelier, academische opleidingen en de galeries te overbruggen, in nauwe dialoog met het museum. Buro Stedelijk is opgevat als een multidisciplinaire ruimte, met een focus op het productieproces, gevoed door de creatieve scene in Amsterdam, en een internationale dimensie. Een plek waar curatoren, kunstenaars en andere makers de vrijheid hebben om nieuw werk te creëren en te presenteren dat een nieuwe impuls geeft aan Amsterdam.

“Wij geloven dat het heden en de toekomst van de kunstwereld diepere samenwerkingspraktijken en goed luisteren vereisen, niet alleen tussen instellingen en kunstenaars, maar tussen iedereen in het ecosysteem van de kunstwereld. Het betekent dat we goed letten op wat makers zeggen in hun praktijk, weten te onderzoeken en te activeren door de juiste vragen te stellen en een platform te bieden voor deze betrokkenheid. We stellen ons Buro Stedelijk voor als een observatorium dat alternatieve, experimentele manieren van kijken en zijn biedt door middel van radicale artistieke principes.”

Buro Stedelijk nodigt voorstellen en artikelen uit van degenen die willen deelnemen aan een eerste performatieve discourssessie die hopelijk richtinggevend zal zijn voor de toekomst van Buro Stedelijk. We streven ernaar ideeën te verkennen die verder gaan dan institutionele kritiek en die zich verdiepen in verbetering en hervorming. Het idee is om gebruik te maken van de continue kracht van het discours om nieuwe fenomenen en logica te produceren om de huidige status quo te veranderen.

Een pagina/500 woorden/audio-opname in elke gewenste taal met voorstellen die nieuwe wegen bieden voor de bouw van een instituut in en met Amsterdam zijn welkom. Stuur je voorstellen voor 31 januari 2023 naar listening@burostedelijk.nl. Geselecteerde deelnemers zullen worden uitgenodigd bij te dragen aan een tweedaagse workshop bij Buro Stedelijk.

  • Logo Stedelijk Museum Amsterdam
  • Logo Rijksakademie
  • Logo De Ateliers

Buro Stedelijk wordt gesteund door Ammodo en Fonds 21.

  • Logo Ammodo
  • Logo Fonds 21