Het Stedelijk presenteert in drie delen de collectie op een nieuwe, thematische manier. Tomorrow is a Different Day laat werken zien uit de collectie van 1980 tot nu, van internationale kunstenaars en vormgevers die medeverantwoordelijk zijn voor de veranderingen van vandaag en morgen. Everyday, Someday, and Other Stories toont ontwikkelingen in de beeldende kunst en vormgeving vanaf de jaren 50 tot de jaren 80. De collectie van rond 1880 tot 1950 is te zien in Yesterday Today

Tomorrow is a different day. Collectie 1980–nu

Tomorrow is a Different Day toont werken van internationale kunstenaars en vormgevers die medeverantwoordelijk zijn voor de veranderingen van vandaag en morgen. Ze verzetten zich tegen de status quo en bieden andere perspectieven.

De collectie opstelling toont werken van onder andere El Anatsui, Steve McQueen, Rineke Dijkstra, Wolfgang Tillmans, Marlene Dumas, Sheila Hicks, Simnikiwe Buhlungu, Harvey Bouterse, Remy Jungerman en Danielle Dean.

Meer informatie

Everyday, Someday, and Other Stories. Collectie 1950–1980

Everyday, Someday and Other Stories toont ontwikkelingen in de beeldende kunst en vormgeving vanaf de jaren 50 tot de jaren 80. Kunstenaars en vormgevers laten zien dat het een tijd is van nieuwe mogelijkheden en vooruitgang, van massacultuur, popcultuur en consumptie, maar ook van kritiek op de gevestigde orde. Door bekende werken uit de collectie te combineren met onbekendere, worden er andere verhalen verteld vanuit uiteenlopende perspectieven, en nieuw licht geworpen op de collectie van het Stedelijk.

Met werk van Sarah Zapata, Quintus Jan Telting, Ron Flu, Carl Andre, Jan Dibbets, Robert Ryman, Henri Matisse, Claes Oldenburg, and Corita Kent. 

Meer informatie

Yesterday Today. Collectie tot 1950

Vanaf 10 September 2022 te zien

Yesterday Today toont kunst en vormgeving van circa 1880 tot 1950, en laat met meer dan driehonderd werken zien dat er niet één kunstgeschiedenis bestaat, maar dat er vele perspectieven zijn. Bekende artistieke bewegingen komen aan bod, zoals de Amsterdamse School, functionalisme, De Stijl, Bauhaus, CoBrA en de avant-garde rondom Kazimir Malevich en Olga Rozanova. Vooral door bekende werken samen te tonen met minder bekende hoogtepunten komen er andere verhalen aan de oppervlakte.

Te zien is werk van onder meer Pablo Picasso, Marc Chagall, Jan Ouwersloot, Jan Sluijters, Charley Toorop and Betsy Westendorp-Osieck, Max Ernst, George Grosz, Willem Sandberg en Emmy Andriesse.

Meer informatie