Boek — 22 nov 2019 — Carlos Amorales

Carlos Amorales – The Factory is de eerste Europese overzichtstentoonstelling van de kunstenaar Carlos Amorales. De tentoonstelling geeft een beeld van het werk van een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars. De tentoonstelling richt zich op zijn oeuvre vanaf het midden van de jaren 90 tot het meest recente werk dat de kunstenaar speciaal voor de tentoonstelling maakt.

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie in samenwerking met Mevis en Van Deursen, de Amsterdamse ontwerpers met wie Amorales in 2000 zijn eerste en nu antiquarische publicatie Los Amorales maakte. In dit nieuwe kunstenaarsboek staat Amorales’ studiopraktijk centraal.

Via drie elkaar overlappende lagen, van stripachtige kaders (ontworpen door Elsa-Louise Manceaux), een manifest van Amorales over zijn kunstenaarschap en beelden uit zijn oeuvre, ontstaat een grafisch weefsel dat de lezer uitnodigt in en uit te zoomen op de vele aspecten van Amorales’ artistieke universum.

In dit kunstenaarsboek duiken we in de diepte van een enkele silhouet uit Carlos Amorales’ Liquid Archive, we laten het razen en oneindig transformeren. Zo zorgt het boek voor een ontstellend begrip van Carlos Amorales’ werkproces en tegelijkertijd de perversies van onze eigen tijd.

Het boek bevat een verhelderend manifest door de kunstenaar en een nieuwe, fascinerende tekst door schrijver Reinaldo Laddaga, ingebed in samengeweven en overlappende lagen van kaders die doen denken aan stripboeken, ontworpen door Elsa-Louise Manceaux.

Carlos Amorales: the Factory, 240 pagina’s, 21 x 28 cm, paperback, ISBN 978 90 5006 211 4.

Verkrijgbaar in het Engels, € 25 in de museumshop.