Onderdeel van de
tentoonstelling

PINBALL WIZARD THE WORK AND LIFE OF JACQUELINE DE JONG

9 feb t/m 18 aug 2019

Ministories — 7 feb 2019

Verken elk van de zes uitgegeven edities van The Situationist Times online. De edities zijn aangevuld met commentaar door samensteller en uitgever Jacqueline de Jong, die in een serie videoclips vertelt over de geschiedenis en totstandkoming van het tijdschrift.

Ontdek

Instructie

Om The Situationist Times te bekijken, klik op de ‘ontdek’ knop hierboven en vervolgens op een van de zes edities. De browser schakelt dan over op full-screen modus. Je kunt vervolgens op drie manieren navigeren: aan de zijkant door de pagina’s van elke editie scrollen, de video-opname volgen (rechts onderin), of het transcript van de gesprekken met Jacqueline lezen (dit kan worden geactiveerd of verborgen door op het teksticoon links van de video te klikken). De drie niveaus zijn onderling verbonden, zodat ze worden gesynchroniseerd wanneer je de tijdcursor in de videospeler verplaatst, door de pagina’s scrolt of op een paragraaf in het transcript klikt. Ook kun je in- en uitzoomen op de tijdschriftpagina’s met de knoppen in de linker bovenhoek. De blauwe plaatsmarkeringen kunnen worden verborgen door de optie ‘show links’ in de rechterbovenhoek uit te vinken.

 • Zaalopname ‘Jacqueline de Jong & The Situationist Times: Same Player Shoots Again’, Torpedo, Oslo, Noorwegen, 11 mei–2 september 2018. Foto: Torpedo Press.
  Zaalopname ‘Jacqueline de Jong & The Situationist Times: Same Player Shoots Again’, Torpedo, Oslo, Noorwegen, 11 mei–2 september 2018. Foto: Torpedo Press.
 • Screenshot van de online interface voor ‘The Situationist Times’.
  Screenshot van de online interface voor ‘The Situationist Times’.
 • Screenshot van de online interface voor ‘The Situationist Times’.
  Screenshot van de online interface voor ‘The Situationist Times’.
 • Screenshot van de online interface voor ‘The Situationist Times’.
  Screenshot van de online interface voor ‘The Situationist Times’.

De video’s tonen Jacqueline de Jong in gesprek met Ellef Prestsæter in Amsterdam, opgenomen door Michael Murtaugh in december 2017. De foto’s van de tijdschriftpagina’s werden gemaakt door Øivind Möller Bakken. De interface werd ontwikkeld door het Scandinavian Institute for Computational Vandalism als onderdeel van These are Situationist Times: een tentoonstelling-, digitaliserings- en publicatieproject ontwikkeld door Torpedo (Oslo) en Ellef Prestsæter in samenwerking met Jacqueline de Jong, Malmö Konsthall en Museum Jorn. Het project wordt genereus ondersteund door Nordic Culture Point en Arts Council Norway.

De tentoonstelling Jacqueline de Jong – Pinball Wizard is mede tot stand gekomen dankzij de steun van het Mondriaan Fonds, dat middels het experimenteerreglement bijdroeg aan het honorarium van de kunstenaar.