23 mei 2013

Kom naar deze bijzondere stedelijk|film-avond met Aernout Mik, georganiseerd in het licht van zijn tentoonstelling COMMUNITAS. Leontine Coelewij – curator van de tentoonstelling – zal met Mik in gesprek gaan over de tentoonstelling bij het Stedelijk en de totstandkoming van zijn recente werk. Daarnaast zal Mik enkele niet eerder vertoonde fragmenten van zijn werk laten zien.

Tijd
23 mei, 18.00 tot 19.45
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

stedelijk│film

Locatie: Teijin Auditorium, Stedelijk Museum Amsterdam
Tijd: 20.00 - 21.45 uur
Voertaal: Nederlands
Toegang: entreeprijs Stedelijk Museum + 2,50 euro
Reserveren: noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

‘COMMUNITAS’ beslaat de gehele tentoonstellingsruimte in de benedenverdieping van de nieuwe Stedelijk-vleugel, waar de kunstenaar een dynamische architecturale omgeving heeft ontworpen voor zijn videoprojecties. Met trefzekere precisie levert Mik in dit videowerk vlijmscherp commentaar op de psychosociale gesteldheid van onze huidige samenleving. Leontine Coelewij zal met Mik spreken over de belangrijke thema’s in zijn werk en hoe deze in zijn installaties tot uitdrukking komen. Deze stedelijk|film-avond biedt daarmee een bijzonder kijkje achter de schermen. Bovendien krijgt het publiek enkele niet eerder vertoonde fragementen te zien.


Meer informatie over de sprekers

Leontine Coelewij is curator bij de afdeling Presentaties in het Stedelijk Museum Amsterdam. Coelewij is de oprichter van het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, waar zij vervolgens van 1993-1998 werkzaam was als tentoonstellingsmaker. Zij is de curator van de tentoonstelling ‘COMMUNITAS’ van Aernout Mik en werkt momenteel aan diverse solotentoonstellingen die in de aankomende jaren bij het Stedelijk te zien zullen zijn.

Aernout Mik is beeldend kunstenaar, internationaal bekend om zijn installaties en films. Na zijn studie aan de Academie Minerva (Groningen) te hebben afgerond, was hij in 1994 resident bij De Ateliers in Amsterdam. Zijn werk wordt internationaal tentoongesteld – onder meer in 1997 en 2007 op de Biënnale van Venetië – en is deel van de collecties van diverse grote musea, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam.