Performance — 9 dec 2010

Tijd
9 dec, 18.30

Tijd: 19:30
Auditorium, The Temporary Stedelijk
Toegangsprijs: € 5 + entree museum
Voertaal: Engels

De performances van Alexandre Singh (Bordeaux, Frankrijk, 1980) nemen de vorm aan van rapsodische academische lezingen, ook wel de Assembly Instructions genoemd. In de eerste Assembly Instructions ontstaat er een discussie over het woord ‘oranje’, dat telkens opduikt in de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau. Ook betrekt Singh een deel van de Nederlandse geschiedenis bij zijn performance.

Tijdens de avond vertonen twee overheadprojectoren een door Singh samengestelde collage van beelden. Zij vormen als het ware de 'ruggengraat' van een dialoog die zich tijdens Assembly Instructions in verschillende richtingen ontwikkelt.

Alexandre Singh verkent via literatuur, collages, installaties en performances een reeks aan verschillende media- en tentoonstellingsvormen. Singh combineert elementen uit de realiteit en fictie om zo historische en verhalende conventies opnieuw te waarderen, maar ook om kennis- en interpretatiesystemen kritisch te bekijken.  

Singh volgde kunstopleidingen in Oxford, Verenigd Koninkrijk en in New York en Maine, Verenigde Staten. Eerdere performances hield hij onder meer in New York (Whitney Biennial, 2010), Florence (Performa Biennial 09, 2009) en London (Whitechapel Gallery, 2009). De kunstenaar neemt deel aan Manifesta 8, European Biennial for Contemporary Art, Region of Murcia, Spanje en woont op dit moment in New York.

De performance in het Stedelijk is een gezamenlijke productie van het Stedelijk Museum en Kunstverein.

Reserveren voor een activiteit van het Public Programma van The Temporary Stedelijk is noodzakelijk.  Voor meer informatie over het reserveren voor deze activiteit van het Publieksprogramma van The Temporary Stedelijk bekijkt u de reserveringspagina.