Theorie — 30 mrt 2024

Wilhelm Sasnal spreekt met curator Adam Szymczyk over de tentoonstelling die vanaf 30 maart 2024 te zien is in het Stedelijk.

Prijs
Museumticket + 3 EU
Locatie
Teijin Auditorium
Tijd
30 mrt, 14.00 tot 15.30
Taal
Engels
Toegang
Tickets
Wees er snel bij; de capaciteit is beperkt

Wilhelm Sasnal (1972, Tarnów, Polen) is schilder en videokunstenaar. In deze tentoonstelling komen beide kunstvormen samen. Sasnal verfilmde de roman The Assistant (1908) van de Zwitserse schrijver Robert Walser, waarin de assistent van ingenieur-uitvinder Carl Tobler verstrikt raakt in diens bizarre wereld. Voor de verfilming schilderde Sasnal een aantal interpretaties van iconische moderne klassiekers en minder bekende schilderijen, welke in de tentoonstelling te zien zijn. 

Tijdens deze middag gaat Adam Szymczyk (curator-at-large bij het Stedelijk) in gesprek met de kunstenaar. Ze werkten nauw samen aan de ontwikkeling van de tentoonstelling en vervolgen hun gesprek over Sasnal’s werk en zijn gedachten over het idee van authenticiteit van kunstwerken en de vele verschillende functies van schilderkunst.

still of Wilhem Sasnal 'The Assistant'
Wilhelm Sasnal, 'The Assistant', 2023. Film still Roman Gancarczyk. © Wilhelm Sasnal

Artist Talk: Wilhelm Sasnal

Een plek verzekeren voor de Artist Talk? Reserveer hier vooraf je ticket.

Boek ticket

Artist Talks

Deze Artist Talk maakt deel uit van een inspirerende serie programma's, ontworpen om een dieper inzicht te bieden in de artistieke expressie van getalenteerde kunstenaars. Betreed het brein van een kunstenaar en kom tot diepere inzichten.

  • 17 maart: Marina Abramović 
  • 30 maart: Wilhelm Sasnal 
  • Najaar 2024: Unravel  
  • Najaar 2024: Nora Turato

Nog niet uitgekeken? Ontdek ook In gesprek met ..., waar je welkom bent om tussen de kunstwerken in gesprek te gaan met een kunstexpert over actuele onderwerpen en maatschappelijke thema's.