Performance — 30 sep 2016

Jean Tinguely staat bekend om zijn speelse, stoere machinekunst en explosieve performances. Alles moest anders, alles moest bewegen. Precies 25 jaar na zijn dood presenteert het Stedelijk Museum het retrospectief Jean Tinguely – Machinespektakel: de grootste tentoonstelling van deze kunstenaar ooit in Nederland (1 okt 2016 – 5 mrt 2017).

Te laat voor een ticket? Vrijdag 30 september is er op de Facebook pagina van de Nationale Opera een online livestream te zien van de opera performance en het aansluitende interview. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Locatie
Teijin Auditorium
Tijd
30 sep, 17.30 tot 18.30
Taal
Nederlands
Toegang
tickets

Het Stedelijk Museum en De Nationale Opera presenteren ter gelegenheid van deze tentoonstelling een nieuw geschreven opera performance: Bewogen Bewegen.

Marcel Sijm liet zich voor deze opera performance inspireren door het universum van Dick Raaijmakers, een Nederlandse componist-theoreticus en tijdgenoot van Tinguely, die op elektro-akoestische wijze met de concepten stilstand en beweging speelt. 

Na de performance gaat curator Margriet Schavemaker in gesprek met regisseur Marcel Sijm om te reflecteren op Bewogen Bewegen en de tentoonstelling Jean Tinguely – Machinespektakel.

Datum: vrijdag 30 september 2016

Tijd: 19.30 – 20:30 uur

Locatie: Teijin Auditorium, Stedelijk Museum

Concept: Marcel Sijm
Muziek: Oene van Geel en Bram Stadhouders
Zang: Rosina Fabius, Oscar Verhaar en Alexander de Jong
Dramaturgie: Jappe Groenendijk
Productie: Eva van Dieën

Meer informatie over de tentoonstelling:

www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/jean-tinguely