Events — 23 t/m 24 jul 202030 t/m 31 jul 2020, 6 t/m 7 aug 2020

Ben jij tussen de 15 en 19 jaar oud, woon je in Amsterdam en zin in een duik in mediakunst? Geef je dan op voor de Blikopeners Summer School!

Prijs
Helemaal gratis!
Locatie
Verschillende locaties in het museum en online
Tijd
23 t/m 24 jul 2020, 10.00 tot 17.30
30 t/m 31 jul 2020, 10.00 tot 17.30
6 t/m 7 aug 2020, 10.00 tot 17.30
Taal
Nederlands
Toegang
De Summer School vindt in totaal 3 keer plaats en duurt steeds 2 dagen. Er zijn 15 plaatsen beschikbaar per keer. 
6 & 7 augustus = vol
Meld je aan

Het Stedelijk Museum biedt deze zomer drie keer een tweedaagse Summerschool aan rondom de tentoonstelling The Future Is Now van de vader van de videokunst: Nam June Paik. Tijdens de Summerschool word je helemaal ondergedompeld in de wereld van media, kunst en technologie en kom je alles te weten over hoe Paik de toekomst van communicatie in het huidige internettijdperk voorspelde. 

Samen met kunstenaars en de Blikopeners bouw je in twee dagen aan jouw toekomstvoorspelling op het gebied van de media. Wat zal de impact daarvan zijn op onze maatschappij? En wat is jouw visie op wat Paik allemaal heeft voorspeld in de jaren 60? 

Geef je op voor de Summer School en maak onder leiding van kunstenaars en filosofen uiteindelijk jouw eigen media kunstwerk.

Programma:

  • Rondleidingen
  • Workshops 
  • Leren filosoferen met filosoof Naomi Jacobs
  • Ontmoetingen met kunstenaars enz., o.a. Frouke ten Velden en Angela Tellier

Aanmelden

Enthousiast? Meld je dan nu aan. Je ontvangt binnen twee werkdagen een bevestiging of je geselecteerd bent. Wees snel, we hebben maar beperkt plek!

Meld je aan

Beeld: Dhevan van ’t Padje
Beeld: Dhevan van ’t Padje

Over de workshops

Samen met mediakunstenaar Frouke ten Velden en kunstenaar Angela Tellier maak je een mediakunstwerk waarin je de invloed van media en technologie op de maatschappij probeert te vinden. Inspiratie kun je halen uit de kunst van Nam June Paik. Daarnaast doe je een voorspelling over de toekomst mbt media en technologie. Gaat je hele leven zich in de virtuele wereld plaatsvinden, en hoef je nooit je huis meer uit? Heb je vrienden over de hele wereld omdat afstand nog minder een issue is? Als je alleen nog maar mensen ontmoet online, besta je dan eigenlijk nog wel in de échte, fysieke, wereld?

Over de kunstenaars

Frouke ten Velden is mediakunstenaar met heeft als VJ een achtergrond in de elektronische muziekscene. Momenteel werkt ze als scenograaf en artdirector voor theater, muziek en dansvoorstellingen. Als kunstenaar zet zij eigenschappen van licht en projectie sculpturaal in als instrument bij haar live performances. Haar werk was te zien op verschillende plekken zoals het Van Gogh Museum, Eye Film Instituut, Amsterdam Dance Event, TodaysArt festival en het internationale Rio mapping festival. Daarnaast geeft ze les in film en fotografie bij het Rijksmuseum en masterclasses in live visual performance op de HkU, Breitner Academie en VJ-Academy in Amsterdam .

Angela Tellier
Meer info volgt

VOORWAARDEN

  • Deelname aan de Stedelijk Summer School is helemaal gratis. Wel verwachten we dat je iedere dag aanwezig ben
  • Je hebt er heel veel zin in
  • Kennis over kunst is geen must!
  • Het Stedelijk Museum geeft iedereen gelijke kansen. Aanmeldingen van alle jongeren tussen de 15 en 19 jaar die in Amsterdam wonen zijn welkom; ongeacht opleiding, afkomst of kennis van kunst. 
  • Het Stedelijk Museum maakt een selectie uit de aanmeldingen. Je krijgt binnen twee werkdagen bericht of je geselecteerd bent. 
  • In het Stedelijk Museum geldt het 1.5m Museumprotocol zodat iedereen van een fijn en veilig bezoek kan genieten. Lees dit voordat je naar het museum komt. 

Nieuwsgierig naar de tentoonstelling? Kijk hier voor meer informatie over The Future Is Now en Nam June Paik 

Over de BLIKOPENERS

Blikopeners zijn open-minded jongeren uit Amsterdam die in het museum werken om de blik van het publiek en personeel te openen. Klik hier om meer over de Blikopeners te weten te komen.

Het Stedelijk Museum is het grootste museum voor moderne kunst en vormgeving in Nederland. Het Stedelijk Museum verzamelt en toont schilderijen, foto’s, beelden, sieraden, designobjecten, tekeningen, video’s en films.