Events — 22 apr 2016

De Blikopeners – de peer educators en jongste medewerkers van het Stedelijk Museum Amsterdam – presenteren met trots de Kunstbende Expo Prijs: een avond met muziek, workshops, rondleidingen, een tijdelijke presentatie en gesprekken over creativiteit en de weg naar het kunstenaarschap.

Prijs
Entreebewijs Stedelijk Museum (Museumkaart en t/m 18 jaar gratis)
Locatie
Teijin Auditorium
Tijd
22 apr, 17.00 tot 19.30
Taal
Nederlands
Toegang
tickets

De Kunstbende is een jaarlijkse wedstrijd voor jong creatief talent in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Op verschillende plekken in Nederland strijden jongeren van 13 tot en met 18 jaar om prijzen waarmee ze hun talent verder kunnen ontwikkelen. Tijdens Kunstbende Amsterdam 2015 was Geert Sweep de grote winnaar van de categorie Expo. De prijs: een avond zijn werk presenteren in het Stedelijk Museum.

De Blikopeners grijpen dit moment aan voor een event dat compleet in het teken van creativiteit staat. Een panel van experts vertelt alles over de weg naar het kunstenaarschap, creativiteit kan geuit worden in verschillende workshops en de Blikopeners geven Speedtours door de collectie, met het werk van de Kunstbende-prijswinnaar als vertrekpunt.

Als kers op de taart wordt deze bomvolle avond op zijn kop gezet door de elektropunk van 45ACIDBABIES. Te hard dansen is geen probleem: mocktails en friet helpen je er zo weer bovenop.