Events — 24 nov 2019

De laatste stop van de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs is de Salon. Hier kun je jouw persoonlijke verhaal delen. 

Prijs
Museumticket
Locatie
In de tentoonstelling 'Picasso, Chagall, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs'
Tijd
24 nov 2019, 14.00 tot 16.00
Taal
Nederlands
Toegang
Deze Salonsessie is vrij toegankelijk, je hoeft dus niet te reserveren.

Bij de ingang van de Salon liggen formulieren met een vraag. De vraag die deze Salon centraal staat is: Vertel me waar je echt vandaan komt. Over deze vraag kun je met andere bezoekers in gesprek gaan. Of je kunt voor jezelf een antwoord formuleren. In tekst of door middel van een tekening.

Voor het publieksprogramma rondom de tentoonstelling heeft het Stedelijk Museum samengewerkt met rapper en schrijver Massih Hutak. Daarin staan verhalen van hoop, liefde en strijd centraal. Niet altijd even rooskleurig, maar wel eerlijk en kwetsbaar. De Salon is één van zijn ideeën; een plek waar de verhalen vanuit het publiek verteld worden.

De Salon staat iedere maand in het teken van een andere vraag. De antwoorden op deze vragen worden verzameld door het Stedelijk, krijgen een plek op de muur en dienen ter inspiratie voor diverse kunstenaars. Deze kunstenaars zijn Gershwin Bonevacia, Massih Hutak, Rachel Rumai en Ikram El Messaoudi. Zij zijn ook te beluisteren in de audiotour bij de tentoonstelling. Aan het einde van iedere maand verwerken zij de antwoorden van het publiek tot een interventie: de Salonsessies. 

Vertel me waar je echt vandaan komt

Massih Hutak is o.a. schrijver, rapper en theatermaker. Hij krijgt vaak de vraag waar hij nou écht vandaan komt. Krijg jij die vraag ook weleens? Of juist helemaal nooit? Kun je je voorstellen hoe dat is? Tijdens zijn Salonsessie gaat Massih in persoonlijk gesprek met bezoekers en pleegt hij een aantal mini-interventies in de Salon.

Deze Salonsessie is vrij toegankelijk, je hoeft dus niet te reserveren.

Massih Hutak. Foto: Ilja Meefout
Massih Hutak. Foto: Ilja Meefout