Events — 27 okt 2019

De laatste stop van de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs is de Salon. Hier kun je jouw persoonlijke verhaal delen. 

Prijs
Museumticket
Locatie
In de tentoonstelling 'Picasso, Chagall, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs'
Tijd
27 okt 2019, 14.00 tot 16.00
Toegang
Reserveer een plek

Bij de ingang van de Salon liggen formulieren met een vraag. De vraag die deze salon centraal staat is: Is waar je woont ook wie je bent? Over deze vraag kun je met andere bezoekers in gesprek gaan. Of je kunt voor jezelf een antwoord formuleren. In tekst of door middel van een tekening.

Voor het publieksprogramma rondom de tentoonstelling heeft het Stedelijk Museum samengewerkt met rapper en schrijver Massih Hutak. Daarin staan verhalen van hoop, liefde en strijd centraal. Niet altijd even rooskleurig, maar wel eerlijk en kwetsbaar. De Salon is één van zijn ideeën; een plek waar de verhalen vanuit het publiek verteld worden.

De Salon staat iedere maand in het teken van een andere vraag. De antwoorden op deze vragen worden verzameld door het Stedelijk, krijgen een plek op de muur en dienen ter inspiratie voor diverse kunstenaars. Deze kunstenaars zijn Gershwin Bonevacia, Massih Hutak, Rachel Rumai en Ikram El Messaoudi. Zij zijn ook te beluisteren in de audiotour bij de tentoonstelling. Aan het einde van iedere maand verwerken zij de antwoorden van het publiek tot een interventie: de Salonsessies. 

De SalonSessie

Gershwin Bonevacia, de Stadsdichter van Amsterdam, schrijft gedichten en verhalen. Tijdens zijn Salonsessie gaat hij in gesprek met het publiek. Hij organiseert een debat en werkt met stellingen, naar aanleiding van de antwoorden die door bezoekers op zijn vraag zijn gegeven. De middag start om 14:00 uur & om 15:00 uur.

Schrijf je in, er is beperkt plaats!

Gershwin Bonevacia
Gershwin Bonevacia