Events — 29 dec 2019

De laatste stop van de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs is de Salon. Hier kun je jouw persoonlijke verhaal delen.

Prijs
Museumticket 
Locatie
In de tentoonstelling 'Picasso, Chagall, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs'
Tijd
29 dec 2019, 14.00 tot 16.00
Toegang
Reserveren is niet nodig 

Bij de ingang van de Salon liggen formulieren met een vraag. De vraag die deze Salon centraal staat is: Omschrijf waar jij je thuis voelt. Over deze vragen kun je met andere bezoekers in gesprek gaan. Of je kunt voor jezelf een antwoord formuleren. In tekst of door middel van een tekening.

Voor het publieksprogramma rondom de tentoonstelling heeft het Stedelijk Museum samengewerkt met rapper en schrijver Massih Hutak. Daarin staan verhalen van hoop, liefde en strijd centraal. Niet altijd even rooskleurig, maar wel eerlijk en kwetsbaar. De Salon is één van zijn ideeën; een plek waar de verhalen vanuit het publiek verteld worden.

De Salon staat iedere maand in het teken van een andere vraag. De antwoorden op deze vragen worden verzameld door het Stedelijk, krijgen een plek op de muur en dienen ter inspiratie voor diverse kunstenaars. Deze kunstenaars zijn Gershwin Bonevacia, Massih Hutak, Rachel Rumai en Ikram El Messaoudi. Zij zijn ook te beluisteren in de audiotour bij de tentoonstelling. Aan het einde van iedere maand verwerken zij de antwoorden van het publiek tot een interventie: de Salonsessies. 

Omschrijf waar jij je niet thuis voelt

Rachel Rumai is een schrijver, dichter en performance artist uit Amsterdam. Tijdens haar Salonsessie wil ze tegenwicht bieden aan de vraag die ze stelt en draait ze deze om. Zijn er momenten dat je je niet thuis voelt? Hoe zien deze eruit? In een open en intiem gesprek met Rachel worden bezoekers uitgenodigd hun verhaal met haar te delen en geeft ze dit terug aan de Salon.

Deze Salonsessie is vrij toegankelijk, je hoeft dus niet te reserveren

Rachel Rumai
Rachel Rumai