Events — 2, 3, 4 okt 2020

Neem een kijkje in de Digital Dreams van de Blikopeners. Geïnspireerd door het werk Sistine Chapel van Nam June Paik presenteren de Blikopeners een unieke video-installatie in het Auditorium.

Prijs
Gratis toegankelijk met geldig entreebewijs voor het museum.
Locatie
Auditorium
Tijd
2 okt 2020, 13.00 tot 18.00
3 okt 2020, 10.00 tot 18.00
4 okt 2020, 10.00 tot 18.00

Summer School

Afgelopen zomer zijn de Blikopeners samen met 45 jongeren op zoek gegaan naar de rol van media en technologie in de maatschappij. Tijdens de Summer School gaven zij antwoord op de vraag: Hoe ziet de mediawereld er over 50 jaar uit? Deze Summer School kwam tot stand onder leiding van de Blikopeners, mediakunstenaar Frouke ten Velden, kunstenaar Angela Tellier en filosoof Naomi Jacobs.

In twee dagen tijd zijn er verschillende videocollages gemaakt waarin de deelnemers hun visie op de rol van media in de toekomst hebben verwerkt. Op 2, 3 en 4 oktober zijn deze videocollages te bekijken als onderdeel van de installatie DIGITAL DREAMS. Ook geven de Blikopeners dit weekend samen met mediakunstenaar Frouke ten Velden performances waarbij de video collages live aan elkaar worden gemixt.

Over de BLIKOPENERS

Blikopeners zijn open-minded jongeren uit Amsterdam die in het museum werken om de blik van het publiek en personeel te openen. Klik hier om meer over de Blikopeners te weten te komen.

Nam June Paik, Sistine Chapel, 1993. Tentoonstellingskopie, met dank aan de Nam June Paik Estate. Foto: Peter Tijhuis
Nam June Paik, Sistine Chapel, 1993. Tentoonstellingskopie, met dank aan de Nam June Paik Estate. Foto: Peter Tijhuis