Events — 8 mrt 2019

De Friday Night van het Stedelijk Museum staat op 8 maart in het teken van feminisme met de vierde editie van het Mama Cash Feminist Festival. De avond is gevuld met een divers programma van lezingen, rondleidingen, workshops, performances en muziek.
Prijs
Museumticket
Locatie
Verschillende locaties in het museum
Tijd
8 mrt 2019, 18.30 tot 22.30
Taal
Engels en Nederlands
Toegang
Programma Feminist Festival & opening - UITVERKOCHT Programma Feminist Festival & afterparty - UITVERKOCHT
Design by Marilyn Sonneveld
Design by Marilyn Sonneveld

Op Internationale Vrouwendag vieren we alles waarvoor feministische bewegingen overal ter wereld hebben gestreden en wat ze bereikt hebben. Ook blikken we vooruit en proberen we gezamenlijk een visie te ontwikkelen voor een meer feministische toekomst. Hoe kunnen we die toekomst beter verbeelden en realiseren dan met kunst en cultuur? Daarom organiseert Mama Cash ieder jaar op Internationale Vrouwendag het Mama Cash Feminist Festival. We vieren deze dag door feministische kunstenaars en activisten een platform te bieden, want zoals bell hooks zegt: “The function of art is to do more than tell it like it is - it’s to imagine what is possible.

Vier samen met Mama Cash op 8 maart 2019  het Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk. Vanaf 18:30 uur neemt Mama Cash het museum over met een avondvullend programma vol met performances, artist talks en inspirerende workshops.

Programma

Rede NAMI

Deze Braziliaanse activisten en kunstenaars gebruiken graffiti en urban art om huiselijk geweld en genderongelijkheid onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Voor het Feminist Festival maakt Rede NAMI op 8 maart een kunstwerk op de gevel van het Stedelijk Museum.

Feminist Festival x Blikopeners

Maak onder leiding van een speciaal team van de Blikopeners en graffitikunstenaar Mick la Rock je eigen feminist bag! Tag/ Signeer jouw eigen tas met je favoriete feministische leus!

Artist Talks Raquel van Haver en Jacqueline de Jong

De tentoonstellingen Spirits of the Soil van Raquel van Haver en Pinball Wizard: The Work and Life of Jacqueline de Jong staan centraal deze avond. Bij de artist talks gaan deze twee bijzondere kunstenaars uit totaal verschillende generaties het gesprek aan met andere kunstenaars, curatoren en bezoekers.

Lillith

Media disruptors Clarice Gargard en Hasna El Maroudi lanceren hun nieuwe concept: Lillith. Een media platform dat gezicht geeft aan een nieuwe feministische golf. Met behulp van performances van activist/performer Naomie Pieter en muzikaal trio Shakuar nemen ze je mee in hun propositie voor een meer gelijke wereld.

Opening Feminist Festival (om 19:00 - uitverkocht)

Een gesprek over het belang van de rol van kunst in een wereld die steeds minder ruimte biedt voor tegengeluiden. Met onder andere Clarice Gargard (VN Vrouwenvertegenwoordiger), Panmela Castro (Rede NAMI) en kunstenaar Raquel van Haver. Dit programmaonderdeel is alleen toegankelijk met een toegangskaart inclusief het openingsprogramma. Tijdens de opening gaan de andere activiteiten van het Mama Cash Feminist Festival gewoon door op diverse locaties in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Speciale rondleidingen

Het Feminist Festival begint al overdag met een gratis rondleiding Het Vrouwelijk Perspectief door de collectie van het Stedelijk Museum STEDELIJK BASE.
Meer info & aanmelden

Feminist Open Mic Night

Pak de microfoon en laat je artistieke talenten eens van de feministische kant zien. Wees er snel bij en meld je op de avond zelf aan voor de laatste open plekjes. 

Afterparty

Voor wie er aan het eind van de avond nog niet genoeg van heeft, is er de Uit je Clit afterparty met Pisswife in de Melkweg Amsterdam met optredens van Fata Boom, Pink Oculus en DJ Rachel Green. Iedereen met een kaartje voor het Mama Cash Feminist Festival (dus ook iedereen die niet naar de opening gaat) heeft op vertoon van het festivalbandje (uitgereikt bij binnenkomst), gratis toegang tot deze afterparty.

DJ Hellie Berry & Friends draaien de hele avond. Dansen mag!

Voor de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers van het museum geldt er tijdens de avond op sommige locaties in het museum een vol=vol beleid.