Events — 31 jan 2020

Tijdens de laatste vrijdagavond van de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs blikken we terug. Massih Hutak richtte de Salon in; hierin zet hij de bezoekers aan tot reflectie en verbinding. Deze finissage gaat in op  de vragen die aan bezoekers in de Salon zijn gesteld en de meest opvallende uitkomsten.

Prijs
Entreebewijs museum + €3,-
Tijd
31 jan 2020, 19.00 tot 21.30
Taal
Engels
Toegang
Tickets

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

OVER MASSIH HUTAK

Massih Hutak (1992) is een schrijver en muzikant uit Amsterdam-Noord. Als columnist is hij wekelijks te horen op NPO Radio 1en te lezen in Het Parool. In 2011 debuteerde Massih als jongste auteur ooit bij uitgeverij Contact met zijn verhalenbundel Toen God Nog In Ons Geloofde.

Hij werd in januari 2017 door Het Parool uitgeroepen tot één van de zeventien talenten die het Nederland van de toekomst zullen vormgeven. In diezelfde periode reageerde hij op een brief van Mark Rutte aan alle Nederlanders met zijn eigen brief waarin hij jongeren opriep om te gaan stemmen. Zijn oproep ging viral en creëerde veel media-aandacht, van televisie en radio tot nieuwssites.

Als muzikant stond hij in 2017 op Lowlands, in de Kleine Komedie en in AFAS Live. In 2018 gaf Massih onder andere met Femke Halsema, Jan Terlouw en Fresku vrijheidscolleges op vmbo's, mbo's, hbo's en universiteiten door heel Nederland. Op Bevrijdingsdag verzorgde hij de vrijheidslezing in Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa. Ook werkt Massih als curator voor verschillende musea, waaronder het Stedelijk Museum, en als medebedenker van hun educatieve programma's.

 • Marc Chagall, ‘Zelfportret met zeven vingers’, 1912-13
  Marc Chagall, ‘Zelfportret met zeven vingers’, 1912-13
 • Piet Mondriaan, ‘Compositie no. IV, met rood, blauw en geel’, 1929
  Piet Mondriaan, ‘Compositie no. IV, met rood, blauw en geel’, 1929
 • Emmy Andriesse, ‘Parijs’, ca. 1950
  Emmy Andriesse, ‘Parijs’, ca. 1950
 • Kees van Dongen, ‘Anna de Noailles’, 1931
  Kees van Dongen, ‘Anna de Noailles’, 1931

OVER DE TENTOONSTELLING

Marc Chagall, Pablo Picasso, Piet Mondriaan en andere bekende en onbekende kunstenaars trekken in de eerste helft van de vorige eeuw naar hét kunstcentrum van de wereld: Parijs. Zij moeten er hun weg vinden in een gepolariseerde samenleving, vol nationalisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme. Dit is het verhaal van kunstenaars die moedige beslissingen nemen en in een vreemd land tot uitzonderlijk vernieuwend werk komen. De tentoonstelling is een uitgelezen kans om het werk van de grote moderne meesters in een ander licht te zien, én om nieuwe kunstenaars te ontdekken.