Performance — 28 feb 2015

Een performance voor de zintuigen, door Florian Hecker. 

Prijs
Entreeprijs Stedelijk Museum + € 2,50
Locatie
Teijin Auditorium, Stedelijk Museum
Tijd
28 feb, 15.00 tot 15.50
Taal
Engels
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Het Stedelijk Museum en Sonic Acts presenteren met groot genoegen de zintuiglijke performance A Script for Machine Synthesis van de Duitse kunstenaar Florian Hecker.

Florian Heckers performance A Script for Machine Synthesis is een geluidswerk, een experimenteel toneelstuk en een abstractiemodel dat doet denken aan Artauds Theater van de wreedheid, maar ook aan Becketts minimalistische verhalen en neo-imaginistische poëzie. Na Chimerization (dOCUMENTA13) en Hinge (Lumiar Cité Lissabon), beide uit 2012, is dit het derde deel en hoogtepunt van de trilogie van tekst-geluidswerken die Hecker creëerde in samenwerking met schrijver-filosoof Reza Negarestani. Negarestani zal ook een lezing geven tijdens de opening van het Sonic Acts Festival 2015 in het Stedelijk. De suggestieve ontmoeting met een roze ijsklontje vormt het conceptuele vertrekpunt voor een tafereel waarin talige droombeelden – beschrijvingen van geuren en geluiden – worden gematerialiseerd via synthetische trofeeën, auditieve objecten en toneelrekwisieten.

Zonder enige menselijke acteurs is A Script for Machine Synthesis een experiment, gericht op het terugbrengen van synthetische leegte in het synthetische denken. Het stuk bevat o.a. de stem van Charlotte Rampling; een parfum ontwikkeld door Frédéric Malle - Editions de Parfums en Carlos Benaïm; IFF, een synthetische stem ontworpen door Rob Clark en het Centre for Speech Research Technology van de University of Edinburgh; het CAL 64 Column Array Loudspeaker System van Meyer Sound en een boekje van synthetisch papier ontworpen door NORM, Zürich.

De performance is deel van het Sonic Acts Festival 2015, bij het Stedelijk Museum. Voor meer informatie, klik hier.

Meer informatie over de kunstenaar:

Florian Hecker (DE) is een componist van elektronische muziek wiens composities neigen naar noise. Tot zijn grotere tentoonstellingen en optredens behoren die in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York als onderdeel van Performa 13, en die op dOCUMENTA13. Heckers omvangrijke discografie omvat meer dan 25 titels, waarvan vele door Editions Mego werden uitgebracht.