Performance — 1 mrt 2015

Een performance voor de zintuigen, door Florian Hecker. 

Prijs
Entreeprijs Stedelijk Museum + € 2,50
Locatie
Teijin Auditorium, Stedelijk Museum
Tijd
1 mrt, 15.00 tot 15.50
Taal
Engels
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Het Stedelijk Museum en Sonic Acts presenteren met groot genoegen de zintuiglijke performance A Script for Machine Synthesis van de Duitse kunstenaar Florian Hecker.

Florian Heckers performance A Script for Machine Synthesis is een geluidswerk, een experimenteel toneelstuk en een abstractiemodel dat doet denken aan Artauds Theater van de wreedheid, maar ook aan Becketts minimalistische verhalen en neo-imaginistische poëzie. Na Chimerization (dOCUMENTA13) en Hinge (Lumiar Cité Lissabon), beide uit 2012, is dit het derde deel en hoogtepunt van de trilogie van tekst-geluidswerken die Hecker creëerde in samenwerking met schrijver-filosoof Reza Negarestani. Negarestani zal ook een lezing zal geven tijdens de opening van het Sonic Acts Festival 2015 in het Stedelijk. De suggestieve ontmoeting met een roze ijsklontje vormt het conceptuele vertrekpunt voor een tafereel waarin talige droombeelden – beschrijvingen van geuren en geluiden – worden gematerialiseerd via synthetische trofeeën, auditieve objecten en toneelrekwisieten.

Zonder enige menselijke acteurs is A Script for Machine Synthesis een experiment, gericht op het terugbrengen van synthetische leegte in het synthetische denken. Het stuk bevat o.a. de stem van Charlotte Rampling; een parfum ontwikkeld door Frédéric Malle - Editions de Parfums en Carlos Benaïm; IFF, een synthetische stem ontworpen door Rob Clark en het Centre for Speech Research Technology van de University of Edinburgh; het CAL 64 Column Array Loudspeaker System van Meyer Sound en een boekje van synthetisch papier ontworpen door NORM, Zürich.

De performance is deel van het Sonic Acts Festival 2015, bij het Stedelijk Museum. Voor meer informatie, klik hier.

Meer informatie over de kunstenaar:

Florian Hecker (geb.1975) woont in Kissing, Duitsland. Zijn meest recente werk Formulation (FLV Project), (2014) werd gepresenteerd als onderdeel van de inaugurele tentoonstelling bij de Fondation Louis Vuitton, Parijs. Tot heckels recente tentoonstellingen en performances behoren onder meer die in Künstlerhaus Graz, Oostenrijk en Midway Contemporary Art, Minneapolis, 2015; Sadie Coles HQ, London; MD72, Berlin; Articulação, Lumiar Cité, Lisbon; documenta 13, Kassel, Duitsland;  Nouveau Festival, Centre Georges Pompidou, Paris (allen in 2012);  MIT Saarinen Chapel, Cambridge, MA; Push & Pull, Tate Modern (beide in 2010). In 2010 maakte hij tentoonstellingen in het MMK, Museum für Moderne Kunst, Frankfurt am Main, Germany IKON Gallery, Birmingham en Chisenhale Gallery, London. Hij heeft een uitgebreide discografie op zijn naam staan met meer dan 25 releases, waaronder: Articulação (Editions Mego, Vienna, 2014); Chimerization (Editions Mego, Vienna, 2012); Speculative Solution (Editions Mego, Vienna, 2011); Acid in the Style of David Tudor (Editions Mego, Vienna, 2009).