Gallery talks — 10 jun 2020

De tentoonstelling Nam June Paik – The Future is Now geeft een overzicht van het werk van Nam June Paik (1932, Korea - VS, 2006), een van de meest visionaire en invloedrijke pioniers van de vroege videokunst. Zijn werk is multidisciplinair, experimenteel, innovatief en speels, en van grote invloed op de generaties na hem. Paik ziet al vroeg de toekomstige impact van massamedia. Hij introduceert de term ‘elektronische snelweg’ en voorspelt zodoende de toekomst van de communicatie in het internettijdperk. Paik legt een relatie tussen kunst en technologie, tussen oost en west, en reflecteert op de invloed van technologie op globalisering, en daarmee op ons dagelijks leven.

Prijs
Museumticket + € 3
Locatie
Stedelijk Museum
Tijd
10 jun, 16.00 tot 17.00
Taal
Nederlands
Toegang
Naar aanleiding van de meest recente richtlijnen van de regering met betrekking tot het coronavirus is nog niet duidelijk of dit programma plaats kan vinden. Mocht dit evenement geannuleerd worden of op een later moment alsnog plaatsvinden, vindt u hierover later informatie op deze pagina.

Deze editie van de serie Gallery Talks geeft je de bijzondere gelegenheid om vanuit verschillende perspectieven te horen over het werk van Nam June Paik. Julia Mullié is kunsthistoricus, en het uitgangspunt van haar rondleiding is het werk Hommage to Stanley Brouwn (1984).

OVER JULIA MULLIÉ

Kunsthistoricus Julia Mullié werkt als onafhankelijk onderzoeker. Na assistent-curator te zijn geweest bij de Vleeshal in Middelburg organiseerde ze onder andere tentoonstellingen bij het Bonnefantenmuseum (2018, Maastricht), Nest (2019, Den Haag) en Witte de With (2020, Rotterdam). Regelmatig draagt ze bij aan tentoonstellingscatalogi. Momenteel werkt zij aan een omvangrijk onderzoek naar het oeuvre van Stanley Brouwn (in samenwerking met Colin Huizing) en aan de publicatie van verschillende boeken met kunstenaars Kasper Bosmans, Win McCarthy en Adriano Amaral.

Julia Mullié
Julia Mullié