Gallery talks — 3 jul 2019

Tijdens een Gallery Talk ga je met een expert in gesprek over een actuele tentoonstelling, in de tentoonstelling.

Prijs
Museumticket + € 3
Locatie
verzamelen bij informatiebalie in het Entreegebied
Tijd
3 jul 2019, 16.00 tot 17.00
Taal
Engels
Toegang
Tickets

Neil van der Linden is curator en expert op het gebied van culturele uitwisseling met o.a. het Midden-Oosten. Op 3 juli neemt hij je mee door de tentoonstelling ‘Walid Raad, Let’s be honest the weather helped’ en vertelt over zijn ervaringen met het werk van Walid Raad.

Walid Raad, Let’s be honest the weather helped is de eerste solotentoonstelling in Nederland van de Libanees-Amerikaanse kunstenaar Walid Raad. In zeven zalen toont Raad zijn scherpe, kritische, geëngageerde en vaak geestige visie op de complexiteit van de Libanese burgeroorlog en op ontwikkelingen in de kunstwereld van het Midden-Oosten.

Ervaar het werk van Walid Raad samen met Neil van der Linden (curator en moderator)

MEER OVER DE SPREKER

Neil van der Linden studeerde geneeskunde en rechten. Hij leidt projecten op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst met betrekking tot het Midden-Oosten en Noord-Afrika, in Iran, Irak, Libanon, Egypte, Palestina, Marokko, de Golfstaten, Pakistan, Hong Kong en Nederland. Hij was dramaturg bij Theater Rotterdam en Holland Festival. Van der Linden werkte en werkt als muziekadviseur en evenementenontwikkelaar voor Paradiso Amsterdam, het Koninklijk Concertgebouw, het Beiteddine Festival Libanon, het Festival of World Sacred Music in Fes, het festival Abu Dhabi Sounds of Arabia, het Hong Kong Municipality Festival, het Mugam festival Baku, het Brownbook Dubai, de Abu Dhabi Book Fair, de Third Line gallery Dubai, de Abu Dhabi Tourism and Culture Authority en het Fadrj Music en Fadjr Theatre Festival in Teheran.

Hij richtte de online Gulf Art Guide op met de bijbehorende Gulf Art Guide Facebook-pagina en is co-editor van beide pagina’s.