Gallery talks — 25 okt 2023

Michael Tedja is genomineerd voor de Prix de Rome 2023. Graag uit eerste hand horen over het werk dat hij maakte voor deze editie van de Prix de Rome? Dat kan op woensdag 25 oktober, als hij vertelt en vragen beantwoordt over zijn praktijk en dit specifieke werk.  

Prijs
Museum ticket + € 3            
Locatie
verzamelen bij informatiebalie in het Entreegebied
Tijd
25 okt 2023, 16.00 tot 16.30
Taal
Nederlands 
Toegang
Tickets

Michael Tedja

(Rotterdam, Nederland, 1971, woont en werkt in Amsterdam). Michael Tedja heeft een multidisciplinaire praktijk die beeld en tekst samenbrengt in schilderijen en tekeningen, poëzie en installaties. Zijn werk is expressief en zit vol symboliek en autobiografische elementen en is zowel poëtisch als politiek. Tedja daagt het intellect van de bezoeker uit en roept op tot een discussie over de ontwikkeling van hedendaagse kunst in het licht van globalisatie.  

Voor de Prix de Rome 2023 maakt hij 2 werken: het 60-delige schilderij How to study the sea poetically en Vertical reality, waarbij 232 schilderijen samenkomen in boekvorm. Ze zijn gecreëerd door De Aquaholist in Het Holarium, een fictief personage en een fictieve ruimte, die de kunstenaar in 2000 creëerde. 

foto van Michael Tedja door Miek Hoekzema.
Michael Tedja. Foto: Miek Hoekzema.

OVER DE PRIX DE ROME

De Prix de Rome is dé stimuleringsprijs voor talentvolle beeldend kunstenaars uit Nederland en/of het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het doel van de Prix de Rome is de ontwikkeling van bijzonder getalenteerde beeldend kunstenaars te stimuleren, hun zichtbaarheid te vergroten en daarmee het beeldende kunstveld te blijven actualiseren. De prijs wordt sinds 2012 georganiseerd en gefinancierd door het Mondriaan Fonds. Voor de Prix de Rome Beeldende Kunst 2023 wordt samen gewerkt met het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook wordt een begeleidende publicatie uitgegeven. 

Meer info: www.prixderome.nl

zaalopname van Michael Tedja door Johannes Schwartz
Michael Tedja voor Prix de Rome 2023. Foto: Johannes Schwartz

Gallery Talk Prix de Rome

Boek tickets voor de Gallery Talk Prix de Rome met Michael Tedja.

Boek tickets